image

Mozilla neemt maatregelen tegen malafide Firefox-extensies

woensdag 20 februari 2019, 10:21 door Redactie, 0 reacties

Om Firefox-gebruikers tegen malafide extensies te beschermen heeft Mozilla verschillende maatregelen aangekondigd, waaronder het aanbieden van een lijst met handige en waardevolle extensies. Extensies vormen een belangrijk onderdeel van Firefox, aangezien ze gebruikers de mogelijkheid geven om de browser aan hun voorkeuren aan te passen. Dit brengt ook risico's met zich mee.

Malafide extensies kunnen bijvoorbeeld allerlei gevoelige gegevens stelen of kwaadaardige acties uitvoeren. "Het vinden van de balans tussen openheid en security is een zeer lastig probleem om op te lossen, maar we gaan het aanpakken door dit jaar en volgend jaar een aantal aanpassingen aan het ecosysteem door te voeren", zegt Nick Nguyen van Mozilla.

De browserontwikkelaar zal gebruikers een lijst bieden met handige en waardevolle extensies. Daarnaast wil Mozilla gebruikers helpen bij het beter begrijpen van de risico's die extensies kunnen vormen en hen de tools geven om deze risico's te beheren. Tevens wil Mozilla het risico verkleinen van het tonen van potentieel kwaadaardige extensies via de eigen producten en diensten.

"Nu we de toekomst van add-ons verkennen blijft de veiligheid en privacy van gebruikers een prioriteit. We zullen verschillende dingen testen en proberen, en met ontwikkelaars samenwerken om een goed uitgangspunt te vinden waar we zeker zijn dat onze gebruikers veilig zijn als ze Firefox gebruiken", besluit Nguyen.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.