image

Google scant dagelijks 50 miljard apps op Androidtoestellen

donderdag 14 februari 2019, 10:26 door Redactie, 1 reacties

Google scant elke dag meer dan 50 miljard apps op Androidtoestellen via Google Play Protect. Dit om schadelijke apps te detecteren, aldus de internetgigant. Geregeld worden er ook in de Google Play Store kwaadaardige apps aangetroffen, die via Play Protect kunnen worden verwijderd.

Ondanks de aanwezigheid van malafide apps in de eigen store stelt Google dat het vorig jaar 55 procent meer apps heeft geblokkeerd die ontwikkelaars in de Play Store probeerden te plaatsen. Het aantal apps dat eerst werd goedgekeurd maar vanwege schadelijk gedrag toch door Google werd geblokkeerd steeg met meer dan 66 procent.

"Deze toename is te danken aan het aanscherpen van het beleid om schadelijke apps in de Play Store te verminderen, alsmede onze investeringen in geautomatiseerde bescherming en menselijke controles die belangrijke rollen spelen bij het identificeren van en handhaven op schadelijke apps", aldus Andrew Ahn van Google. Androidtoestellen die alleen apps uit de Play Store downloaden zouden zo acht keer minder kans op malware hebben dan wanneer er apps uit andere bronnen worden gedownload.

Volgens Ahn blijkt dat meer dan 80 procent van de zwaarste beleidsovertredingen afkomstig is van recidivisten en schadelijke ontwikkelaarsnetwerken. Als kwaadaardige ontwikkelaars worden geblokkeerd maken ze vaak nieuwe accounts aan of kopen die op de zwarte markt om zo weer toegang tot Google Play te krijgen. Ahn merkt op dat Google het afgelopen jaar meer heeft ingezet om deze ontwikkelaars te detecteren en te voorkomen dat ze hun apps kunnen publiceren.

Reacties (1)
15-02-2019, 09:14 door NonNocere
Dit kan veel eenvoudiger toch? B.v. alleen geregistreerde ontwikkelaars mogen apps uploaden net als bij Apple. Of zie ik iets over het hoofd?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.