/dev/null - Overig

OpenAI's nepnieuws generator

16-02-2019, 22:57 door Anoniem, 23 reacties
Voer het de openingszin van George Orwell’s roman Nineteen Eighty-Four - “It was a bright cold day in April, and the clocks were striking thirteen” - en het systeem herkent de vagelijk toekomstige toonzetting en de gehanteerde romanstijl:

https://www.theguardian.com/technology/2019/feb/14/elon-musk-backed-ai-writes-convincing-news-fiction

Het zogeheten GPT2 algoritme spuugt vervolgens samenhangende passages uit van niet-bestaande Engelstalige romans. Desgewenst produceert het ook fragmenten van ogenschijnlijk aannemelijk nepnieuws, alsof het een lieve lust is.

Als je het wilt zien, bekijk dan ook de bijbehorende video. Lees tevens het door OpenAI gegenereerde The Guardian nepartikel, onder de "Quick guide", gegeneerd op basis van de eerste twee paragraven van het artikel van Alex Hern.

Dan geloof je je ogen niet.

De huiveringwekkende risico's van deze ontwikkeling laten zich raden. De mede door Elon Musk gesteunde non-profit firma OpenAI (www.openai.com) weigert de onderzoeksresultaten van de GPT2 studie te publiceren, dit uit angst voor misbruik.

Instead, the goal is to show what is possible to prepare the world for what will be mainstream in a year or two’s time. “I have a term for this. The escalator from hell,” Jack Clark said.
Reacties (23)
17-02-2019, 10:32 door ph-cofi
3 gedachtes bij deze revolutie:

1) De mens is zelf al uitstekend in staat nepnieuws te verspreiden op sociale media, die vervolgens door anderen wordt geloofd:

https://nos.nl/artikel/2267923-netwerk-van-macedonische-families-bereikte-met-nepnieuws-miljoenen-mensen.html

Hier hebben we geen nepnieuwsgeneratoren bij nodig. Social media is ongeschikt als nieuwsmedium, da's aangetoond. Wie dat nog niet doorheeft, kan en zal worden gemanipuleerd.

2) Een groep gele hesjes aanhangers in NL heeft deze week echte journalisten van vlees en bloed beticht van nepnieuwsverspreiding. We hebben blijkbaar geen AI nodig om elkaar al te wantrouwen:

https://nos.nl/artikel/2272194-ruim-honderd-gele-hesjes-protesteren-bij-nos-gebouw.html

Wantrouwen en kritisch nadenken zijn nodig. Het zou jammer zijn als de betogers liever social media getoeter vertrouwen, dan de (gekleurde) berichtgeving van de NOS. Nochtans kan een AI tekstgenerator het allemaal veel echter laten lijken, dat heel eng is wanneer vervolgens reguliere journalisten/nieuwsagentschappen gegenereerde teksten voor waar aannemen en klakkeloos overnemen.

3) Video's met fake mondbewegingen bij bestaande politici waren er al; we kunnen nu dus ook de politici door AI gegenereerde teksten laten zeggen.

Voorzichtige conclusie om te voorkomen dat dit "mainstream" wordt voor jezelf:
- baseer je mening over nieuwsonderwerpen alleen op bronnen die je vertrouwt (= waar journalisten achter zitten die je kent)
- blijf kritisch nadenken over de gepresenteerde nieuwsfeiten: hebben ze het zelf uitgezocht of klakkeloos overgenomen, wat vertellen ze niet wat je logisch zou vinden om te horen, zitten er complete statistieken bij (met domeinomvang, gemiddeldes en medianen)?
17-02-2019, 14:19 door Anoniem
1) De mens is in het beginsel dom en volgt.

2) NOS nepnieuws? Niet echt. Maar ze zijn wel gecontroleerd. Je kunt niet op de hesjes stemmen en ze hebben geen argumenten. Het eindigt zoals in Frankrijk in een hijack door extreme partijen waarna de hesjes worden aangestipt en gevolgd voor de rest van hun leven. Wegblijven!

