/dev/null - Overig

Nog meer spionnen.

07-01-2019, 20:49 door Anoniem, 28 reacties
Zucht, we worden kennelijk nog niet genoeg bespioneerd:

https://www.ed.nl/auto/slimme-lantarenpaal-betrapt-verkeersovertreders~a3b6d7c8/

Ja ja, het "Als je niks fout doet heb je niks te vrezen" argument ken ik onderhand wel. Neuken is ook niet fout maar daar hoef ik ook geen pottekijkers bij.
Reacties (28)
07-01-2019, 22:23 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 07-01-2019, 22:35
Wat is het verschil met een flitspaal?
Antwoord...
Dat het ding ook voor de straatverlichting dient. Mooi zo, prima combinatie. In elke geval een (flits)paal minder om tegenaan te schuiven bij gladde weg.
Kortom geneu....zel om niets.

Ik rijd auto en motor. Wil je mijn visie? Voor mijn part plantte het ministerie van verkeer & waterstaat morgen heel Nederland er mee vol. Sterker nog: liever gisteren dan vandaag als het maar glashard effect sorteert om het schompeshorken verkeershuftervolk zo uit te knijpen dat er geen cent over blijft om ook nog maar een halve liter benzine te tanken.
07-01-2019, 23:11 door Anoniem
Maar wat asl de hele aaneengeknoopte smart IoT wereld alle burgers voortdurend observeert, gaan we dan langzaam niet naar een totale controle maatschappij? De natte droom van vroegere machthebbers.

Welke innovatieve gedecentraliseerde oplosingen weten ons nog bevrijden uit de klauwen van dit aanstormend allesoverheersend monster, of is het al lang te laat? Het gaat nu zo verschrikkelijk hard, wat komt er uit mainland China nu weer op ons af? Slaapwandelen we er naar toe als de spreekwoordelijke schapen? Het gehuil van de wolven valt al te horen,
nog even en we hebben weer een wolfmaan, zoals Indianen dat noemden. De wolfmaan was een maan van schaarste.
07-01-2019, 23:33 door Anoniem
Het Taiwanese bedrijf Lite-on heeft een slimme lantarenpaal ontwikkeld die verkeersovertredingen vastlegt.

Het is niet bedoelt om verkeers-overtredingen mee vast te leggen met deze slimme lantaarnpaal,
maar juist om het verkeerde gedrag van de burgers hiermee vast te leggen.
En natuurlijk om er veel geld aan te verdienen en meer meta-data.

Argument:is veilig of argument verkeers-overtredingen,nee het gaat veel verder dan dat,het menselijk gedrag controleren.

Panopticum,panopticum architectuur aanleggen = streven naar controle = de supermens afdwingen = keurig burger.

The Matrix
08-01-2019, 00:22 door Anoniem
Door Balder: Kortom geneu....zel om niets.
Dat is een beetje kort door de bocht.

Je weet waar een flitspaal toe dient, namelijk de weg verlichten. En je weet waar een GATSO toe dient, namelijk de gemeentekas te spekken. Hee, je combineert de twee, en wat zegt de fabrikant?

Volgens de fabrikant kunnen gemeentebesturen veel geld verdienen met de intelligente lantarenpaal.

Inderdaad, met verkeersveiligheid heeft het niets van doen.

Ik rijd auto en motor. Wil je mijn visie? Voor mijn part plantte het ministerie van verkeer & waterstaat morgen heel Nederland er mee vol. Sterker nog: liever gisteren dan vandaag als het maar glashard effect sorteert om het schompeshorken verkeershuftervolk zo uit te knijpen dat er geen cent over blijft om ook nog maar een halve liter benzine te tanken.
Het gaat vooral heel erg veel boetes voor minder dan vijf km/u te hard opleveren. Als je dat al "schopeshorken verkeershuftervolk" noemt, vraag ik me af wat je eigen rijstijl is.

Erg diepgaand is jouw "visie" niet erg, vind ik. Dit is de automobielversie van gezichtsherkenning inzetten om oversteken anders dan over een zebrapad ("jaywalking") te bestraffen. En ja, als je dat even doortrekt kun je dat natuurlijk ook linea recta aan je verzekeringspremies hangen. En volautomatisch van je rekening afschrijven, zodat je nooit weet of je je boodschappen nog wel kan pinnen als je met de auto naar de supermarkt gaat. Je weet wel zeker dat de beelden nog zeven jaar bij de belastingdienst terug te vinden gaan zijn, want zo rolt de overheid.

Het heeft dus gewoon weinig met het voorgespiegelde doel van doen, maar gaat wel allerlei "nieuwe mogelijkheden" opleveren. Niet ten gunste van jou, natuurlijk.

