image

US-CERT: Internet of Things-apparaten niet altijd veilig

maandag 31 december 2018, 09:14 door Redactie, 5 reacties

Wie tijdens de afgelopen feestdagen een Internet of Things-apparaat of ander 'smart device' cadeau heeft gekregen moet weten deze apparatuur niet altijd veilig is, zo waarschuwt het Computer Emergency Readiness Team van de Amerikaanse overheid (US-CERT).

"Deze technologie maakt ons leven gemakkelijk, maar het vereist dat we meer informatie dan ooit tevoren delen. De veiligheid van deze informatie en de veiligheid van deze apparaten is niet altijd gegarandeerd", aldus het US-CERT. Wie een nieuw IoT-apparaat aansluit moet dan ook verschillende maatregelen nemen.

Zo adviseert het US-CERT om een veilig wachtwoord te kiezen. Sommige IoT-apparaten worden met standaardwachtwoorden geleverd die eenvoudig via internet zijn te vinden. Verder moeten gebruikers naar de veiligheidsinstellingen van het apparaat kijken. Het inschakelen van bepaalde instellingen om het gemak te vergroten kan gebruikers meer risico laten lopen.

Gebruikers wordt ook aangeraden om tijdig beschikbare beveiligingsupdates te installeren. Als laatste adviseert het US-CERT om eerst na te denken voordat een apparaat op internet wordt aangesloten. "Zodra een apparaat met internet is verbonden, is het ook met miljoenen andere computers verbonden, waardoor aanvallers je apparaat kunnen benaderen. Ga na of continue connectiviteit echt nodig is."

Reacties (5)
31-12-2018, 09:18 door Anoniem
Op de valreep van 2018: understatement of the year...
31-12-2018, 11:39 door Anoniem
Door Anoniem: Op de valreep van 2018: understatement of the year...
Was dat maar waar...

Zo lang dit soort apparaten verkocht worden en telkens weer blijkt hoe vaak ze qua security een drama zijn moeten dit soort waarschuwingen herhaald blijven worden, naast andere maatregelen wat mij betreft. Het is een understatement voor wie het nieuws op dit terrein een beetje volgt, maar niet voor de vele, vele mensen die dat niet doen. Laten US-CERT en soortgelijke organisaties dus vooral doorgaan met hun understatements, het belang daarvan kan nauwelijks overstated worden.
31-12-2018, 11:52 door Ron625
US-CERT: Internet of Things-apparaten niet altijd veilig
Moet de tekst niet zijn:
US-CERT: Internet of Things-apparaten bijna altijd niet veilig?

Kan kan aan internet, dus we hangen het aan internet, of het nu nodig is of niet.
31-12-2018, 12:05 door Anoniem
Vervang 'niet altijd' liever door 'meestal niet'.
01-01-2019, 18:00 door Anoniem
Zolang er geen verplichte beveiligingsupdateservice van ten minste 10 jaar aan gekoppeld zit zijn iot apparaten nooit veilig.
(maar aangezien je ze waarschijnlijk niet zelf kunt beheren en dus ook geen firewall kunt instellen zullen ze zwaar misbruikt worden door advertising services.)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.