3) Alles wat je ziet, leest kan gemanipuleerd worden. Niet alleen digitaal, ook op straat. Als je met 10 mensen een toneelstukje opvoert kun je een paar omstanders (en de politie) overtuigen dat het echt is. De omstanders doen dan hun emotioneel betrokken verhaal in de media. Dit is zo oud als de weg naar Rome.

Je moet beginnen bij het beginconcept en de aanname dat alles wat je weet of denkt te weten een leugen is, inclusief wie je denkt zelf te zijn en jouw positie in het groter geheel.
16-03-2019, 17:05 door Anoniem
"De diefstal van dit nucleaire materiaal zal aanzienlijke negatieve gevolgen hebben voor de volksgezondheid en het milieu, onze beroepsbevolking en de economie van onze natie,' zei Tom Hicks, de Amerikaanse minister van Energie, in een verklaring." GPT-2

https://nos.nl/artikel/2276233-van-de-fictie-van-orwell-tot-brexit-nepnieuws-tekstrobot-gpt-2-kan-alles.html
16-03-2019, 18:43 door Anoniem
Je kunt alvast gaan oefenen met je eigen fake news:
https://www.breakyourownnews.com/

J.O.
17-03-2019, 01:53 door Anoniem
Door Anoniem: Je kunt alvast gaan oefenen met je eigen fake news:
https://www.breakyourownnews.com/

J.O.

NeJo, The Matrix has you.

One can't "explain" what the Matrix is... you have to see it for yourself.
17-03-2019, 03:45 door Anoniem
JO: 4chan was vrij van nepnieuws totdat een menigte begon met het pompen van anti-semitisme. Nu wordt er weer anders gekeken tegen deze Internet Vrijhavens na de aanslag in Nieuw Zeeland.

Gab.ai is ons al ontnomen. Ik denk dat die anti-semitisten met een agenda komen om deze platformen kapot te maken. De enkeling wordt opgedraaid of ontspoort al dan niet met een politiek motief (internet censuur) of ze luizen er iemand in. Deze heer lijkt zich wel bewust van zijn daden (hij had anders niet meer geleefd of was niet aanspreekbaar).

Van mij mag het Darpa het internet terughebben. Het is nooit echt van ons geweest. In de jaren 90 waren er de cryptowars tussen burgers, reps en de NSA en die herhalen zich nu alleen wordt er nu met terrorisme gegooid en zijn het geen softe middelen (he, foei, niet doen) meer zoals vroeger. Geweld is helaas de nieuwe norm, die burger die is ingeslapen en versuft met zijn schermpjes en moet steeds harder worden wakkergeschreeuwd voor het volgende mandaat (inleveren rechten).

Het kan ook zijn dat andere staatsactoren zich op deze fora begeven dus het is dweilen met de kraan open. Het internet heeft zijn beste tijd gehad. Elk bedrijf dat nu nog start wordt opgeslokt door een grootbedrijf voor het controle-grid.

Ik wil wel geloven dat dit grid ons helpen maar als het allemaal stiekem gebeurt zullen de bedoelingen wel negatief zijn.

Dag internet!
17-03-2019, 09:47 door Anoniem
Is er dan nog een uitweg? Is er nog een massaal niet meer willen. Een niet mee hoeven doen aan de apocalyps? Terug naar gewoon? Weg uit de opgelegde waanzinnige weg door de 1% tegen 99%?
J.O.
17-03-2019, 15:50 door Anoniem
Als ik het goed begrijp gaat het er dus om om op Internet rassen, volkeren, religies, ja zelfs continenten net zo lang tegen elkaar op te zetten tot de machtspositie van Groot-Commercie en aansturenden zelfs noot meer bedreigd zal kunnen worden. De Fransen zouden zeggen de "soupe identitaire" is al verboden. Ook in opnze schoolkantinies alechts kipfrikandellen of broodjes kipcorn te krijgen en op klimaat-vastendagen falafel.

Daartoe zijn zelfs instituten bezig om de geschiedenis te verdraaien, info te wijzigen, bij te buigen naar de gewenste opinies via fake news, cybercrime, blaotware, vlak de invloed van de data-ad-tracking industrie niet uit. Zwart wordt rustig wit genoemd. "Valse vlag-acties" zijn eerder regel dan uitzondering.

