image

VS behoudt anti-spamwetgeving zonder aanpassingen

vrijdag 15 februari 2019, 13:29 door Redactie, 1 reacties

De Amerikaanse toezichthouder FTC heeft besloten om de "CAN-SPAM" anti-spamwetgeving zonder aanpassingen te behouden. De Controlling the Assault of Non-Solicited Pornography And Marketing (CAN-SPAM) Act werd in 2003 ingevoerd en stelt regels aan het versturen van commerciële e-mail.

Zo moeten commerciële e-mails juiste headers en onderwerpen bevatten. Ook moeten ze zichzelf als advertentie identificeren, een geldig fysiek adres bevatten en een mogelijkheid bieden zodat ontvangers zich voor toekomstige berichten kunnen afmelden. De CAN-SPAM Rule is de implementatie van de wetgeving. De FTC heeft nu voor het eerst deze implementatie geëvalueerd en besloten die zonder aanpassingen te behouden.

In 2017 vroeg de FTC aan het publiek of internetgebruikers van de wet hebben geprofiteerd, of die zou moeten worden aangepast, wat de kosten voor compliance waren en of de wet moest worden gewijzigd voor technologische of economische veranderingen.

In totaal ontving de toezichthouder 92 reacties die overweldigend voor de wetgeving waren. Na het bestuderen van de reacties is de FTC tot de conclusie gekomen dat internetgebruikers van de wet profiteren en dat die geen grote financiële last met zich meebrengt. Er werd dan ook besloten om de implementatie te behouden en op dit moment niet aan te passen.

Reacties (1)
17-02-2019, 07:49 door Anoniem
Wie een Gmail e-mail account heeft, weet je het wel: er zit daar ook een heuse toch beetje dubieuze SPAM map bij!
En je ziet er ook onmiddelijk op dat er naast de gewone bullshit, er ook heel wat 'bonafide lijkende' bedrijven bij zitten, die dus toch maar aangemerkt zijn of werden als Spam en ook maar doldriest toch met slechte marketing versturende reclameberichten werken. Als men dan gewoon als test op een van die 'bonafide' berichten klikt, komt er steevast zoiets als een hypocriete uitroep als 'Hoe komt dat nu dat dit bericht in de Spam map terecht gekomen is?'! ha ha. Je kunt alle SPAM berichten misschien best onmiddellijk in één trek verwijderen, die mogelijkheid is er dus.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.