image

EU akkoord met verplichte vingerafdruk op identiteitskaart

donderdag 21 februari 2019, 12:13 door Redactie, 41 reacties

Wie in de Europese Unie een identiteitskaart aanvraagt moet straks verplicht twee vingerafdrukken afstaan. Onderhandelaars van het Europees Parlement en de lidstaten hebben daarover een voorlopig akkoord bereikt, ondanks kritiek van de Europese databeschermingsautoriteit (EDPS).

De maatregel werd door de Europese Commissie voorgesteld en zou nodig zijn om identiteitsfraude tegen te gaan. Identiteitskaarten moeten binnen ruim twee jaar in een uniform, creditcardformaat worden geleverd. Ze moeten naast een foto ook over twee vingerafdrukken beschikken, die in digitaal formaat op een contactloze chip op de kaart worden opgeslagen. Identiteitskaarten zullen minimaal 5 en maximaal 10 jaar geldig zijn.

Bestaande identiteitskaarten die niet aan de nieuwe vereisten voldoen zullen maximaal nog 10 jaar geldig zijn zodra de nieuwe regels van kracht worden, tenzij ze eerder verlopen. De lidstaten en het Europees Parlement moeten het voorlopige akkoord nog bekrachtigen. Twee jaar later worden de nieuwe regels van kracht.

Volgens de EDPS is er geen voldoende rechtvaardiging om twee soorten biometrische gegevens te verwerken en op te slaan, namelijk de vingerafdruk en een gezichtsafbeelding. Verder stelt de databeschermingsautoriteit dat het voorstel van de Europese Commissie een vergaande impact voor de 370 miljoen EU-burgers zou hebben en dat 85 procent van de EU-bevolking aan verplichte vingerafdrukeisen zal worden onderworpen.

Reacties (41)
21-02-2019, 12:25 door Anoniem
Okee, dan is het dus EXIT voor de ID-kaart voor mij.
Ik laat mij niet nodeloos DAKKEN.
21-02-2019, 12:27 door Anoniem
Veel mensen gebruiken hun vingerafdruk voor het ontgrendelen van hun telefoon. Dus je geeft hiermee in feite een kopie van de sleutel tot je telefoon weg.
21-02-2019, 12:32 door Anoniem
Jaja. Steeds meer data van de burger verzamelen. Nu wordt die vingerafdruk formeel nog weggegooid. 5 jaar later ook niet meer. En nog 5 jaar later gaan die gewoon een database in. Lekker makkelijk graaien!
Want we hebben toch niks te verbergen?

Die hele maatregel slaat nergens op. Er is al geen hond die daadwerkelijk de moeite neemt om de foto te vergelijken. Zou dit bij een vingerafdruk dan echt wel gaan gebeuren? Rookgordijn voor een ander, veel groter plan.
21-02-2019, 13:05 door Anoniem
Probleem met vingerafdrukken in deze context is dat het kwakzalverij is.

Probleem in de EU is dat de Europese Commissie niet gekozen wordt. Weliswaar is goedkeuring van het Europees Parlement nodig, maar een meer directe invloed zou betere aanspreekbaarheid kunnen geven.
21-02-2019, 13:14 door Anoniem
Gewoon doorstomen niemand die de eurocraten tegenhoudt en het plebs is toch maar te dom om zelf beslissingen te nemen. Zo kennen we europa weer. In het VK hadden ze een identiteitskaart maar die hebben ze toch maar weer afgeschaft want het volk moest er niets van hebben. Die brexit gaat er ondanks alle drama en onzin iedere dag beter uitzien.
21-02-2019, 14:14 door Reinder
Wat fijn dat onze politici zo betrokken zijn bij onze veiligheid en ons willen behoeden voor misidentificatie en zo. Ik weet heel zeker dat ze er geen enkele duistere bedoelingen mee hebben en ik weet ook zeker dat die databank met vingerafdrukken heel veilig zal zijn en blijven, en dat opsporingsdiensten en dergelijke er geen toegang toe krijgen onder het mom van "we hebben die data nu eenmaal dus laten we het gebruiken". Geeft een warm gevoel toch altijd, die wetenschap dat onze bezorgde en betrokken politici zo goed op ons, hun schaapjes, passen.