Mensen steeds meer vervreemden van hun achtergrond, aan zichzelf en anderen laten twijfelen, volledig in verwarring brengen en daar zeer goed garen bij spinnen.

De Amazon blocker helpt daar niet meer tegen, er is al te veel dat geblokkeerd zou moeten worden. Hoe blokkkeer je je eigen verkokering, waar je in verzeild raakt? Hoe kom je nog tot een gesprek van individu tot individu? Hoe kun je nog uitleggen waarom conflicten tussen verschillende jQuery bestanden niet weggepoetst moeten worden via gebruik van noconflict.js, waardoor er nog meer door client veroorzaakte onveiligheid op de server moet worden gemitigeerd.? Als je noconflict niet gebruikt krijg je scheve ogen van de andere developers voor Joomla bijvoorbeeld.

De massa ziet de onderliggende technologische problemen op de infrastructuur niet en kan zich dus van alles laten wijsmaken of aanpraten. Men moet echter wel ondertussen zorgen dat er nog wel een beetje veilig te klikken blijft, want anders wordt het verdienmodel bedreigd en dat is het laatste wat de grote zes (Google, MS, Facebook, Amazon e.d.) willen.

Is zie voorlopig geen uitweg en ik kom uit de stal van adepten van wijlen F.R.A.V.I.A. de veel te vroeg gestorven resource engineer en searchlore guru en linguist, die wars was van alle smut, ads, bloat, scam en stelde dat op het Internet alle info vrij te vinden moet zijn.

Komen er nog donkerder Internet tijden aan of gloort ergens de zon van een neo-renaissance aan de horizon, de zon van de vrije info-garing? Nihon-iti.

luntrus
17-03-2019, 22:08 door Anoniem
Vergeet Bigdata en algoritme policing.

@ luntrus Zoek eens naar Neural Dust van het IEEE

http://sites.ieee.org/futuredirections/2018/05/21/neural-dust-is-getting-ready-for-your-brain/

Hetzelfde onderwerp via Berkeley University research papers. Dan weet je dat de toekomst gaat naar het draadloos uitlezen van gedachten (machine learning languages).

De toekomst is Singulariteit en is nog niet aan ons uitgelegd of deze Singulariteit ons gaat dienen of dat wij ons moeten opofferen (in politiek-theater gevechten bijvoorbeeld) en dat deze hoopvolle techniek eerst voor negatieve controledoeleinden gebruikt zal worden.

Het is wel duidelijk dat India, China en Rusland ook aan zulke technologie werken en dat alleen wij Europeanen in het duister worden gehouden (omdat het misschien 'onethisch' is of ... missschien zelfs al in gebruik?) en het is duidelijk dat er nu een cybernetisch slagveld ontstaat tussen grootmachten waarbij de meest innovatieve zal winnen.

Ik weet dit: als je je eigen mensen niet inlicht over wat je doet ben je bij voorbaat verloren en gratis prop voor de tegenstanders. Dit zijn basale tactische spelregels wat iets zegt over de totale struisvogelmentaliteit van onze militaire strategen.

Op het web vind je ook al batterijloze neurodust "chips" die praktisch niets kosten en zich aan zenuwen hechten. Exprimenten op ratten laat zin dat je de rat hiermee kunt sturen. Je hebt alleen nog een bodycam nodig en dan kun je op 5000km afstand via HTTP een spelletje dierentuin spelen livestreamen.
17-03-2019, 22:21 door [Account Verwijderd]
Door Anoniem:
...Mensen steeds meer vervreemden van hun achtergrond, aan zichzelf en anderen laten twijfelen, volledig in verwarring brengen
Komen er nog donkerder Internet tijden aan of gloort ergens de zon van een neo-renaissance aan de horizon...

