image

Alliantie vraagt winkels om verkoopstop onveilige IoT-producten

woensdag 13 februari 2019, 12:34 door Redactie, 2 reacties

Een alliantie van Mozilla, consumentenorganisatie Consumers International, de Internet Society en acht andere organisaties hebben de grote Amerikaanse winkelketens Amazon, Target, Walmart en Best Buy gevraagd om te stoppen met de verkoop van onveilige Internet of Things-apparatuur.

Volgens de alliantie is er een zorgwekkende trend gaande waarbij bedrijven "smart" producten maken zonder privacy of security. Grote winkelketens verkopen deze producten en uiteindelijk zijn particulieren van wie de apparaten worden gehackt de uiteindelijke verliezer. De alliantie benadrukt dat er geen tekort is aan onveilige producten die nu in de winkelschappen zijn te vinden.

De alliantie wil dan ook dat er alleen nog "smart" en IoT-producten worden verkocht die versleuteld communiceren, standaard automatische beveiligingsupdates ondersteunen en die ook ontvangen, sterke wachtwoorden verplichten en over een toegankelijk en begrijpelijk privacybeleid beschikken. Fabrikanten moeten daarnaast over een systeem beschikken om met kwetsbaarheden in hun producten om te gaan.

"We hebben het nieuws over falende privacy en security in IoT-apparaten keer op keer gezien. En het zijn vaak dezelfde fouten waardoor de privémomenten, gesprekken en informatie van mensen worden gecompromitteerd. Gegeven het vertrouwen dat consumenten in uw bedrijf hebben, heeft u een belangrijke en unieke rol om dit probleem aan te pakken en te helpen bij het realiseren van een veiligere, connected toekomst", aldus de brief die de alliantie naar de vier Amerikaanse retailers stuurde.

Reacties (2)
13-02-2019, 15:05 door Anoniem
Ze praten tegen een muur, dit is puur concurrentie-strijd.
Als de concurrentie wel iets heeft, waarom jij niet ?

Verkoper : "de consument koopt het dus zal het wel goed zijn, of wou je zeggen dat mijn klanten dom zijn ?"
14-02-2019, 04:38 door Anoniem
Uiteindelijk gaan we een verschuiving moeten zien van made in china naar made in europe of made elsewhere... maar voor het zover is... Dit is een goede start van die alliantie vind ik.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.