Het zou natuurlijk ook gedaan kunnen worden d.m.v een iris-scan of een ander biometrisch kenmerk zoals een ader-patroon, dat je niet ongewenst overal achterlaat en dat eenvoudig door iedereen kan worden verzameld, maar goed, laten we niet te kritisch zijn op de ongetwijfeld goede bedoelingen van de boven ons gestelden.
21-02-2019, 14:19 door SPer
Ik ben verplicht om me te kunnen legitimeren, kan ik ook verplicht worden om een vingerafdruk (en in de toekomst DNA) af te staan? Zodat bij een sleepnet actie mijn vingerafdruk elke keer gecontroleerd wordt al men een vingerafdruk heft gevonden bij een misdrijf. Het verhaal dat de vingerafdruk alleen op de kaart is opgeslagen lijkt me bedoeld om naivelingen gerust te stellen.
21-02-2019, 14:20 door Anoniem
Lezen valt soms niet mee. Er is geen database met vingerafdrukken, en die wordt ook niet gemaakt. De vingerafdrukken zijn opgeslagen op de kaart en nergens ander.s
21-02-2019, 14:21 door Anoniem
Door SPer:Het verhaal dat de vingerafdruk alleen op de kaart is opgeslagen lijkt me bedoeld om naivelingen gerust te stellen.

Niet helemaal. Op dit moment lijkt dat een feit te zijn. Het is echter wel naïef om aan te nemen dat, omdat men op voorwaarde van dit punt een meerderheid heeft verkregen, dit zo blijft. De methode Trump (eerst onder voorwaarden een akkoord bereiken en vervolgens jouw deel van de voorwaarden eenzijdig opzeggen) is welbekend in dit wereldje...
21-02-2019, 14:24 door Anoniem
En wat nou al ik dit zou weigeren?

Ik vind dit echt belachelijk. En naast mij zullen velen anderen dit weigeren en worden die met een legio consequenties geconfronteerd. Waardoor je deelname aan de maatschappij wordt ontnomen.

Word je dan vastgezet en het land uitgezet? Ik wil gewoon niet dat een overheid van mij biometrische kenmerken opslaat. En dit komt vooral doordat ik nou niet bepaald een hoge pet op heb van hoe ze met je data omgaan. Dit door ervaring en de werkzaamheden welke ik voor de overheid verricht heb.

En echt criminelen vinden altijd wel hun oplossingen.

Belachelijk!

Ronduit een regelrechte privacy schending wat mij betreft wat mij doet denken aan een periode voor de 2e wereldoorlog.
21-02-2019, 14:26 door Anoniem
Door SPer: Ik ben verplicht om me te kunnen legitimeren, kan ik ook verplicht worden om een vingerafdruk (en in de toekomst DNA) af te staan? Zodat bij een sleepnet actie mijn vingerafdruk elke keer gecontroleerd wordt al men een vingerafdruk heft gevonden bij een misdrijf. Het verhaal dat de vingerafdruk alleen op de kaart is opgeslagen lijkt me bedoeld om naivelingen gerust te stellen.


Helemaal mee eens. De meeste ambtenaren hebben totaal geen notie van de consequenties van een security breach en wat dat voor mensen voor gevolgen kan hebben.

Ik ga mijn biometrische gegevens niet geven aan een stel kleuters op dat gebied.
21-02-2019, 14:36 door Anoniem
Het verhaal dat de vingerafdruk alleen op de kaart is opgeslagen lijkt me bedoeld om naivelingen gerust te stellen.
Wat is het nut er van, als je vinger afdruk niet in een data base is opgeslagen.
21-02-2019, 14:41 door Anoniem
Bij geboorte een RFIDchip het ruggenmerg inschieten.
Overal vanaf.