Amerikaans voorbeeld: De "ez-pass" tolkastjes werken met lezerkastjes boven de weg. Dus die hingen ze ook maar grootschalig in de nabijgelegen stad aan lantaarnpalen, zonder tol af te schrijven want het was daar geen tolweg. Maar de politie kon toen wel real-time volgen wie waar reed. Tof toch? Nou, niet helemaal de afspraak.

Niet alle technologie die kan, is ook een goed idee. Vraagtekens zetten bij dingen die kunnen, is dus niet automatisch "geneu....zel om niets". Dit is iets dat kan. Maar een goed idee, nou, kom eens met een goed argument. Persoonlijk denk ik dat flitspalen op zichzelf eigenlijk al geen goed idee zijn, en gezien bovenstaande heeft dit speeltje dan dus al twee argumenten tegen.
08-01-2019, 03:42 door Anoniem
Door Anoniem: Zucht, we worden kennelijk nog niet genoeg bespioneerd:

https://www.ed.nl/auto/slimme-lantarenpaal-betrapt-verkeersovertreders~a3b6d7c8/
Wat is hier mis mee? Is gewoon een flitspaal in een lantarenpaal. Niet echt heel bijzonder of een spion.....

Je zoekt er weer veel te veel achter en je denkt meteen weer aan van alles. Echter het valt allemaal reuze mee... De werkeld vergaat nog niet.

Ja ja, het "Als je niks fout doet heb je niks te vrezen" argument ken ik onderhand wel.
Het is gewoon een moderne versie van een flitspaal. Het is geen NSA / AIVD / CIA camera.....

Neuken is ook niet fout maar daar hoef ik ook geen pottekijkers bij.
Misschien zou je dit eens moeten proberen, als ontspanning? Kan best heel leuk zijn....
08-01-2019, 10:40 door Anoniem
Zucht, we worden kennelijk nog niet genoeg bespioneerd:

https://www.ed.nl/auto/slimme-lantarenpaal-betrapt-verkeersovertreders~a3b6d7c8/

Ja ja, het "Als je niks fout doet heb je niks te vrezen" argument ken ik onderhand wel. Neuken is ook niet fout maar daar hoef ik ook geen pottekijkers bij.

Wow, een flitspaal.
08-01-2019, 11:08 door -karma4
Door Anoniem: Panopticum,panopticum architectuur aanleggen = streven naar controle = de supermens afdwingen = keurig burger.

The Matrix

Jij kan wel wat extra toezicht gebruiken. Zeker ook een geel vestje in de kast liggen? Je gaat betalen voor alle schade die je hebt aangericht want het is vastgelegd! Tuig.
08-01-2019, 12:33 door Anoniem
Door Anoniem: Zucht, we worden kennelijk nog niet genoeg bespioneerd:
Er staat dat een bedrijf in Taiwan op het lumineuze idee is gekomen om een camera (niets nieuws) in een lantaarnpaal (niets nieuws) onder te brengen, en dat het ding op een Amerikaanse beurs gepresenteerd wordt.

Dit is gewoon een fabrikant met een gimmick, een van de vele voorbeelden van "innovatie" die niet meer inhoudt dan een paar bestaande dingen combineren op een manier die niet eens mogelijkheden creëert die er niet sowieso al waren. Niets om wakker van te liggen, buiten een algemeen onbehagen over de onzinnigheid van een hoop produkten.

Ik zou het wél nieuws vinden als een Nederlnandse gemeente besluit deze camera's overal te gaan neerzetten. Dan moet je je afvragen of het toezicht en de privacyimplicaties nog wel in proportie zijn met het probleem dat men ermee denkt op te lossen (dat staat los van de vraag of de camera's in lantaarnpalen zitten of niet) en of het vervangen van een hoop lantaarnpalen niet veel duurder is dan alleen camera's plaatsen.

Maar daar is vooralsnog geen sprake van, dit is alleen een fabrikant die een gimmick op een beurs laat zien.
08-01-2019, 12:42 door Anoniem
Data verzamelen om er verkeersboetes mee uit te delen is het begin. Er is niet voor niks een wetgeving zoals AVG/GDPR opgesteld om alle partijen, dus ook de overheid, te dwingen zaken relevant en proportioneel te houden. De mate van inbreuk op de privacy van een grote groep burgers dient dan ook goed onderbouwd te worden voordat data gebruikt mag worden voor een specifiek doel. Helaas zijn de regels aangaande de activiteiten van de overheid nogal vaag omtrent hoe proportionaliteit nou feitelijk moet worden toegepast door de overheid. Gezien het gemiddelde beveiligingsniveau bij de overheid en IoT fabrikanten kan gesteld worden dat de betreffende data by design al op straat komt te liggen dus is het wachten op misbruik door criminelen. Helaas is de trieste werkelijkheid dat de meeste gegevens ook al via de iPhone of Android toestel middels halfbakken beveiligde apps weglekken dankzij de sleepwet die er al ligt. Ook worden veel gegevens van advertentie bedrijven die jou telefoon met persistente cookies, wifi mac adres snooping, bluetooth mac adres snooping, etc, volgen gewoon verkocht, Jij drukte immers op ok zonder de voorwaarden te lezen of men houd zich simpelweg niet aan de wet.

