image

Europese Airbus-medewerkers getroffen door datalek

donderdag 31 januari 2019, 12:03 door Redactie, 0 reacties

Europese medewerkers van Airbus zijn getroffen door een datalek nadat een aanvaller toegang tot systemen van de vliegtuigfabrikant kreeg. Het bedrijf stelt in een verklaring dat het een "cyberincident" detecteerde bij de informatiesystemen van de "Commercial Aircraft business", waarbij er ongeautoriseerde toegang tot data is verkregen.

Het onderzoek naar het incident is nog gaande, waardoor nog weinig details bekend zijn gemaakt. Wel kan Airbus zeggen dat er persoonlijke data is benaderd. Het gaat met name om professionele contact- en it-identificatiegegevens van "sommige" Airbus-medewerkers in Europa. Om hoeveel medewerkers het precies gaat laat het bedrijf niet in de verklaring weten. Ook wordt niet vermeld hoe de aanvaller toegang tot de data wist te krijgen.

Tevens meldt Airbus dat er actie is ondernomen om de bestaande beveiligingsmaatregelen te versterken. Verder staat de vliegtuigfabrikant met de relevante toezichthouders in contact en krijgen Airbus-medewerkers het advies om alle noodzakelijke voorzorgsmaatregelen te nemen. Wat die maatregelen inhouden wordt niet vermeld.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.