image

Schermvergrendeling Android door Skype-lek te omzeilen

vrijdag 4 januari 2019, 13:43 door Redactie, 4 reacties

Een beveiligingslek in Skype voor Android maakte het mogelijk om de schermvergrendeling van het besturingssysteem te omzeilen en toegang tot gevoelige gegevens en applicaties te krijgen, zo ontdekte beveiligingsonderzoeker Florian Kunushevci.

Wanneer een vergrendeld Android-toestel een Skype-gesprek ontvangt is het mogelijk om dit te beantwoorden en vervolgens vanuit Skype toegang te krijgen tot foto's, albums en het adresboek. Ook was Kunushevci in staat om bijvoorbeeld de browser te starten en daarvandaan andere apps te benaderen. Zaken die normaliter alleen mogelijk zijn als het toestel is ontgrendeld. De onderzoeker waarschuwde Microsoft vorig jaar oktober, waarna het probleem op 23 december in Skype werd gepatcht, zo meldt The Register. Gebruikers krijgen het advies om naar de laatste versie van de voip-app te updaten.

Image

Reacties (4)
05-01-2019, 09:07 door -karma4
Wel sodeju! Zelfs Android weten ze te verkloten :-(
05-01-2019, 10:45 door Anoniem
Android is al een verkloot systeem. Een grote spyware app systeem waar iedere app jou gegevens in kunnen zien. Ga niet doen of Android geweldig is.
05-01-2019, 12:10 door karma4
Door The FOSS: Wel sodeju! Zelfs Android weten ze te verkloten :-(
Dan weet je hoe zwak het os echt is als een applicatie zelf de veiligheid moet inregelen. Uh welk os zat er ook al weer achter Android? Dat is nog eens grotendeels OSS, nee niet gratis, nee niet veilig omdat iedereen de code kan zien.
05-01-2019, 14:32 door Anoniem
Dus iedere malafide app kan de beveiliging van een Android omzeilen? Hmmm, het OS moet dit regelen, niet de app.
Apple heeft ook een aantal keer zo'n akkefietje gehad en dat was altijd een iOS aangelegenheid.

@TheFoss
Laat die M$ haat nou eens achterwege

@karma4
Ja, kom maar weer met het Linux bashen, je doet je voor als iemand die van de hoed en de rand weet en overal een (meestal afwijkende) mening over heeft maar trap nou eens niet in die TheFoss-kuil.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.