Er zijn trouwens best wel oplossingen te bedenken om deze maatregelen van overheidstoezicht te laten falen. Maar die kun je zelf ook wel bedenken. Het is alleen best wel veel gedoe om dat consistent te regelen. En wat je niet wil is op het vizier komen van allerlei partijen omdat jou data profiel t veel afwijkt van de gemiddelde burger. Waardoor je in data analysis oplicht als een brandend schip. Dus helaas... De data honger van bedrijven en overheid, gecombineerd met data mining via deep neural networking, etc levert een beangstigend toekomst beeld op. Wie denkt dat de data slechts gebruikt zal worden voor legitieme doeleinden mag zich gerust verdiepen in de publicaties over misbruik bij overheden en bedrijven zoals facebook, etc. Wat slechts het topje van de ijsberg is trouwens. Misschien dat enige inhoudelijke dossierkennis over dit onderwerp opbouwen kan helpen om het onderliggende probleem te begrijpen. De eerste verzameling kan rechtmatig zijn maar het lange termijn gebruik en de bescherming van dergelijke data sets gaat per definitie fout. Dat is al bewezen in praktijk.

Helaas betalen de burgers de rekening zoals altijd voor de telkens maar herhalende fouten die organisaties, particulier en overheid, maken door te weigeren gezonde principes op consistente wijze door te voeren in beleid en operatie. Zoals dat trouwens op alle gebieden, dus ook buiten privacy, het geval is.
08-01-2019, 12:52 door Anoniem
Door The FOSS:
Door Anoniem: Panopticum,panopticum architectuur aanleggen = streven naar controle = de supermens afdwingen = keurig burger.

The Matrix

Jij kan wel wat extra toezicht gebruiken. Zeker ook een geel vestje in de kast liggen? Je gaat betalen voor alle schade die je hebt aangericht want het is vastgelegd! Tuig.

Agree to disagree
08-01-2019, 14:48 door Anoniem
Helemaal eens met reactie van 12:42,

Mijn vragen.

Waarom is er nooit een werkelijke ethische discussie gevoerd, zoals bijvoorbeeld over een onderwerp,
als "digitale herbewapening" dat zou zijn? Is de Big Data overheersing onomkeerbaar en onontkoombaar?

Worden we straks letterlijk door AI IoT en via algoritmen "geleefd" en wordt ieder,
die het er niet mee eens is weggezet als van lastig tot extremistisch tot oubollig
en tegen de onotkoombare vooruitgang of ronduit bestemopeld tot gevaarlijk of te slim?

AI (IoT) terreur door overheden hand in hand met Big Tech Data reuzen,
mag het misschien een onsje minder a.u.b.?
08-01-2019, 15:44 door Anoniem
Door The FOSS:
Door Anoniem: Panopticum,panopticum architectuur aanleggen = streven naar controle = de supermens afdwingen = keurig burger.

The Matrix

Jij kan wel wat extra toezicht gebruiken. Zeker ook een geel vestje in de kast liggen? Je gaat betalen voor alle schade die je hebt aangericht want het is vastgelegd! Tuig.

Nog voor dat u begint te snauwen,en begint boos te worden,hieronder het volgende:

Ik ben het totaal niets eens,met het vernielen van de stad en het vernielen van iemands eigendom,
maar ik snap wel dat niet alle mensen geloven in "man made global warming" waar velen nu in 2019
een flinke gas en energie rekening voor krijgen,dus de bekende "Milieu-taxen,dus ik begrijp deze mensen,
wel enigzins,maar jij begrijpt ze kennelijk nog niet zo goed?

Het klopt wel dat mensen die andere bronnen nastreven dan de mainstream media,die worden als sceptics aangezien,
en als links of rechts extremist,of vrije anders denkenden,en deze mensen moeten dan worden opgepakt.
want zij zijn een gevaar voor het panopticum en voor de religie en voor de maatschappij

Boos zijn en of barbaars reageren is niet zo slim.

The Matrix
08-01-2019, 16:27 door Anoniem
Vice-premier Di Maio van Italië heeft gezegd dat Frankrijk de
noden van de burgers negeert.

Hij heeft wel een punt.