Idiote maatschappij!
21-02-2019, 14:56 door Anoniem
Makkelijke manier om iedereen hun vingerafdrukken te verzamelen wanneer er zo goed als geen identiteitsfraude is die hierdoor opgelost gaat worden. Identiteitsfraude is immers een zeer weinig voorkomende vorm van diefstal. Zelfs wanneer een identiteit gebruikt wordt wordt dit zo weinig mogelijk met de identiteitskaart gedaan.

De enigste manier dat dit iets wat privacy gericht zou zijn zou als de systemen die een vingerafdruk checken en op de kaart zetten deze gegevens niet opslaan. Maar in België bijvoorbeeld hebben al laten weten dat deze "tijdelijk" opgeslagen gaan worden.

Binnenkort zijn ze hier zo streng als in China als we niet opletten :)
21-02-2019, 15:31 door Anoniem
Welkom in het europese china (panopticum land).

Welkom in de EU,wat ook graag een wereld-macht wilt zijn.

Welkom in Brussel,jij mag dit niet,en jij mag dit wel of toch niet,je moet dit en je mag minder.

Brexit voor de gehele EU.

Protesteer en gebruik je kiesrecht,stemmen word alleen maar belangrijker de komende jaren.

The Matrix
21-02-2019, 15:37 door SPer
Door Anoniem:
Het verhaal dat de vingerafdruk alleen op de kaart is opgeslagen lijkt me bedoeld om naivelingen gerust te stellen.
Wat is het nut er van, als je vinger afdruk niet in een data base is opgeslagen.

Heel simple, ze kunnen je vingerafdruk dan vergelijken met de vingerafdruk die in de ID kaart is opgeslagen, dan is centrale opslag niet nodig. Als het goed is (....) wordt op dit moment je vingerafdruk op je id kaart niet centraal opgeslagen.(tenminste dat is het verhaal) .
zie
https://www.ravage-webzine.nl/2013/10/19/centrale-opslag-vingerafdruk-strijd-eu-regels/
21-02-2019, 15:56 door Anoniem
Gelukkig zijn er nog nooit vingerafdrukken van id/paspoorten de politie database ingesluist... Oww wacht toch wel want dat vonden ze in sommige gemeenten wel handig ook al mocht dit niet.
21-02-2019, 16:13 door Anoniem
Zo kan wel de fraude met ID's worden aangepakt:
https://www.telegraaf.nl/nieuws/3183445/syrische-lookalikes-naar-nederland-gesmokkeld

Maar iedereen die hierboven iets roept over "mijn privacy" moet maar eens goed nadenken of ze hiervan een stukje willen opgeven voor veiligheid of het aanpakken van andere vormen van criminaliteit.
21-02-2019, 17:01 door karma4 - Bijgewerkt: 21-02-2019, 17:04
Het gebruik van een vingerafdruk voor inloggen is heel wat anders dan het vastleggen voor identificatie.
Dat argument van dat er een pasfoto op staat even uitwerken.

Het nationale identificatienummer ofwel bsn is waar je echt uniek mee herkenbaar bent.
Naan roepnaam woonplaats g es boortsdatum lengte zijn allemaal overbodig, dus weglaten. Een bankbiljet heeft vele echtheidskenmerken allemaal duur en overbodig.

Als je niet door hebt dat meerdere verschillende opties ter controle van de juiste persoon belangrijk is dam snap je dd basis van security niet.

