Privacy - Wat niemand over je mag weten

vragen over vpn.

07-12-2018, 23:08 door Anoniem, 10 reacties
ik heb een aantal vragen mbt het gebruik van een vpn.

1
ze beweren vaak dat ze geen logs bij houden. maar kan dat eigenlijk wel? ze moeten toch je ip weten om je te kunnen doorverbinden met een van hun vpn servers? wellicht dat de logs wel automatisch verwijderd worden na een bepaalde tijd.

2
stel ik ga gebruik maken van de amerikaanse netflix icm een vpn. dan kunnen ze bij netflix zien dat je iets kijkt wat niet in nederland beschikbaar is. ook kunnen ze zien dat je vanuit amerika verbinding maakt. opzich geen probleem lijkt mij. je mag volgens mij ook gewoon netflix gebruiken als je op vakantie bent in amerika. maar wellicht dat netflix er ook achter kan komen dat je verbinding maakt vanaf een vpn server. stel dat ze dat kunnen. mogen ze dan je netflix account blokkeren? of zullen ze dan eerder het ip adres van de vpn server blokkeren? als je netjes betaald voor netflix wil je niet achtergesteld worden omdat je in europa woont lijkt mij. het is imo niet meer van deze tijd om dat onderscheid te maken.

3
stel ik wil daarom maar het minder legale alternatief gebruiken: popcorntime of torrents. in hoeverre kan brein je iets maken als je een vpn server uit zwitserland/roemenie gebruikt en het kantoor van je vpn dienst in panama zit. vrij weinig lijkt mij. tenzij ze dus wel logs bij houden en die na aanvraag doodleuk doorgeven. (als ze al zo ver komen) waarschijnlijk geven ze het al snel op als ze een ip adres zien wat niet uit nederland komt. (?) en ook de wetgevingen mbt doorgeven van informatie zijn niet zo soepel in zwitserland/roemenie/panama heb ik gelezen.


het idee van netflix is goed. maar in de praktijk valt het toch tegen. ik torrent eigenlijk nauwelijks en popcorntime gebruik ik ook maar zeer zelden. maar soms wil je toch die ene film of serie bekijken die niet op een andere manier beschikbaar is.
Reacties (10)
08-12-2018, 12:13 door Anoniem
1) Natuurlijk kan dat. Gewoon de software vertellen de logs veilig in /dev/null op te slaan.

Of ze dat ook doen, dat is een tweede. Vaak genoeg blijkt dat helemaal niet het geval. Of dat er een al dan niet stiekeme brief ("National Security Letter" compleet met ingebouwde "gag order") van de overheid ligt die verplicht toch logs bijhouden en de norse mensen in slechtzittende pakken die ongezien te overhandigen.

2) Kijk in de algemene voorwaarden. Waarschijnlijk staat er wel iets in van dat ze accounts en/of IPadressen wegens kennelijk misbruik mogen blokkeren. Of ze dat ook doen moet je elders vragen. Mischien moeten ze wel vanwege de wurgcontracten van de "content owners", want daar komen iig de geoblokkades vandaan.

3) Als kuikmans cs. weet te bewijzen dat het uiteindelijke endpoint van je vpn in Nederland zit dan kunnen ze je gewoon door het Nederlandse rechtsstelsel halen.
08-12-2018, 14:16 door Anoniem
1. Nope, allemaal vuile leugens! Je zult op je gevoel moeten ingaan welke vpn betrouwbaarst is en ook niets logt.

2. Gisteren zijn er 15 topfilms verschenen, misschien moeite waard om ze te bekijken zonder dat je vpn nodig hebt?

3. De kans is klein. Ze vragen zeker naar logs als er een grote hack is plaats gevonden en miljoenen of duizenden euro's zijn buitgemaakt en ik vrees dat ze je dan ook echt kunnen traceren, maar daarvoor is veel moeite nodig. De vpn server kan desnoods een professionele file recovery boven halen om dingen terug te kunnen vinden om een hacker te traceren. Maar zoals ik al zei, dat kost moeite en tijd.
08-12-2018, 18:01 door Anoniem
Door Anoniem: Gisteren zijn er 15 topfilms verschenen, misschien moeite waard om ze te bekijken zonder dat je vpn nodig hebt?