The Matrix
08-01-2019, 17:34 door Anoniem
https://www.ed.nl/auto/slimme-lantarenpaal-betrapt-verkeersovertreders~a3b6d7c8/
Volgens de fabrikant kunnen gemeentebesturen veel geld verdienen met de intelligente lantarenpaal
het idee vond ik nog niet eens zo slecht maar dan zo'n zieke motivatie erbij. Bah.
We zien maar weer waar het meestal om gaat.
08-01-2019, 17:35 door Anoniem
@ The Matrix,

Het aan de kaak stellen en desnoods analyseren is tot daar aan toe, maar wat heb je aan daadwerkelijke technische oplossingen voor het steeds door jou aangehaalde "Matrix panopticum" probleem? Democratie zoals we die hebben of hebben gekend, wordt niet meer hersteld, net zo als "eervolle" politici niet meer tot aftreden bereid zijn, denk aan Macreel.

Wat kan er nu nog voor zorgen dat iedere wereldburger door de globalisten van nu en die uit de toekomst uit de sokken wordt ge-adtrackt, gemonitord en gesurveilleerd en glad en plat gemaakt wordt zodat inkomsten en uitgaven glad vereffend zijn. Als cash verdwijnt en men is er hard mee bezig, zal er ook negatieve rente geheven worden. De middenstand is in onze samenleving al weg. Wat overblijft is een toplaag die het goed gaat en net zoveel als er nodig zijn om hen te onderhouden.

1% verdient in 3 1/2 dag een jaarslaris en de overige 99% moeten daarom goed in de gaten gehouden worden om dat feestje te laten doorgaan.

Wat zijn oplossingen - beveiliging, decentralisatie, kleinschaligheid, nieuwe autonomen, voorlichting over onzin-projecten van de elite? Noem eens iets? De meerderheid heeft een" laat maar waaien, ik moet allereerst om mezelf denken" mentaliteit en van hen valt weinig initiatief in deze te verwachten, de rest geeft graag het geld van anderen uit. Zie je het vrolijk in of juist somber in.

Gaan de twee de optimisten en pessimisten juist zo ver dat het lijkt of dat ze uit twee andere dimensies komen en elkander niet meer kunnen ontwaren of wordt ieder tegengehouden door een grote AI gedreven gelijkschakelingsactie.

J.O.
08-01-2019, 18:45 door [Account Verwijderd]
Door Anoniem:
Door Balder: Kortom geneu....zel om niets.
Dat is een beetje kort door de bocht.

Je weet waar een flitspaal toe dient, namelijk de weg verlichten. En je weet waar een GATSO toe dient, namelijk de gemeentekas te spekken. Hee, je combineert de twee, en wat zegt de fabrikant?

Volgens de fabrikant kunnen gemeentebesturen veel geld verdienen met de intelligente lantarenpaal.

Inderdaad, met verkeersveiligheid heeft het niets van doen.

Ik rijd auto en motor. Wil je mijn visie? Voor mijn part plantte het ministerie van verkeer & waterstaat morgen heel Nederland er mee vol. Sterker nog: liever gisteren dan vandaag als het maar glashard effect sorteert om het schompeshorken verkeershuftervolk zo uit te knijpen dat er geen cent over blijft om ook nog maar een halve liter benzine te tanken.
Het gaat vooral heel erg veel boetes voor minder dan vijf km/u te hard opleveren. Als je dat al "schopeshorken verkeershuftervolk" noemt, vraag ik me af wat je eigen rijstijl is.

Erg diepgaand is jouw "visie" niet erg, vind ik. Dit is de automobielversie van gezichtsherkenning inzetten om oversteken anders dan over een zebrapad ("jaywalking") te bestraffen. En ja, als je dat even doortrekt kun je dat natuurlijk ook linea recta aan je verzekeringspremies hangen. En volautomatisch van je rekening afschrijven, zodat je nooit weet of je je boodschappen nog wel kan pinnen als je met de auto naar de supermarkt gaat. Je weet wel zeker dat de beelden nog zeven jaar bij de belastingdienst terug te vinden gaan zijn, want zo rolt de overheid.

Het heeft dus gewoon weinig met het voorgespiegelde doel van doen, maar gaat wel allerlei "nieuwe mogelijkheden" opleveren. Niet ten gunste van jou, natuurlijk.

Amerikaans voorbeeld: De "ez-pass" tolkastjes werken met lezerkastjes boven de weg. Dus die hingen ze ook maar grootschalig in de nabijgelegen stad aan lantaarnpalen, zonder tol af te schrijven want het was daar geen tolweg. Maar de politie kon toen wel real-time volgen wie waar reed. Tof toch? Nou, niet helemaal de afspraak.

Niet alle technologie die kan, is ook een goed idee. Vraagtekens zetten bij dingen die kunnen, is dus niet automatisch "geneu....zel om niets". Dit is iets dat kan. Maar een goed idee, nou, kom eens met een goed argument. Persoonlijk denk ik dat flitspalen op zichzelf eigenlijk al geen goed idee zijn, en gezien bovenstaande heeft dit speeltje dan dus al twee argumenten tegen.

