image

Office 2010-updates wegens Excel-probleem teruggetrokken

dinsdag 8 januari 2019, 12:05 door Redactie, 0 reacties

Microsoft heeft de updates voor Office 2010 die op 2 januari werden uitgebracht teruggetrokken wegens problemen met Excel. De softwaregigant komt elke tweede dinsdag van de maand met beveiligingsupdates. In de week hiervoor verschijnen de niet-security gerelateerde Office-updates.

Het gaat dan bijvoorbeeld om patches die bugs of andere problemen verhelpen. Op 2 januari verschenen er vier "non-security" updates voor Office 2010. De updates introduceerden enkele wijzigingen voor de Japanse kalender in Office 2010, zodat de naam van het nieuwe Japanse keizerlijke tijdperk straks correct wordt weergegeven. Japanse gebruikers klaagden echter dat ze na de installatie Excel niet meer konden starten, zo meldt Borncity.

Daarop besloot Microsoft de patches terug te trekken. Gebruikers die Excel niet meer kunnen starten krijgen het advies om de updates te de-installeren. In november besloot Microsoft ook al om Office 2010-updates wegens problemen terug te trekken. Ook deze updates introduceerden wijzigingen voor de Japanse kalender, maar zorgden ervoor dat Microsoft Access kon crashen. Microsoft zal Office 2010 tot 13 oktober 2020 van beveiligingsupdates blijven voorzien.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.