luntrus

Het is de massa dictatuur van de smartphone die het belangrijkste werktuig is van het bovenstaande. Mensen praten nog nauwelijks met elkaar in de openbare ruimte. Het criterium om te boordelen is versmalt tot dat wat androïd of ios voorbereidt: voorgekauwde getunede tunnelvisie helemaal afgemeten naar je persoonlijke filterbubble hoog onaantastbaar en vooral onbeïnvloedbaar in de cloud.
De ernstigste en meest wijdverbreide verslaving is niet crystal-meth, het is geen coke, geen amfetamine. Het is smartphone.
17-03-2019, 23:20 door Anoniem
Met slechts een paar basiswoorden kan dat AI dus een heel fake verhaal bijeen fantaseren, toch beetje bedenkelijk...
https://www.bloomberg.com/news/articles/2019-02-14/the-ai-that-can-write-a-fake-news-story-from-a-handful-of-words
18-03-2019, 00:07 door Anoniem
Ha die Brainpresser,

Tijd voor een Anoniem Digitaal Verslaafden programma met een overeenkomstig 12 stappen programma, als dat van Bob & Bill.

Brainpresser, je legt de vinger hier direct op de zere plek. Big Tech Data Corporations zijn net zulke gelegaliseerde en gedoogde info-dealers als Big Pharma, earlier Big Tobacco en de gevolgen voor de maatschappij en volksgezondheid zijn dienovereenkomstig. Alleen is het nog niet onderkend als een afhankelijkheidsprobleem.

Eerst komt het signaleren, dan het ontkennen, dan er niet meer omheen kunnen en dan pas de veroordeling en later pas niet langer meer bloot te hoeven staan. maar dan is er al heel wat tijd verstreken. Want het duurt al decennia lang.

Zouden er in dit geval wat meer mensen een gevoeligheid voor "dependance" kunnen gaan vertonen of zijn er mensen, die "sociaal" online kunnen zijn zonder de sterke hang online te gaan? Zonder veel chagrijn als de verbinding eruit ligt, Whatsapp niet werkt of er een server uit ligt op werk of school. Het is ook een prima vluchtweg, om verantwoordelijkheid en confrontatie te ontlopen. Internet als retraite verblijf, intermenselijk contact ontlopen.

Wie lopen het meeste gevaar? Gewone burgers, gamers, developers, security analisten, sociale media gebruikers? Er zijn mensen, die heel veel online zijn, echt bizar veel.

Ik ga maar weer eens een flinke wandeling in de vrije natuur maken en laat mijn mobieltje lekker thuis. Trouwens ik heb geen WiFi verbinding buitenshuis, good for little old me.

Vroeger moest je op je teller je verbruikte MB's nog op een KPN teller bij houden, nu ben je onbeperkt online als het "goed"is, maar is het dat wel?

m.vr.gr.

#sockpuppet
18-03-2019, 15:38 door Anoniem
Door Brainpresser: De ernstigste en meest wijdverbreide verslaving is niet crystal-meth, het is geen coke, geen amfetamine. Het is smartphone.

Het is dopamine. Dat maak je zelf in je eigen hersenen aan -- en steeds negatieve prikkelingen geven, is voldoende.


Dat er een probleem is, is wel duidelijk.

Onderzoekers bij Mozilla.org hebben onderzoek verricht naar deze zorgelijke ontwikkeling, waarvan een deel openbaar is gepubliceerd. Het is wereldwijd een nijpend probleem, ook op de werkvloer en in het verkeer.

Het kost veel tijd, wat slecht is voor de arbeidsproductiviteit. Het veroorzaakt ongelukken, door afleiding, en het lekken van kritieke informatie (mede omdat mensen chantabel worden). Mensen worden er ook ongelukkig van.

Als poging tot preventie geven ze daarom bij Mozilla.org 'Web Literacy' en 'Internet Health' advies, en tips en trucs, om een media afhankelijkheid c.q. internet verslaving te vermijden. Vraag niet of dat ook zoden aan de dijk zet.

Het sleutelbegrip hier is namelijk de aandachtseconomie. Men hanteert letterlijk het begrip 'addiction economy', alsof het om de praktijken van drugslords gaat. Het volgende blog artikel beschrijft het:

The Attention Economy to the Addiction Economy
by Heather West July 27, 2018

https://blog.mozilla.org/internetcitizen/2018/07/27/attention-addiction/

keywords: gamification attention addiction site:mozilla.org

Lees ook het volgende artikel: The Sneaky Science Behind Tech Obsessions, dat ook gevonden kan worden op het bovengenoemd Mozilla Blog, d.d. February 3, 2019. Dat vat het aardig samen.