Ik kort door de bocht? Neen, haarscherp!
Tussen twee haakjes: Is het teveel moeite om autonoom je visie op schrift te stellen?
Klaarblijkelijk wel, want je fantaseert rondom mijn visie een boel zaken waar ik geen woord over rep en spelt dat zo doorzichtig op mijn revers dat ik er om moet lachen.....

.......

Hè hè, na de tranen van het lachen te hebben gedroogd, speciaal voor je anders geformuleerd, want je toont weinig oog of feitelijk: géén oog voor mijn hartgrondige stelling:
Het enige - volg je me? - het enige... dat ik aangeef is mijn idee dat als dit middel slechts het doel heiligt om verkeershufters terecht hun aanwezigheid in het verkeer te verzuren het mijn zegen nog liever in de verleden tijd dan in de toekomst zou krijgen. Niets anders. ''vat je me?'
Jij vliegt uit de bocht door er o.a. van te maken dat bijvoorbeeld - effe denken - ehh... ook drie naast elkaar fietsende tienermeiden die door een oranje verkeerslicht rijden tot de doelgroep waar ik op afgeef behoren, en daarnaast wordt dan nog een hele riedel andere, totaal niet in mijn visie/stelling genoemde dingen bij gehaald omdat je mij blijkbaar nodig hebt als kapstok/aangever i.p.v. zelf/autonoom de moed te hebben je persoonlijke visie op het onderwerp te geven.

Raaarrrr!
08-01-2019, 22:33 door Anoniem
Ik heb het volgfens mij al eens eerder gemeld. Maar zoek eens naar oude straat-foto's van grote steden. Amsterdam, Den Haag, dat werk. De hele straat hing vol met "spionnetjes". Een spiegel aan het raam. Of twee in beide richtingen. Om alles in de gaten te houden van wat er in de straat gebeurde. De gevels waren ermee behangen!

Pivacy prima. Doen we nu al veel beter dan toen. Maar nieuwsgierig blijven we. Allemaal! Zelfs de beste privacybeschermer moet moeite doen om niet te kijken. Het zit gewoon in ons. En niet gelijk zeggen, nee, dat zijn de buren. Jij ook.

De straten hingen er vol mee. Jammer dat ik hier geen foto's kan posten...
09-01-2019, 13:11 door Anoniem
@ anoniem van gisteren 22:33,

Maar dat betrof dan toch wel de volksbuurten van vroeger, Crooswijk en de Pijp bij voorbeeld. Nog heel herkenbaar voor mijn generatie, die van "iets na de oorlog voor de watersnood" stamt. Nederland is altijd sterk geweest in sociale controle. In vissersplaatsen vroeger altijd de gordijnen open om te kunnen zien of vissersvrouwen geen vreemden binnen haalden als de mannen op zee waren.

Nu leef je in een totaal andere maatschappij. Er is geen middenstand meer, want de rol ervan is uitgespeeld. ZZP-ers zijn geen middenstanders. Daarvoor in de plaats een tweedeling - of rijken en nieuw rijken en/of beroemden met geld (voetbalhelden en andere nieuwe gladiatoren) en een grote, grauwe onderklasse van zwoegers.

Geen respect meer voor mensen met gegeven autoriteit. Iedereen moet studeren en er blijven vaak alleen maar flutbaantjes over. Jongeren zitten weer bij moeder's pappot. Maar de top 1% verdient in drie a vier dagen evenveel als het jaarsalaris van de rest. En dat is de reden van het stiekeme gespionneer, want dat moet vooral niet veranderen!

De saamhorigheid is uit de maatschappij gehaald. Al sinds de verloren generatie van de jaren tachtig, die altijd verloren zal blijven. Gezinnen en families hangen voor het grootste gedeelte als los zand aan elkaar, waar levensovertuiging niet meer bindt. Ieder met twee duimen op een keybordje van een android, als zombies aangestuurd in de Whatsapp bewaakte wijk.
Geen grote gezinnen alsde zoete inval, waar ieder welkom was, altijd wel iets te bikken viel en de pater familias gitaar speelde en zong. Waarom waren sommige gezinnen en families oergezellig en leefden anderen op voet van oorlog met elkaar?

Wat verwacht je dan nog anders? Hoe of het gaat ingericht worden? Bekend toch. Van mijn klas gingen er maar twee naar het voortgezet onderwijs, ik naar het lyceum. Als je je werk iets eerder af had, kreeg je van je klasgenootjes op je falie, maar ik had een zwaargezet vriendje, dus klapjes kreeg ik weinig. Wel kreeg je als je iets verkeerds gedaan had een "kroosdoopie". Even met je hersens omgekeerd in de sloot, hielp goed tegen arrogantie. Ging je spelen was je welkom in de volksbuurt als je speelgoedje nog nieuw was. Was men erop uitgekeken kreeg je flink op je falie. Je kwam daar dus niet.
Herkenbaar?

