Privacy - Wat niemand over je mag weten

De Groene Amsterdammer over de Autoriteit Persoonsgegevens en voorgangers

18-01-2019, 13:49 door Anoniem, 19 reacties
De Groene Amsterdammer heeft een artikel gepubliceerd over de AP en haar voorgangers onder de titel "De tragedie van het privacytoezicht." Het gaat in op hoe de toezichthouder tot voor kort klein werd gehouden, over hoe ze met beperkte capaciteit selectief moesten zijn en zich op grote zaken richtten, over de chaos die er voorlopig heerst door snelle uitbreiding en het opstappen van ervaren mensen onder Aleid Wolfsen. Interessant overzicht.

https://www.groene.nl/artikel/de-tragedie-van-het-privacytoezicht
Reacties (19)
25-01-2019, 21:12 door Anoniem
Een papieren tijger, bij gebrek aan daadwerkelijke juridische slagkracht en te weinig financiële middelen. Doet veel denken aan het debacle bij voorheen de Keuringsdienst van Waren, de huidige NVWA.

De vroegere KvW keurmeesters hadden ooit de macht om een firma of winkel, die de randjes er van af liep, te maken of te breken. Van dat toezicht is weinig meer over. Dan kun je nagaan wat voor soepzooi het in de ICT sector is.
26-01-2019, 15:01 door Anoniem
Alles uitgekleed, alles geprivatiseerd, zelfs rapporten knippen en plakken om "global commerce rules all" overeind te houden.

De slager die het eigen vlees keurt. Straks op naar het eten van gekweekt proteine, meelwormen cocktail . Aan de ene kant de consument zich schuldig laten voelen over het extra stukje vlees vier dagen van de week en aan de andere kant alles vervangen door de goedkoopste zooi als gehard palmvet en glucosesiroop met een gigantisch eco-prijskaartjje, dat er aan hangt. Politiek, tekent u hier even bij het kruisje.

Een land zo groot als Spanje aan plastic, dat drijft in de oceaan. Een affakkelproduct met 10.000 % winst erop. Kost 0,01 cent en jij betaalt 25 cent bij de grootgrut balie. Zij vernielen alles, jij betaalt de hoofdprijs. De leugen regeert en de overheid zag dat het goed was en we weten wiens kant ze weer kiezen.

J.O.
26-01-2019, 20:46 door -karma4
Door Anoniem: De slager die het eigen vlees keurt. Straks op naar het eten van gekweekt proteine, meelwormen cocktail . Aan de ene kant de consument zich schuldig laten voelen over het extra stukje vlees vier dagen van de week en aan de andere kant alles vervangen door de goedkoopste zooi als gehard palmvet en glucosesiroop met een gigantisch eco-prijskaartjje, dat er aan hangt.

De film Soylent Green (1973) al gezien? Zoniet, dan zeker doen! De rest van je paranoïde verhaal heb ik eventjes geknipt want daar is geen film over.
26-01-2019, 23:03 door Anoniem
@FOSS,

Dat is geen film, man, dat is de keiharde alledaagse realiteit. Lees wat er op de ingredientenlijst van je potje - bekend merk -pindakaas staat. Je eigen MP werkte vroeger ook voor deze boys, ja die in Delft, nu deel van die hele grote multinational.

Niet zo interessant, maar als de werkelijkheid van de IT infrastructuur op net zo'n manier in elkaar zit en een heleboel mensen dat helemaal niets deert, hoop ik echt dat daar eens een film over wordt gemaakt. Over cybercriminaliteit, de hoeveelheid spam, scam, phishing. De manipulatie vanuit Silicon Valley hand in voet met de drie- en vierletter diensten. Tech-IT laten zweten op lambda generator berekeningen (toets van 3 uur), terwijl de generator online staat.

Het bovenstaande interesseert de meeste burgers geen bal. Ze worden alleen even actief als ze niet verder kunnen klikken, omdat er even geen internetverbinding is of hun tikkie is gecompromiteerd. Ja alleen voor henzelf, want wat de ander overkomt is een ver van mijn bed show, toch? Fijne betrokken individualisten, het gros, gemeenschapsgevoel van een paar klompen eigenlijk. Hard en bot.
27-01-2019, 12:18 door Anoniem
Verbeter de wereld en wordt wijs.....
27-01-2019, 20:18 door Anoniem
Sinds Halsema is een groene amsterdammer een contradictio in terminis geworden. Het gaat richting bruine amsterdammer. En dat is ook niet amsterdams.
27-01-2019, 20:51 door Anoniem
Door The FOSS:
Door Anoniem: De slager die het eigen vlees keurt. Straks op naar het eten van gekweekt proteine, meelwormen cocktail . Aan de ene kant de consument zich schuldig laten voelen over het extra stukje vlees vier dagen van de week en aan de andere kant alles vervangen door de goedkoopste zooi als gehard palmvet en glucosesiroop met een gigantisch eco-prijskaartjje, dat er aan hangt.