We krijgen een heel groot probleem, voorzie ik, als AI-bots worden ontwikkeld die voortdurend agitprop uitspuwen, en dat koppelen aan snelle beloninkjes voor kwetsbare mensenmassa's. Vergelijk dat met Youtube en Netflix series.
19-03-2019, 15:56 door Anoniem
@ anoniem van 17-03 22:08

Je link content is interessant, maar technisch is er op de beveiliging van de website,
die van de link, die je geeft, nogal wat aan te merken.

Ik hoop dat dat ook niet tevens zal gelden voor de kwaliteit van de info-bijdragen aldaar.

Zie op de volgende regel: 222 aanbevelingen ter verbetering,
waarvan 74 op het gebied van veiligheidsbeveiligingen,
zie: https://webhint.io/scanner/50759b56-2308-412a-9656-2e3fa6584391

Af te voeren jQuery bibliotheek, indien niet opgevangen via NoconflictJS:
jquery 1.12.4 Found in http://sites.ieee.org/futuredirections/wp-includes/js/jquery/jquery.js
Vulnerability info:
Medium 2432 3rd party CORS request may execute CVE-2015-9251
Medium CVE-2015-9251 11974 parseHTML() executes scripts in event handlers (chromium-dependent vuln.).

& TypeError: Cannot read property 'initialise' of undefined
/futuredirections/2018/05/21/neural-dust-is-getting-ready-for-your-brain/:13

Ik heb trouwens daarom een Amazon tracker blokker geinstalleerd in mijn andere browser, Iridium.

Overweeg tevens de info hier a.u.b.:
https://toolbar.netcraft.com/site_report?url=http%3A%2F%2Fsites.ieee.org%2Ffuturedirections%2F2018%2F05%2F21%2Fneural-dust-is-getting-ready-for-your-brain%2F

Website verspreidt ook onveiligheid: https://www.virustotal.com/#/ip-address/54.163.236.200,
die een alert oplevert van CDRF, zie o.a.: https://www.virustotal.com/#/url/8a7a66ab5a0eb015337d497159cb55b735537ac3809ddde2eac2dad69bc55909/detection

Of het feit van "undesired content-info" hierbij ook enigszins meespelen kan, laat ik over aan degenen,
die het technisch aan kunnen tonen, maar ik vermoed, dat er daarover juist weinig bekend zal worden gemaakt.

Voor de goede analist is het "in the background" wel vast te stellen overigens.
Maar er zijn weinig F.R.A.V.I.A.'s (RIP) en Stalmannetjes meer over. NoScript's Giorgio Maone uitgezonderd.

Als we in de toekomst gaan leven, zoals die wordt voorafgeschaduwd door de film Thunder Dome/ Mad Max,
is het toch al te laat. Maar ik zie wel degelijk steeds meer tekenen in een dergelijke richting opduiken.

Met veel respect voor je bijdrage,

luntrus
19-03-2019, 20:46 door Anoniem
@luntrus Vandaag, 15:56 door Anoniem

Ben je optimistisch over de toekomst en hoe krijg je dat voor elkaar precies?
20-03-2019, 17:20 door Anoniem
Door Anoniem: @luntrus Vandaag, 15:56 door Anoniem

Ben je optimistisch over de toekomst en hoe krijg je dat voor elkaar precies?

Bekijk de beroemde TED.com talk van Hans Rosling. Lees zijn boek Factfulness (2018). Daar goed kennis van nemen pakt voor het gemoed vaak beter uit dan een dure mindfulness cursus volgen.

Factfulness
https://www.gapminder.org

We maken ons nu met allen erg ongerust over de CO2 problematiek. Ondertussen blijkt uit tests dat het bestaande aardgas leidingennet en de zoutholtes zeer geschikt zijn om waterstofgas veilig te transporteren en in op te slaan.