Nu leven we digitaal in global village. Nu kijk ik naar 22 regelige bootstrap.js variantjes javascript code gebruikt voor creditcard skimmers online. 'n Mens moet toch wat. Bracht het maar eens wat op. Niemand stelt kennelijk meer ergens belang in. Ik zie de bui al hangen. Fijne dag overigens allemaal hier.

luntrus
09-01-2019, 18:19 door Anoniem
Door Anoniem: @ anoniem van gisteren 22:33,

Maar dat betrof dan toch wel de volksbuurten van vroeger, Crooswijk en de Pijp bij voorbeeld. Nog heel herkenbaar voor mijn generatie, die van "iets na de oorlog voor de watersnood" stamt. Nederland is altijd sterk geweest in sociale controle. In vissersplaatsen vroeger altijd de gordijnen open om te kunnen zien of vissersvrouwen geen vreemden binnen haalden als de mannen op zee waren.

Nu leef je in een totaal andere maatschappij. Er is geen middenstand meer, want de rol ervan is uitgespeeld. ZZP-ers zijn geen middenstanders. Daarvoor in de plaats een tweedeling - of rijken en nieuw rijken en/of beroemden met geld (voetbalhelden en andere nieuwe gladiatoren) en een grote, grauwe onderklasse van zwoegers.

Geen respect meer voor mensen met gegeven autoriteit. Iedereen moet studeren en er blijven vaak alleen maar flutbaantjes over. Jongeren zitten weer bij moeder's pappot. Maar de top 1% verdient in drie a vier dagen evenveel als het jaarsalaris van de rest. En dat is de reden van het stiekeme gespionneer, want dat moet vooral niet veranderen!

De saamhorigheid is uit de maatschappij gehaald. Al sinds de verloren generatie van de jaren tachtig, die altijd verloren zal blijven. Gezinnen en families hangen voor het grootste gedeelte als los zand aan elkaar, waar levensovertuiging niet meer bindt. Ieder met twee duimen op een keybordje van een android, als zombies aangestuurd in de Whatsapp bewaakte wijk.
Geen grote gezinnen alsde zoete inval, waar ieder welkom was, altijd wel iets te bikken viel en de pater familias gitaar speelde en zong. Waarom waren sommige gezinnen en families oergezellig en leefden anderen op voet van oorlog met elkaar?

Wat verwacht je dan nog anders? Hoe of het gaat ingericht worden? Bekend toch. Van mijn klas gingen er maar twee naar het voortgezet onderwijs, ik naar het lyceum. Als je je werk iets eerder af had, kreeg je van je klasgenootjes op je falie, maar ik had een zwaargezet vriendje, dus klapjes kreeg ik weinig. Wel kreeg je als je iets verkeerds gedaan had een "kroosdoopie". Even met je hersens omgekeerd in de sloot, hielp goed tegen arrogantie. Ging je spelen was je welkom in de volksbuurt als je speelgoedje nog nieuw was. Was men erop uitgekeken kreeg je flink op je falie. Je kwam daar dus niet.
Herkenbaar?

Nu leven we digitaal in global village. Nu kijk ik naar 22 regelige bootstrap.js variantjes javascript code gebruikt voor creditcard skimmers online. 'n Mens moet toch wat. Bracht het maar eens wat op. Niemand stelt kennelijk meer ergens belang in. Ik zie de bui al hangen. Fijne dag overigens allemaal hier.

luntrus

Het verplicht stemmen weer invoeren in nederland,want het gaat zeker alleen maar belangrijker worden in dit land,
en stem dan niet op de partijen die de middenstand heeft doen verdwijnen,en de lagere klassen verder doen uitknijpen,
in dit rijke nederland,waar zelfs ziekenhuizen het mogen ontgelden en failliet gaan in dit rijke nederland.

Wij mopperen maar wij zijn te passief en te naief dat zijn wij als de beste,maar stemmen oh toch maar niet.
Het is nu eenmaal een vvd-land dus wil je als mopperaar verandering,dan kunnen mensen gaan stemmen.

Jaap Ezel
09-01-2019, 22:07 door [Account Verwijderd]
Door Anoniem:
Door Anoniem: @ anoniem van gisteren 22:33,

Maar dat betrof dan toch wel de volksbuurten van vroeger, Crooswijk en de Pijp bij voorbeeld. Nog heel herkenbaar voor mijn generatie, die van "iets na de oorlog voor de watersnood" stamt. Nederland is altijd sterk geweest in sociale controle. In vissersplaatsen vroeger altijd de gordijnen open om te kunnen zien of vissersvrouwen geen vreemden binnen haalden als de mannen op zee waren.

