image

Apple: volgende week update voor afluister-bug in FaceTime

vrijdag 1 februari 2019, 16:45 door Redactie, 1 reacties

Apple komt volgende week met een beveiligingsupdate voor een bug in FaceTime waardoor het mogelijk is om gebruikers af te luisteren. Ook heeft het bedrijf de familie bedankt die het probleem ontdekte en aan Apple rapporteerde, zo meldt CNBC.

De bug zorgt ervoor dat de microfoon van de gebelde persoon wordt geactiveerd, nog voordat die heeft opgenomen. Dit is mogelijk als de beller iemand via FaceTime Video belt en zijn eigen nummer aan het gesprek toevoegt. FaceTime denkt op dat moment dat het om een actief groepsgesprek gaat en stuurt ook de audio van de gebelde persoon door. Wanneer de persoon die wordt gebeld het gesprek wil wegdrukken via de aan- of uitknop of de volumeknop, wordt ook de camera geactiveerd.

Vanwege de bug haalde Apple de groepsgesprekkenfunctie van FaceTime offline. Oorspronkelijk zou er deze week een update voor het probleem verschijnen. Nu meldt het bedrijf dat die update volgende week wordt uitgerold. Er was daarnaast kritiek op Apple omdat de familie die het probleem had ontdekt bijna een week bezig was om het probleem bij het bedrijf te rapporteren. Apple laat weten dat het proces voor het melden van bugs zal worden verbeterd, zodat bugmeldingen eerder bij de juiste persoon terechtkomen.

Reacties (1)
03-02-2019, 17:59 door Anoniem
Goed testen is een vak. Het is monnikenwerk. Bij elke beta of tussen release, weer vanaf nul beginnen. Terwijl de markt geen geduld heeft. Zeker als het security updates betreft. En de pers weer lekken meldt.

De developer is geniaal. De marketeer ook. De tester daartussen zit vaak volkomen klem. Terwijl het een vak is wat niet velen kunnen volhouden.

Nu komt er een jochie van 14. Die iets wel heel doms ontdekt. David en Goliath. Hoe voor joker wil je staan als tech bedrijf. Maak eens iets dat de test der tijd kan doorstaan. Wat goed is en goed blijft. Je koopt iets omdat je verwacht dat het werkt en blijft werken. Zoals je ook mag verwachten dat je CV-ketel 10 jaar meegaat. En als je garantie 1 jaar is, maar na 2 jaar je pomp kapot gaat deze ook op kosten van de fabriek vervangen moet worden. Consumentenrecht, en staat buiten garantie. Het hoort gewoon 10 jaar mee te gaan. Vraag het maar aan elke kantonrechter en je krijgt gelijk.

Ik denk dat als ik een iPhone koop, voor de prijzen die ze rekenen, dat ik mag verwachten dat alles meegaat tot de hardware echt versleten is. Die chips gaan langer dan 10 jaar mee (doen ze goed bij ASML!). De pomp in de iPhone 1.0 werkt nog perfect. De software, dat is slonswerk. Slecht getest. Niet bij nagedacht. Het is maar voor de verkoop. Als het maar lijkt dat het werkt.

Je misbruikt gewoon de consument als field tester. En loopt dat uit de hand, nieuw model, ook al slecht getest, op de markt zetten. Want de markt is er toch aan gewend.

Er moet gewoon een wet komen, dat als je naar een nieuwe iphone of android wilt, je enkel het prijsverschil betaalt. Want onder de klep van die oude is immers niks versleten. Dat doet het over 30 jaar nog. Het was alleen geleverd met rotte software. Waar kinderen van 14 zelfs gebreken in vinden. En met het vigerend consumentenrecht denk ik dat de kantonrechter mij daar ook gelijk in moet geven. Er is immers met al die updates enkel door de fabrikant bevestigd dat er een ondeugdelijk product aan me verkocht is. En dan sta ik in mijn recht. Geldt voor wasmachines en autos ook.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.