Deltaplan waterstof
Zo 10 feb 21:05
VPRO 45 min

https://www.npostart.nl/vpro-tegenlicht/10-02-2019/VPWON_1295405

Bij de Gasunie zeggen ze dat dat prima kan. Zelfs de Russen (!) bij Gazprom zijn geinteresseerd. Het blijkt mogelijk te zijn om H2 uit CH4 te winnen, zonder dat daar CO2 bij vrijkomt. En de Arabieren kunnen hun zonne energie ergens kwijt.

Met een beetje mazzel hebben we Hansje Brinker dan ook niet meteen nodig, om zijn vinger hier in de dijk te steken. Wie weet. Maar dit bij elkaar genomen is heel goed nieuws.

Het antwoord op je vraag:

Veel kranten, tijdschriften en nieuwsfora "scoren" op slecht nieuws: ongelukken, rampen, armoede, corruptie en terreur. Ergens wel begrijpelijk, omdat dat de aandacht trekt en vasthoud, dus de oplagen en kijkcijfers verhoogd.

De vele goede, positieve ontwikkelingen blijft daardoor helaas vaak onderbelicht. Dat heeft een negatieve vertekening van de ervaring van de werkelijkheid tot gevolg, wat slechts is voor de gemoedstoestand.

De truc, daarom, is de gewoonte aan te leren moedwillig te blijven concentreren op vele het goede nieuws dat er wel is. Wat ook goed werkt is het dagelijkse stroom nieuws geheel te negeren -- en door OpenBSD en Qubes OS te gebruiken.
20-03-2019, 21:15 door Anoniem
Door Anoniem:

Bij de Gasunie zeggen ze dat dat prima kan. Zelfs de Russen (!) bij Gazprom zijn geinteresseerd. Het blijkt mogelijk te zijn om H2 uit CH4 te winnen, zonder dat daar CO2 bij vrijkomt. En de Arabieren kunnen hun zonne energie ergens kwijt.


Er wordt al goedkoop Russisch gas geleverd aan Nederlandse fabrieken omdat dit goedkoper was dan het alternatief. Het ging geloof ik om een Saoedisch petrochemisch bedrijf. Niet zo lang geleden is door wakkere onderzoekers ontdekt dat de gasleiding (een gele pijp) te dicht langs een spoorlijn lag. De trillingen waren een groot risico. Na 'bekendmaking' is het spoorverkeer van de NS afgesloten en het probleem verholpen. Soms is 1 telefoontje genoeg. Een van de vele kleintjes die onder de pet zijn gehouden vanwege geldstromen van anderen over de rug van uw buurmans giftige moestuintje.

Het is een geluk dat ik daar niet woon, ik zou wel interesse hebben in meer informatie. Een kennis van mij participeert in de politiek en zoekt altijd naar belastende info, en hij is niet van de club die nu op het pluche zit. Hij is vooral een klimaatfreak met interesse voor dingen zoals de impact van een Noord-Zuidpool flip. Niet dat ik er wat van begrijp.

Er zijn andere problemen voorkomen, ook vandaag weer. Soms heel klein. Maar hebben we een Big Brother nodig die ons de les leest en dwingt? We kunnen het prima zelf oplossen. Misschien is dat niet voor iedereen weggelegd want de mens en zijn zwaktes dat blijft een probleem... de bemoeizucht van Big Brother zorgt soms voor meer problemen dan oplossingen. Met soms bedoel ik dus als je gewoon ergens buiten zicht je eigen ding wil doen, zoals ontspannen.

Het niet laten ontploffen van een fabriek daar is iedereen het mee eens, dat moeten we voorkomen. Het onder de mat vegen van giftige (dodelijke) stoffen die afgedaan worden als iets onschuldig (waar bij ontdekking een stagiair voor zou opdraaien) daar zijn de meningen over verdeeld.
20-11-2019, 13:08 door Anoniem
"… the behavior of [artificial intellects] will be so complex as to be unpredictable, and therefore potentially threatening to human beings.”