Nu leef je in een totaal andere maatschappij. Er is geen middenstand meer, want de rol ervan is uitgespeeld. ZZP-ers zijn geen middenstanders. Daarvoor in de plaats een tweedeling - of rijken en nieuw rijken en/of beroemden met geld (voetbalhelden en andere nieuwe gladiatoren) en een grote, grauwe onderklasse van zwoegers.

Geen respect meer voor mensen met gegeven autoriteit. Iedereen moet studeren en er blijven vaak alleen maar flutbaantjes over. Jongeren zitten weer bij moeder's pappot. Maar de top 1% verdient in drie a vier dagen evenveel als het jaarsalaris van de rest. En dat is de reden van het stiekeme gespionneer, want dat moet vooral niet veranderen!

De saamhorigheid is uit de maatschappij gehaald. Al sinds de verloren generatie van de jaren tachtig, die altijd verloren zal blijven. Gezinnen en families hangen voor het grootste gedeelte als los zand aan elkaar, waar levensovertuiging niet meer bindt. Ieder met twee duimen op een keybordje van een android, als zombies aangestuurd in de Whatsapp bewaakte wijk.
Geen grote gezinnen alsde zoete inval, waar ieder welkom was, altijd wel iets te bikken viel en de pater familias gitaar speelde en zong. Waarom waren sommige gezinnen en families oergezellig en leefden anderen op voet van oorlog met elkaar?

Wat verwacht je dan nog anders? Hoe of het gaat ingericht worden? Bekend toch. Van mijn klas gingen er maar twee naar het voortgezet onderwijs, ik naar het lyceum. Als je je werk iets eerder af had, kreeg je van je klasgenootjes op je falie, maar ik had een zwaargezet vriendje, dus klapjes kreeg ik weinig. Wel kreeg je als je iets verkeerds gedaan had een "kroosdoopie". Even met je hersens omgekeerd in de sloot, hielp goed tegen arrogantie. Ging je spelen was je welkom in de volksbuurt als je speelgoedje nog nieuw was. Was men erop uitgekeken kreeg je flink op je falie. Je kwam daar dus niet.
Herkenbaar?

Nu leven we digitaal in global village. Nu kijk ik naar 22 regelige bootstrap.js variantjes javascript code gebruikt voor creditcard skimmers online. 'n Mens moet toch wat. Bracht het maar eens wat op. Niemand stelt kennelijk meer ergens belang in. Ik zie de bui al hangen. Fijne dag overigens allemaal hier.

luntrus

Het verplicht stemmen weer invoeren in nederland,want het gaat zeker alleen maar belangrijker worden in dit land,
en stem dan niet op de partijen die de middenstand heeft doen verdwijnen,en de lagere klassen verder doen uitknijpen,
in dit rijke nederland,waar zelfs ziekenhuizen het mogen ontgelden en failliet gaan in dit rijke nederland.

Wij mopperen maar wij zijn te passief en te naief dat zijn wij als de beste,maar stemmen oh toch maar niet.
Het is nu eenmaal een vvd-land dus wil je als mopperaar verandering,dan kunnen mensen gaan stemmen.

Jaap Ezel

@Jaap Ezel,

Je slaat de spijker behoorlijk op zijn kop!
Het is ellendig genoeg een VVD land geworden, omdat de volksmassa de overheid en de uitvoerende overheid over een kam scheert en vanwege onvrede over de huidige politieke koers die dit kabinet vaart op protestpartijen met anderhalf A4tje als partijprogramma gaat stemmen of erger nog.... helemaal van de stembus wegblijft, Ze snappen maar niet dat door deze houding juist de VVD in de kaart wordt gespeeld. Triest is dat al de ambtenaren in dienst van de (rijks)overheid er niet ene lor aan kunnen doen dat de VVD in het tijdsbestek van 2,5 kabinetten de binding tussen mens en zijn maatschappij naar de kloten heeft geholpen... dàt wat de ouders van mijn generatie; de babyboomers met veel moeite tot stand hebben gebracht; bevochten op de zichzelf vetmestende liberalen (huidige VVD) is door diezelfde VVD in bijna 10 jaar tijd zonder een spoor van schaamte naar de voltooid verleden tijd geschoten.
Het enige lichtpuntje is dat er - en dat vind ik een prachtig signaal! - er burgemeesters zijn die hun lidmaatschap van de VVD, soms al van gedurende decennialang opzeggen omdat zij het moreel en mentaal niet meer kunnen opbrengen zich nog met Rutte en zijn rechtse corpsballenregeringsploeg te vereenzelvigen.
10-01-2019, 09:25 door Anoniem
Eigenlijk is de "Bolk" ook zo'n figuur, die een andere koers voorstaat. Maar het aansturend Partijkader is horende doof en ziende blind en heeft zich ondergeschikt verklaard en uitgeleverd aan het EU vierde rijk beleid ingezet door IG Farben Agentur in en na WO 2. Deutschland über Alles in Europa und der Welt. De gevolgen worden duidelijk, de maskers gaan langzaam af. Macron niveau.
10-01-2019, 10:05 door Anoniem
Jij kan wel wat extra toezicht gebruiken. Zeker ook een geel vestje in de kast liggen? Je gaat betalen voor alle schade die je hebt aangericht want het is vastgelegd! Tuig.

