image

Nest waarschuwt gebruikers voor hergebruikte wachtwoorden

vrijdag 8 februari 2019, 15:29 door Redactie, 4 reacties

De afgelopen weken zijn er meerdere verhalen in de media verschenen over gebruikers van een Nest-camera die via de camera in hun eigen huis werden bespioneerd en toegesproken. De systemen van Nest zijn niet gecompromitteerd, aldus Nest-topman Rishi Chandra in een e-mail aan klanten.

Volgens Chandra lopen gebruikers risico als ze hun wachtwoord hergebruiken. Meerdere incidenten met gekaapte Nest-camera's waren toe te schrijven aan het gebruik van hergebruikte wachtwoorden. Gebruikers krijgen dan ook het advies om een uniek wachtwoord in te stellen. Voor extra beveiliging adviseert Chandra het gebruik van tweefactorauthenticatie.

In de e-mail laat de Nest-topman verder weten dat Nest actief naar datalekken zoekt. In het geval er gecompromitteerde Nest-accounts worden gevonden, wordt de gebruiker gewaarschuwd en zijn account tijdelijk geblokkeerd. Ook voorkomt Nest het gebruik van wachtwoorden die op lijsten met bekende, gecompromitteerde wachtwoorden voorkomen.

Reacties (4)
10-02-2019, 09:07 door Anoniem
Het liefst isoleer ik mijn Nest-apparatuur van het internet, maar dat staat Google niet toe. Zijn er al geslaagde pogingen geweest om de firmware van de deurbel te flashen?
10-02-2019, 15:44 door [Account Verwijderd]
Achterlijke dingen allemaal die Nest troep. Mijn trouwe Honeywell Chronoterm regelt de temparatuur prima, mooie PID regelaar. Er loopt enkel een draadnaar de CV ketel, geen internet en andere ellende.

In mijn huis geen enkele internet verbinding bekalve pc's en mobieltjes. Geen IoT en geen slimme meter.
10-02-2019, 15:45 door [Account Verwijderd]
Door Anoniem: Het liefst isoleer ik mijn Nest-apparatuur van het internet, maar dat staat Google niet toe. Zijn er al geslaagde pogingen geweest om de firmware van de deurbel te flashen?

Firmware van de deurbel??? Mijn deurbel werkt met een 6 Volt beltrafo!
11-02-2019, 15:17 door Anoniem
Door Anoniem: Het liefst isoleer ik mijn Nest-apparatuur van het internet, maar dat staat Google niet toe. Zijn er al geslaagde pogingen geweest om de firmware van de deurbel te flashen?
Dus in een vlaag van ... ja wat, verstandsverbijstering? ... schaf je apparatuur aan die je in staat stelt om OP AFSTAND zaken te kunnen aansturen en dan ben je vervolgens verbaasd dat je deze niet kunt isoleren van het internet. Mis ik nu iets of ben je gewoon te lui om van je Eigen bank naar de voordeur te lopen?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.