Privacy - Wat niemand over je mag weten

Klok geluid over klokkenluidershuis

19-12-2018, 19:07 door Anoniem, 4 reacties
Twee klokkenluiders hebben zich gemeld vanwege misstanden bij het Huis voor Klokkenluiders, schrijft minister Ollongren van Binnenlandse Zaken aan de Tweede Kamer. De ene klacht gaat over het functioneren van de organisatie als geheel, de andere over de benoeming van de voorzitter.

Het Huis voor Klokkenluiders is bedoeld om werknemers die misstanden op hun werk aan de kaak stellen, te beschermen. Nu de klachten van (oud-)medewerkers van het Huis voor Klokkenluiders zelf komen, kunnen ze daar niet terecht. Ollongren zegt dat de meldingen daarom worden onderzocht door de Nationale Ombudsman en een externe commissie.

Een jaar geleden trad het bestuur van het Huis af na een vernietigend rapport over het functioneren van het instituut. De minister heeft daarop vicevoorzitter Muller van de Onderzoeksraad voor Veiligheid benoemd als interim-voorzitter.

https://nos.nl/artikel/2264244-klokkenluiders-melden-misstanden-over-klokkenluiders-meldpunt.html
Reacties (4)
19-12-2018, 20:37 door Anoniem
De onderzoeksraad voor veiligheid is onderhand ook systematisch uitgekleed onder de koene leiding van Tjibbe Joustra. Alle goede onderzoekers zijn opgehoepeld, de geloofwaardigheid is internationaal vervlogen, en beide krijg je niet meer terug. Tjibbe is natuurlijk doorgeschoven naar de volgende post om hetzelfde kunstje nog eenst te doen.

Er zitten gewoon teveel prutsers in het landsbestuur, en die blijven er zitten want de enige straf voor falen op niveau is een beter betaald baantje even verderop. Dus dat zo'n initiatief, toch in het leven geroepen om met een gevoelig onderwerp goed om te gaan, faliekant op z'n gezicht gaat verbaast niet. Dat dat opgelapt moet worden door een doorschuiver van een andere faaltent... tsja, er is niets anders meer te krijgen binnen de overheid.

Niet dat ze het zelf zullen toegeven. Ze zullen met overtuiging volhouden dat ze het ge-wel-dig doen. Maar ik zie wat anders.
20-12-2018, 06:31 door Anoniem
LOL ... https://www.urbandictionary.com/define.php?term=controlled opposition
20-12-2018, 18:25 door Anoniem
Merijn Rengers (NRC) maakt melding dat er een heuse stammenstrijd woedde tussen de bestuursleden. Over hoe om te gaan met klokkenluiders. De benoemingsprocedure van de huidige voorzitter Wilbert Tomesen is ook zeer omstreden.

"Eén van de twistpunten was het feit dat er een oud-AIVD medewerker werkzaam was bij het Huis -- zonder dat zijn collega’s dat wisten, zo bleek uit onderzoek van NRC."

https://www.nrc.nl/nieuws/2018/12/19/onderzoek-klokkenluidershuis-na-klachten-over-functioneren-a3126435
23-12-2018, 16:27 door Anoniem
Als je iets wilt opvangen ga je natuurlijk langs bij de "vangnetten", de "toezichthouders" et cetera. Als je een database wil leeghalen ga je langs bij de systeembeheerder en dan bypass je Auditing van medewerkers die een corporate database doorzoeken. Elke beveiliging is te omzeilen en het makkelijkste is via sleutelfiguren, de zogenaamde gatekeepers.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.