Jups geel hesje liggen. Nee nog nooit schade aangericht aan eigendommen van anderen, en ook niet van plan dat ooit te doen.

Misschien dat jij je enkel als vandalist kan gedragen bij een eventuele demonstratie, maar dat ligt niet voor iedereen zo.

Nog verdere inhoudsloze verdachtmakingen, en steken onder de gordel ?
10-01-2019, 10:55 door Anoniem
Toch vreemd dat hier er nooit iets gezegd word over de subtiele satellietspionage op de burgers...
Daarmee hebben ze toch nog oneindig veel meer mogelijkheden hoor dan een 'lantarenpaal'
Hier duidt Snowden toch al een en ander over dat topic:
http://www.comiteri.be/images/pdf/expertiseverslag_drs_vermeulen_nl.pdf
10-01-2019, 11:26 door Anoniem
ZZP-ers zijn geen middenstanders
ZZP-ers zijn Zelfstandigen Zonder Pensioen, welke "vrijwillig" afstand gedaan hebben van aanspraak op sociale voorzieningen, waar die gele hesjes o.a. over huilen.

Jups geel hesje liggen. Nee nog nooit schade aangericht aan eigendommen van anderen, en ook niet van plan dat ooit te doen.
Ach, bakstenen naar de "onschuldige" ME gooien op een specifiek probleem werkt duidelijk beter dan een rood potlood op een globaal verkiezingsprogramma in een pre-coalitie-onderhandelings fase, althans zolang je bij je actie een visie gecommuniceert krijgt die een draagvlak heeft in een gemeenschap - welke onderhevig is aan nepnieuws.

We dwalen af, vermoed ik.
10-01-2019, 12:57 door Anoniem
Wat voor IT oplossingen heeft het collectief hiertegen?
Tegen een herhaling van de geschiedenis met de mogelijkheden van thans? Is er slechts kali, tor en tails en dan zit je nog met de rotte omgeving, techniek, protocollen. WiFi wordt nooit veiliger en Google fucksia steelt alleen meer en sneller voor de grootgraaiende psychopathische machthebbers. Er is geen uitweg.
J.O.
10-01-2019, 21:59 door Anoniem
Door Anoniem: Wat voor IT oplossingen heeft het collectief hiertegen?
Tegen een herhaling van de geschiedenis met de mogelijkheden van thans? Is er slechts kali, tor en tails en dan zit je nog met de rotte omgeving, techniek, protocollen. WiFi wordt nooit veiliger en Google fucksia steelt alleen meer en sneller voor de grootgraaiende psychopathische machthebbers. Er is geen uitweg.
J.O.

Hoezo, geen uitweg. We zijn helemaal tot hiero gekomen ondanks dat er honderden situaties in de geschiedenis waren waar er ook geen uitweg leek.

Wat privacy en security betreft, best leuk om eens te kijken hoe ze dat dan vroeger deden. Want het is een thema van alle tijden. En alsof visservrouwen dan nooit vreemd gingen omdat alle gordijnen open hingen.

Voor alle techneuten: Op het moment dat je denkt dat je echt niet meer weet hoe je iets op kan lossen. Dan is je werk niet gedaan. Dan begint het pas! De schilderkunst in alle rijksmusea, daar kwam ook een hoop techniek bij kijken. En mooie software is geen techniek. Dat is kunst. De hele mooie dan he?

Er is altijd een uitweg. Je hoeft heel de wereld niet te verbeteren. Maar één slim bedacht dingetje kan wel een wereld van verschil maken.
11-01-2019, 11:00 door Anoniem
@ Balder 07-01-2019, 22:23
http://www.wegmisbruikspotter.nl/

Ik heb van diverse figuren opnames met mijn dashcam staan, compleet met datum, tijd, plaats en kenteken. Politie doet er geen fuck mee.
11-01-2019, 12:52 door Anoniem
Door Anoniem: Toch vreemd dat hier er nooit iets gezegd word over de subtiele satellietspionage op de burgers...
Daarmee hebben ze toch nog oneindig veel meer mogelijkheden hoor dan een 'lantarenpaal'
Hier duidt Snowden toch al een en ander over dat topic:
http://www.comiteri.be/images/pdf/expertiseverslag_drs_vermeulen_nl.pdf

Aanvulling: https://search.usa.gov/search?affiliate=nsa_css&query=satellite
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.