De film Soylent Green (1973) al gezien? Zoniet, dan zeker doen! De rest van je paranoïde verhaal heb ik eventjes geknipt want daar is geen film over.

Soylent Green komt in de buurt van de religie van de NWO (de militaire industrie). Intelligence gaat niet over terreur voorkomen of mensen veilig houden. Het is de bescherming van het kapitalisme en mensen management. Om mensen te managen moet je het niet zo nauw nemen met de ethiek. Ik doe dat ook niet meer. Het helpt echt als je gelooft dat wij voeding zijn als mens voor een kwaadaardige kracht (of de rijken) zoals in Soylent Green.
28-01-2019, 08:09 door -karma4 - Bijgewerkt: 28-01-2019, 08:13
Antwoord aan twee verschillende (neem ik toch aan) anoniemen.

Door Anoniem (A): @FOSS,

Dat is geen film, man, dat is de keiharde alledaagse realiteit. Lees wat er op de ingredientenlijst van je potje - bekend merk -pindakaas staat.

Dat is het enge van die film ja. Voordat je het weet is het geen Science Fiction meer maar is het Science Fact geworden. Palmolie? Als dat verantwoord gewonnen zou worden, uit alleen voor dat doel geweekte oliepalmen. Maar ja, dat is momenteel niet de realiteit en dat is werkelijk schandalig!

Door Anoniem (B): ... Het is de bescherming van het kapitalisme en mensen management. ... zoals in Soylent Green.

Oh? Ik dacht dat het ging over de gevolgen van het mens die de bronnen van de aarde consumeert. Totdat de aarde bijna helemaal op is en er iets nieuws moet worden verzonnen. Om te overleven.
28-01-2019, 12:32 door Anoniem
Door Anoniem: Sinds Halsema is een groene amsterdammer een contradictio in terminis geworden. Het gaat richting bruine amsterdammer. En dat is ook niet amsterdams.

Dit slaat weer helemaal nergens op.
28-01-2019, 13:20 door Anoniem
Door Anoniem: Sinds Halsema is een groene amsterdammer een contradictio in terminis geworden. Het gaat richting bruine amsterdammer. En dat is ook niet amsterdams.
IK "vermoed" dat je niet het STEENGOEDE artikel gelezen hebt - hetgeen niks met Amsterdam te maken heeft.
28-01-2019, 22:43 door Anoniem
Men was alweer vergeten dat Paul Rosenmöller destijds afreisde naar marxistisch Albanië. De meeste mensen hebben echt een geheugen van een goudvis bij dit soort zaken.

Als men het geld van anderen uit wil geven, is het probleem daarbij altijd dat dat eens opraakt. Ook bij IT is dat zo.

Waarom elektrisch rijden niet overslaan voor waterstof? Scheelt weer een paar knikkers. Ziet u thuis het verschil tussen groene en blauwe stroom? Of u nou straks groen of blauw in en van de kou zi(e)t, maakt niet veel uit. Twee gehaktballetjes per week, niet meer hoor! En liefst van laboratorium gekweekt plakvlees. Doe zoals ik zeg, maar niet zo ik doe, is het groene motto!

Leuker kunnen ze het kennelijk niet maken.
29-01-2019, 10:20 door Anoniem
Paul Rosenmöller destijds afreisde naar marxistisch Albanië. De meeste mensen hebben echt een geheugen van een goudvis bij dit soort zaken.
Ik kan mij voorstellen dat een gemiddelde bezoeker zelfs met -of juist door- je uitleg geen enkel idee hebben wat Rosenmöller met dit artikel te maken heeft. Ik doe een gok:
je bent dezelfde Anoniem als die klaagde over Halsema / groene amsterdammer / contradictio in terminis.
Het woord "groen" in Groene Amsterdammer heeft je getriggerd te denken dat zij enkel de hersenen van de achterban van Groen Links voeren / en voor zulks klapvee propaganda schrijft.
Als je het politieke spectrum nog steeds eendimensionaal beschouwd, zal ik je niet met een bakvisje vergelijken.
Van Groene Amsterdammer / Burgermeester Halsema sprong je naar de voorganger van Groen Links fractievoorzitter Halsema; Paul Rosenmöller, en daarvan nam je hem kwalijk dat ie als student verder dan de polder onderzocht.
Maar, als we toch zo ver in de tijd gaan, mag de telegraaf inmiddels alweer uitgegeven worden, na hun foute verleden?
Niks van dit alles is relevant voor een stukje geschiedenisles over de registratiekamer.
Misschien OOK leuk om te lezen, de geschidenis van De Groene Amsterdammer:
https://www.groene.nl/over/pagina/geschiedenis-van-de-groene-amsterdammer
voert dus verder terug dan bewegingen uit de Flower-Power en verder dan WO2
Goed, wat mij betreft schakelen weer terug naar de inhoud van het artikel.
30-01-2019, 17:51 door Anoniem
Meer recent zijn de verhalen van de sjoemelende ambtenaar
en de sjoemelende politicus en de stagnerende actie.

