Sinds de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) vorig jaar mei van kracht werd zijn in Nederland de meeste datalekken gemeld. Dat blijkt uit cijfers van juridisch dienstverlener DLA Piper. Ook als er wordt gekeken naar het aantal meldingen van datalekken per inwoner staat Nederland bovenaan.
Van 25 mei 2018 tot 28 januari 2019 werd er volgens het bedrijf in Nederland 15.400 keer melding van een datalek gemaakt. Duitsland volgt met 12.600 meldingen en Groot-Brittannië is derde met 10.600 meldingen. De minste datalekmeldingen werden gedaan in Liechtenstein (15) en IJsland (25).
Als er wordt gekeken naar het aantal datalekken per inwoner voert Nederland ook het overzicht aan, met 89,9 datalekken per 100.000 inwoners. Ierland volgt op een tweede plek met 74,9 datalekken per 100.000 inwoners. In Griekenland werden de minste datalekken per 100.000 inwoners geteld, namelijk 0,6 (pdf).
De privacytoezichthouders in de verschillende Europese landen hebben sinds de AVG 91 boetes uitgedeeld voor het overtreden van de privacywetgeving. Google kreeg daarbij de hoogste boete van 50 miljoen euro opgelegd. De meeste privacyboetes waren echter veel lager.
Je bent niet ingelogd en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.
Google heeft de afgelopen twee jaar van meer dan 110 miljoen mensen het wachtwoord van het Google-account gereset omdat het om ...
In 2013 blogde je over de vraag: Mag een cliënt de thuiszorg met een webcam filmen? Toen was een eenduidig antwoord met ja of ...
dag, google chrome heb ik niet geinstalleerd vanwege de afstand die ik wil bewaren tot google. ik gebruik firefox. maar chrome ...
Beste Security vrienden, Ik zit met een dilemma die mij al een aantal jaren bezig houd. Ik heb mijzelf al meerden malen ...
Wanneer is het hebben van een Remote Access Tool (RAT) nu strafbaar? Wij gebruiken dit in de organisatie voor intern beheer op ...
Wanneer je hieronder het e-mailadres van je account opgeeft wordt er een nieuwe activatielink naar je gestuurd. Deze link kun je gebruiken om een nieuw wachtwoord in te stellen.
Wanneer je het juiste e-mailadres hebt opgegeven ontvang je automatisch een nieuwe activatielink. Deze link kan je gebruiken om een nieuw wachtwoord in te stellen.
Geef je e-mailadres op en kies een alias van maximaal 30 karakters.
Je hebt je succesvol aangemeld. Voordat je je account kunt gebruiken moet deze eerst geactiveerd worden. Dit kan je zelf doen middels de activatielink die naar het opgegeven e-mailadres is verstuurd.