Dat spul is toch gewoon te koop? Blu Ray Discs, Blu Ray Disc Player, TV, emmer popcorn en je bent er al. Geen vpn nodig. Allemaal legaal, dus jij blij, en de filmmakers blij.
08-12-2018, 20:12 door Anoniem
Door Anoniem: 1) Natuurlijk kan dat. Gewoon de software vertellen de logs veilig in /dev/null op te slaan.


Hoe doe je dat met de captcha's die je moet invullen?
Of wou je het onder een vast account doen?
Neem dan wel een goed pseudoniem, anders is het alsnog niet prive meer.

Ben benieuwd naar de log publicaties hier.
08-12-2018, 22:38 door Anoniem
Er zijn veel VPN providers en in onderlinge afspraken en afspraken met de locale overheid houden ze altijd logs bij alleen zeggen ze natuurlijk van niet. Ik heb rond gekeken op het net en ik kan dit niet bewijzen dus het is nogal een wilde theorie maar ik geloof dat er zelfs VPN providers zijn die een soort cooperatieve dochter onderneming van de veiligheidsdiensten zijn in sommige landen...
09-12-2018, 00:49 door Anoniem
De vriend van mijn buurman en daar de neef van zei het volgende; Usenet.
Zou overigens echt niet weten wat hij daarmee bedoelde.

Blijft toch treurig, bijna 2019 en nog altijd geen fatsoenlijk legaal alternatief.
Dan heb je ook nog het kopje privacy, bijvoorbeeld Spotify die doorlopend verbinding maakt met Facebook. Dubbel betalen, mij niet gezien.
09-12-2018, 15:23 door Anoniem
Je vraag gaat dus eigenlijk helemaal niet over VPN, maar over hoe je een film krijgt die niet in NL te krijgen is.

Als je het legaal wilt kopen is er nog een prima alternatief: iTunes en Google Play.

Je kunt als je (of een kennis) een keer op vakantie bent in bv. de USA natuurlijk voor een leuk bedrag iTunes kaarten kopen en vervolgens kun je gewoon USA-films kijken.

Merk overigens zelf in de praktijk dat ik amper een film heb die niet gewoon in NL digitaal te krijgen is zonder gewoon netjes de maker van de film daar een tegemoetkoming voor te geven.
09-12-2018, 16:17 door Anoniem
Waarom zou je paranoïde worden over je VPN aanbieder.
Laten we gewoon eerlijk zijn: Justitie dus ook Brein moeten aantonen dat jij ook diegene was die downloaden was.
Al gaan ze op hun kop staan, en bij de eerste uitspraak komen met “wij achten aangetoond”, als jij geen handtekening plaatst onder een verklaring, is er helemaal niets. (moet je wel stoppen met roken als je dat doet, ivm pressiemiddel politiebureau)
09-12-2018, 22:33 door Anoniem
Ik zou als intel alle VPNs runnen of opkopen. Soms ben je veiliger met je Nederlandse ISP en je eigen overheid die een oogje extra oplet... in het geval van counter-intel. Soms maar niet altijd want over professionaliteit en (data)lekken valt te twisten.
07-02-2019, 15:34 door Dumpert
Hallo even inbreken,

Wat vinden jullie van deze VPN router? Of zijn er betere alternatieven rond deze prijsklasse?
https://www.jrtsoft.nl/winkel/grandstream-gwn7000-multi-wan-gigabit-vpn-router/

Kan ik hiermee mijn snelheid van 50/50 glasvezel goed benutten of trekt de processor het hiervan niet?
Momenteel moet ik het doen met deze router :

https://www.smallnetbuilder.com/wireless/wireless-reviews/32498-tp-link-archer-c7-v2-reviewed

Wel is deze geflashed met DDWRT maar ik kan hier geen snelheid mee halen en de processor staat continu op 99-100% te draaien vandaar dat ik sterk zit te denken om opzoek te gaan naar een betere router.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.