How Do We Know What Superintelligent AI Will Do?
by Roman Yampolskiy, November 5, 2019

https://mindmatters.ai/2019/11/how-do-we-know-what-superintelligent-ai-will-do/
20-11-2019, 14:10 door Anoniem
@ anoniem van 13:08

Er worden binnen de technische opleidingsinstituten (HS) reeds heel veel opstellen geproduceerd,
aangaande AI en de implicaties ervan.

In sommige opzichten leven we nu reeds in de nadagen van wat Sci-Fi auteurs, als Asimov, konden bedenken.

Er is progressie, niemand werkt meer met een rekenlineaal, maar grijpt naar de grafische rekenmachine.
Toch weet nog niet iedereen dat de lamda generator online te vinden valt. Scheelt tijd.

Toch is eigen inzicht over wat je met getallen of code doet of kan doen heel belangrijk.
Aanvankelijk telde men in Mesopotamie met het 72 tallig stelsel voor hele complexe berekeningen,
maar nam naar de markt de vingers (digits) mee. Tot tien tellen moest je wel kunnen = digitaal.

Het getrainde aapje grijpt altijd mis en weet niet dat ie bevoorbeeld slechts de helt van de formule in handen heeft.
Aliens hebben drie vingers mogelijk en een opponerende duim. Hoe tellen zij? Tot acht, wacht?

JavaScript in tien dagen het licht gezien door Brendan Eich en wat een ellende veroorzaakt het naast de zegeningen,
die het tevens geeft. Maar aanvankelijk niet klaar voor HTML. En nu nog al de af te voeren, kwetsbare bibliotheken
en de vele DOM-XSS issues met sources & sinks en de typo's.

We lappen steeds de gaten in de emmer en kieperen die niet weg om een nieuwe te nemen.
Wie laat ons dat toch steeds doen? Zijn we echt zulke domme Dorissen?

Denk in termen van de Adam Kadmon, de mens 12 maal groter geprojecteerd en je krijgt een soort demiurg idee.

Goed zal het nooit gaan, want er zitten twee kanten aan het verhaal.
We bewegen ons op het "checkered board", de afwisselende witte (goede) en zwarte (kwade) tegels
en dat blijft eeuwig onze realiteit.

Eindconclusie ons lot overdragen aan AI of de mens?
Het blijft een grote gok en het loopt altijd af, zo het afloopt.

#sockpuppet
06-12-2019, 17:17 door Anoniem
De Nasa stuurt notabene een robot mee om groepsdenken te voorkomen,
20-10-2020, 12:06 door Anoniem
Er is weer een artificiële fakenews generator in het wild gespot:

Een op GPT-3 gebouwde chatbot kon honderden commentaren op sociaal netwerk Reddit [1] plaatsen voordat ‘het’ ontmaskerd werd. Een blog op Hacker News [2], ook door GPT-3 gegenereerd, werd grif aangeklikt omdat het algoritme uitstekende clickbait kan schrijven.

Een Turingtest voor Trump
door Marc Hijink

https://www.nrc.nl/nieuws/2020/10/19/een-turingtest-voor-trump-a4016552

"Deze test toont niet perse aan hoe krachtig kunstmatige intelligentie is – wel hoe makkelijk mensen te misleiden zijn."


[1] https://www.kmeme.com/2020/10/gpt-3-bot-went-undetected-askreddit-for.html
[2] https://adolos.substack.com/p/feeling-unproductive-maybe-you-should
21-10-2020, 13:12 door Anoniem
Veel mernsen denken, dat nieuws op nieuwspaal ook door een nepnieuws generator is geproduceerd.
Waar ligt de grens tussen satirisch nieuws en fake nieuws overigens?

Manipulatie van meningen door aggregatie van mening-bulk-info en er vervolgens subtiele algoritmen op los laten bestaat reeds, Google doet immers al in feite niet anders.

Maar het werkt nog lang niet perfect, daarom zijn er toch nog zoveel menselijke fact-checkers nodig.
En bij 80 % fact met 20 % fake news bijmenging, wordt het al helemaal link om het goed te kunnen beoordelen.

En wat met bitchute, brand new tube e.d.?

"The truth is out there, somewhere" zegt men op X-Files en zo zal het wel zijn.

#sockpuppet
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.