image

PDR en Registrar.eu halen 2700 malafide webshops offline

donderdag 3 januari 2019, 13:31 door Redactie, 2 reacties

Registrars Public Domain Registry (PDR) en Registrar.eu hebben 2700 domeinnamen van malafide webshops na een verzoek van de Consumentenbond uit de lucht gehaald. Het gaat om malafide webshops uit China die op Nederlandse gebruikers gericht zijn.

Het afgelopen jaar werden na verzoeken van de Consumentenbond in totaal ruim 4500 domeinnamen van malafide webshops offline gehaald. Het begon met 850 domeinnamen in mei, gevolgd door 1000 domeinnamen in juni. De malafide webshops maken in veel gevallen gebruik van vrijgekomen domeinnamen.

Openprovider, het bedrijf achter Registrar.eu, gaat vanaf begin dit jaar alle domeinregistraties op verdachte kenmerken controleren, om zo malafide websites tegen te gaan. De Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN), de organisatie die de .nl-domeinnamen beheert, heeft aangegeven dat het de bezwaarprocedure voor verdachte sites vanaf januari 2019 terugbrengt van 35 naar 5 dagen. Dit moet helpen bij het sneller uit de lucht halen van malafide websites.

Reacties (2)
03-01-2019, 13:50 door [Account Verwijderd]
Net na de kerst/sint. Een mooi tijdstip. Altijd een mooi tijdstip. Toch gok ik dat het 2 maanden geleden meer effect had gesorteerd. Had waarschijnlijk bakken vol mensen een hoop ellende bespaard.
03-01-2019, 15:20 door Anoniem
Werd tijd. Maar zorgelijk is het niet want het waren domeinnamen die totaal niets met de nieuwe webwinkels te maken hebben.

Het heeft ze in elk geval tijdelijk traffic opgeleverd maar dat is nu afgelopen. Waarschijnlijk heeft het opkopen van de inboedel van een domeinnaamhandelaar meer gekost dan het ze het uiteindelijk heeft opgeleverd.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.