image

Privacy-OS Tails zoekt testers voor nieuwe usb-installatie

dinsdag 8 januari 2019, 12:35 door Redactie, 0 reacties

Het op privacy gerichte besturingssysteem Tails zoekt mensen die de nieuwe installatiemethode voor usb-sticks willen testen. Deze methode moet het eenvoudiger voor gebruikers maken om met Tails aan de slag te gaan. Tails staat voor The Amnesic Incognito Live System en is een volledig op Linux-gebaseerd besturingssysteem dat speciaal is ontwikkeld om de privacy en anonimiteit van gebruikers te beschermen.

Tails kan vanaf een usb-stick of dvd worden gestart. Gebruikers moeten hiervoor met een ISO-bestand aan de slag gaan. De ontwikkelaars willen de installatie voor Mac- en Windows-gebruikers echter vereenvoudigen en de ondersteuning van UEFI-computers verbeteren. Daarvoor zijn er nu specifieke usb-images gemaakt. Deze images maken het gebruik van de Tails Installer, tools van derden of een tweede usb-stick in het geval van macOS of Windows overbodig.

Om van de usb-images gebruik te maken moeten gebruikers wel eerst het programma Etcher installeren, dat ook via de Tails-website wordt aangeboden. Vervolgens kan de Tails usb-image worden gekozen en zal de installatie op de usb-stick verder automatisch plaatsvinden. Gebruikers kunnen Tails hierna vanaf de usb-stick starten. De ontwikkelaars merken op dat de Tails-versie die nu via de usb-image wordt geïnstalleerd alleen voor testdoeleinden moet worden gebruikt. Deze versie is ook niet van een OpenPGP-handtekening voorzien.

Image

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.