image

Locaties Altran en Nyrstar getroffen door cyberaanval

dinsdag 29 januari 2019, 15:46 door Redactie, 0 reacties

Locaties van de Franse technologieconsultant Altran en zinkbedrijf Nyrstar zijn getroffen door een cyberaanval waardoor de ondernemingen zich genoodzaakt zagen om systemen uit te schakelen. Zinkverwerker Nyrstar meldde vorige week dinsdag dat het doelwit van een cyberaanval was geworden.

Om de aanval te beperken werden verschillende it-systemen uitgeschakeld, waaronder e-mail. Zowel het hoofdkantoor in Zwitserland als de locaties die metaal verwerken en mijnbouw plegen kregen met de aanval te maken. De aanval had geen invloed op de metaalverwerking en mijnbouwactiviteiten, zo meldt het bedrijf. Nyrstar geeft geen verdere details over het soort aanval, behalve dat het op een later moment meer informatie zal geven.

Altran kreeg afgelopen donderdag met een aanval in bepaalde Europese landen te maken, zo maakte het bedrijf gisteren bekend. "Om onze klanten, medewerkers en partners te beschermen hebben we meteen ons computernetwerk en al onze applicaties uitgeschakeld", zo stelt de Franse technologieconsultant. Wederom worden er geen details over de aanval zelf gegeven, behalve dat er experts en onderzoekers zijn ingeschakeld. Bij de aanval zouden geen gegevens zijn gestolen (pdf).

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.