image

Updates Firefox en Tor Browser wegens beveiligingslekken

woensdag 13 februari 2019, 12:06 door Redactie, 1 reacties

Voor gebruikers van Firefox en Tor Browser zijn nieuwe versies verschenen, mede vanwege een beveiligingslek dat door Google werd gevonden. In Firefox 65.0.1 zijn vier kwetsbaarheden verholpen waardoor websites informatie van andere geopende websites hadden kunnen achterhalen, of code in die websites konden injecteren.

Daarnaast gaat het om twee kwetsbaarheden die voor een "potentieel te misbruiken crash" konden zorgen. Eén van deze beveiligingslekken werd ontdekt door onderzoeker Ivan Fratric van Google Project Zero. Dit is een speciaal team van Google dat naar kwetsbaarheden in veelgebruikte software zoekt. Updaten naar de nieuwste Firefox-versie kan via de automatische updatefunctie en Mozilla.org.

Vanwege de beveiligingsupdates is ook de op Firefox-gebaseerde Tor Browser bijgewerkt. Dagelijks maken zo'n 2 miljoen mensen gebruik van Tor Browser om hun privacy te beschermen. Deze gebruikers wordt geadviseerd om naar Tor Browser 8.0.6 te updaten, wat kan via de automatische updatefunctie van de browser.

Reacties (1)
13-02-2019, 16:26 door Anoniem
Tor Browser en iets met een Fontkit plugin dat me doorverwijst naar een stack overflow. Ik zou graag een lichtere browser zien maar zou niet weten welke.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.