Ook het ontbreken van actie binnen de concensus.
De wurggreep van het politiek correcte denken,
wat het handelen verlamt en waar de zittende macht wel bij vaart.
De criticus van dit circus kan zich dus beter afschaffen.

Altijd zo geweest overigens, maar nu toont het zich steeds schaamtelozer en schaamtelozer.
Als deze arrogantie ook binnen dit kader niet meer aangekaart mag worden,
zijn we beland bij het verspreiden van een bepaalde opinie,
waarbij verspreiders van een andere opinie direct worden geattaqueerd en weggezet als verwerpelijk.

Twee reactie's worden hierboven gelinkt, die echter niet van dezelfde poster zijn,
maar in een en dezelfde reactie wel worden gelinkt en op off-topic zijn worden afgetikt.

Jammer dan men niet anders als polariserend kan reageren.

Graag weer terug naar een open discussie zonder met anderen enige ruimte te bieden.
Echter pluriformiteit staat heden zeer onder druk.

Men kan niet meer verschillend over bepaalde zaken denken, leven en laten leven dus,
zonder drang en dwang.
31-01-2019, 17:13 door Anoniem
Nog Tips waar ik wel iets aan heb? Woorden zijn mooi, praktische veiligheid en intel is beter.

Een Bigdata koning stal assets van een dief. Dat is benijdenswaardig en kunstig, maar gelukkig heeft hij alles weer gewist. Ik weet niet of dit Amazon was of een competitor van Google. Het desbetreffende artikel is alweer een jaar oud.

Dus je mag blij zijn en daarnaar handelen. De toekomst is "glorieus" met wat allemaal speelt inzake BigData lekken en Centralisatie, wat 15 jaar geleden al voorspeld (en voor gewaarschuwd werd). Maar de boodschapper werd neergestoken en nu zit de koning op de blaren.
01-02-2019, 11:03 door karma4
Door Anoniem: Nog Tips waar ik wel iets aan heb? Woorden zijn mooi, praktische veiligheid en intel is beter.

Een Bigdata koning stal assets van een dief. Dat is benijdenswaardig en kunstig, maar gelukkig heeft hij alles weer gewist. Ik weet niet of dit Amazon was of een competitor van Google. Het desbetreffende artikel is alweer een jaar oud.

Dus je mag blij zijn en daarnaar handelen. De toekomst is "glorieus" met wat allemaal speelt inzake BigData lekken en Centralisatie, wat 15 jaar geleden al voorspeld (en voor gewaarschuwd werd). Maar de boodschapper werd neergestoken en nu zit de koning op de blaren.
Het artikel van de groene amsterdammer benoemt de praktische problemen van de autoriteit persoonsgegevens.
Voor wat het waard is, ik ga er niet meer van uit dat ze met privacy en de gdpr bezig zijn. Als ze het noemen van een BSN als bewijs van identiteit zien en de schuld daarvan nar het slachtoffer verleggen dan zit er iets goed fout.

Het zou zo maar kunnen dat Wolfsen de grootste aandacht heeft naar groei van het instituut waarmee hij meer glans zou krijgen.

Voor big data. Je kunt je beter druk maken over de politieke beïnvloeding met verkeerde informatie. Dat gaat echt mis.
Wat ik aan projecten met big data zie dar mist nog zo veel dat je niet iets ziet met fout verkeerde profilering in de techniek wel veel met misvattingen bij bestuurders en beleidsmakers (wetenschappers - onderzoekers)

Je kunt altijd nog terug naar de buurtsuper van de jaren 50 en eerder. De eigenaar deed big data er bij en dat heette het sociale roddelgebeuren van het volk. De controle met fout gedrag was tevens groot met een volksgericht.
08-02-2019, 13:33 door Anoniem
Door Anoniem: Nog Tips waar ik wel iets aan heb? Woorden zijn mooi, praktische veiligheid en intel is beter.

Silkie Carlo & Arjen Kamphuis Information Security for Journalists (TCIJ.org 2016 v1.3)
https://tcij.org/sites/default/files/u11/InfoSec%20for%20Journalists%20V1.3.pdf

You'll not want to download this particular PDF document on a machine or network which can be identified with or is close to your employer, your sources or your home. You're advised to use Tails OS to obtain the download.
09-02-2019, 01:35 door Anoniem
Weer een mooi voorbeeld van gecontroleerde oppositie. Men presenteert zich als de "Waakhond van de Democratie", wij controleren de politiek en ondertussen wordt precies geschreven, wat juist de politiek welgevallig is. Vorig jaar heeft men -in mijn ogen- de façade definitief laten vallen, door T.Baudet af te schilderen in de stijl van Van Gogh. https://www.groene.nl/artikel/een-romantisch-conservatief-met-incorrecte-neigingen Het moge bekend zijn, dat Van Gogh aan het eind van zijn leven krankzinnig was geworden. (depressie - zelfverminking) Iemand die doorkijkt, ziet de aanval.

