image

Malafide gps-apps in Play Store 50 miljoen keer gedownload

vrijdag 18 januari 2019, 12:25 door Redactie, 0 reacties

Negentien malafide gps-apps in de Google Play Store die alleen Google Maps openen en vervolgens advertenties tonen zijn meer dan 50 miljoen keer gedownload. Dat ontdekte onderzoeker Lukas Stefanko. De apps doen zich voor als volwaardige navigatie-applicaties, maar zijn niets meer dan een onnodige laag tussen de gebruiker en Google Maps, aldus Stefanko.

"Het doel van deze apps is advertentie-inkomsten. Ze beschikken niet over navigatietechnologie of kennis. Ze maken alleen misbruik van Google Maps", zo stelt de onderzoeker, die verder opmerkt dat het gebruik van Google Maps op deze manier in strijd met de voorwaarden van Google is. Om potentiële gebruikers te lokken maken de apps gebruik van screenshots van legitieme navigatie-apps. Eén van de apps vroeg gebruikers zelfs om geld om geen advertenties meer te tonen.

Van de malafide gps-apps die Stefanko aantrof hadden 19 er meer dan 1 miljoen downloads, waarbij de populairste meer dan 5 miljoen keer waren gedownload. Een overzicht van de apps is bij Bleeping Computer te vinden. De onderzoeker waarschuwde Google een maand geleden, maar de meeste van de gps-apps worden nog steeds via de Google Play Store aangeboden.

Image

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.