Net zoals de andere -zelfbenoemde- 'waakhonden' Investico, Apache en FTM, alsmede de 'kwaliteitskranten' VK en NRC. In alle artikelen wordt zorgvuldig om de hete brij gedraaid, de hete hangijzers worden vermeden. Het is 1 grote diarree aan artikelen, waar zogenaamde problemen m.b.t. politici en hun daden worden beschreven, maar zonder enig vervolg eraan te geven. Dat is 'toevallig' niet hun taak.

Steeds weer worden meer corrupte banden blootgelegd, het gaat gewoon door en het wordt steeds erger. De politiek trekt zich geen ruk er van aan en gooit er nog eens een schepje bovenop. De onbeschaamdheid neemt met de dag toe en straks staan de schaapjes weer netjes in de rij om middels het rode potlood hun stem te laten horen. Een gotspe! Ze vegen er hun r**t mee af. Als toppunt mag genoemd worden de afschaffing van de dividendbelasting, toen liet de politiek eventjes hun ware gezicht zien. De enige die bij de GA nog flink van leer gaat is E. Engelen, maar die is nu ook door het ijs gezakt. In zijn laatste column roept hij de klimaat-spijbelaars op de politici een geweten te schoppen. https://www.groene.nl/artikel/spijbelen-2019-02-06 Dat is zo'n beetje hetzelfde als de zon proberen te blussen. Je wordt pas politicus, als je volkomen gewetenloos bent.

De enigen die er wel bij varen zijn de werknemers van die bladen, die hebben er een leuke boterham aan en houden vooral de schijn hoog. Kritische vragen krijgen een k4 behandeling.

Trap er niet in. Het is allemaal vuig en achterbaks. Ga eerst maar eens uitzoeken, wat de overeenkomst is tussen al die mensen, wat hun bindt...
09-02-2019, 08:28 door karma4
Door Anoniem:….
De enigen die er wel bij varen zijn de werknemers van die bladen, die hebben er een leuke boterham aan en houden vooral de schijn hoog. Kritische vragen krijgen een k4 behandeling.

Trap er niet in. Het is allemaal vuig en achterbaks. Ga eerst maar eens uitzoeken, wat de overeenkomst is tussen al die mensen, wat hun bindt...
Moet je zeker eerst goed zelf uitzoeken. En als er nu uitkomt dat figuren als Baudet de boel zitten voor te liegen en cambrigde analytica achtige bedrijfsconnecties hebben voor een manipulatieve insteek?
Je ben er zo te zien zelf ingetrapt door niet zelf te onderzoeken en niet na te denken .
09-02-2019, 09:42 door Anoniem
Door Anoniem: Weer een mooi voorbeeld van gecontroleerde oppositie. Men presenteert zich als de "Waakhond van de Democratie", wij controleren de politiek en ondertussen wordt precies geschreven, wat juist de politiek welgevallig is. Vorig jaar heeft men -in mijn ogen- de façade definitief laten vallen, door T.Baudet af te schilderen in de stijl van Van Gogh. https://www.groene.nl/artikel/een-romantisch-conservatief-met-incorrecte-neigingen Het moge bekend zijn, dat Van Gogh aan het eind van zijn leven krankzinnig was geworden. (depressie - zelfverminking) Iemand die doorkijkt, ziet de aanval.
In dat hele artikel wordt Van Gogh niet genoemd.

Refereer je soms aan de stijl van de illustraties? Een beetje zoeken en je kan concluderen dat dat de stijl van de illustrator is, van Gabriël Kousbroek. Hij heeft ook de socialist Jelle Troelstra in die stijl getekend, en zichzelf. Het is goed mogelijk dat Van Gogh zijn stijl heeft beïnvloed, maar het is duidelijk dat hij hem vaker toepast niet speciaal voor dit artikel Van Gogh is gaan naäpen of zo. Ik zou die portretten trouwens geen moment voor werk van Van Gogh aanzien. Ik snap de associatie maar de stijl is echt niet hetzelfde. Als dat is waar je je op baseerde denk ik dat je spoken ziet. En als dat het niet is heb ik helemaal geen idee waar je het over hebt.
Je wordt pas politicus, als je volkomen gewetenloos bent.
Besef je wel dat je daarmee zegt dat Thierry Baudet volkomen gewetenloos is? Die is politicus geworden, tenslotte.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.