Het EPDS zou zich druk moeten maken dat een bsn nooit als bewijs van identiteit gebruikt mag worden met het oog op privacy. Dat is een eenvoudige begrijpelijke uitspraak ook al zullen wat instanties daar problemen mee hebben
21-02-2019, 18:01 door Anoniem
Heel simple, ze kunnen je vingerafdruk dan vergelijken met de vingerafdruk die in de ID kaart is opgeslagen, dan is centrale opslag niet nodig. Als het goed is (....) wordt op dit moment je vingerafdruk op je id kaart niet centraal opgeslagen.(tenminste dat is het verhaal) .
zie Heel simple, ze kunnen je vingerafdruk dan vergelijken met de vingerafdruk die in de ID kaart is opgeslagen, dan is centrale opslag niet nodig. Als het goed is (....) wordt op dit moment je vingerafdruk op je id kaart niet centraal opgeslagen.(tenminste dat is het verhaal) .
Dank voor je reactie, eerlijk gezegt had ik hier niet aan gedacht ik was met mijn gedachte vooral bezig met
het opslaan van deze gegevens.
21-02-2019, 18:11 door Anoniem
Door Anoniem: Veel mensen gebruiken hun vingerafdruk voor het ontgrendelen van hun telefoon. Dus je geeft hiermee in feite een kopie van de sleutel tot je telefoon weg.

is dit een serieus argument dat de zware bedenkingen en de reeds opgetreden lekken en duplicatie mogelijkheden van vingerafdrukken geen bewijs zijn dat vingerafdrukken als id middel onvoldoende betrouwbaar zijn?

Voor zover ALLE mensen überhaupt individueel denken dat ze WhatsApp of hun telefoon nou echt toevertrouwd is, dat zijn particuliere beslissingen.
En er zit nog een enorm groot en belangrijk verschil.
Je telefoon is in gevallen nog van jezelf en wat je ermee wil is vergaand je eigen verantwoording, maar ID bewijzen worden jou welbeschouwd alleen toegewezen en zijn dus ook lang niet altijd een burger-eigendom.
Ergo, de EU actie kaapt hier TE kwetsbaar gebleken persoonlijke gegevens.
Ze werkt met deze maatregel JUIST mee aan het nog meer hackbaar maken van onze hele maatschappij!!!!
21-02-2019, 19:44 door Overcome
Door Anoniem: Zo kan wel de fraude met ID's worden aangepakt:
https://www.telegraaf.nl/nieuws/3183445/syrische-lookalikes-naar-nederland-gesmokkeld

Maar iedereen die hierboven iets roept over "mijn privacy" moet maar eens goed nadenken of ze hiervan een stukje willen opgeven voor veiligheid of het aanpakken van andere vormen van criminaliteit.

En zo vinden politici altijd wel een reden dat de burger "een stukje privacy" moet opgeven voor "veiligheid". Een beetje opgeven om mensensmokkel en fraude met ID's te bestrijden, nog een beetje opgeven om criminaliteitsbestrijding makkelijker te maken voor de politie (https://www.security.nl/posting/587344/Nederland+geeft+VS+toegang+tot+database+met+vingerafdrukken), nog wat meer om uitkeringsfraude te bestrijden (https://tweakers.net/nieuws/133945/nederlandse-staat-aangeklaagd-om-risicoprofileringssysteem.html), nog wat meer om internetverkeer en internetlogdata te inspecteren op zoek naar kinderporno en terreurplannen (uiteindelijk beperkt, maar dat was volgens mij ingecalculeerd; https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2018/03/26/beperkte-bewaarplicht-telecommunicatiegegevens-voor-opsporing), nog wat meer om te weten waar je rijdt met je auto om "mobiel banditisme" en terroristen te traceren (https://www.security.nl/posting/502648/CDA+wil+kentekenregistratie+en+camera%27s+bij+de+grens), nog wat meer peildata om je een SMS te sturen dat je bij een demonstratie was die politiek gevoelig ligt (https://www.theguardian.com/world/2014/jan/21/ukraine-unrest-text-messages-protesters-mass-riot), nog wat meer om medische gegevens toegankelijk te maken voor verzekeraars op zoek naar fraude (godzijdank niet door de Eerste Kamer gekomen; https://www.privacybarometer.nl/maatregel/100/Zorgverzekeraars_krijgen_inzage_in_medische_dossiers_bieden_van_fraude), nog wat meer om … (de lijst is werkelijk eindeloos als je er serieus in duikt)

En toen besloot iemand om al die systemen al dan niet heimelijk aan elkaar te koppelen, zodat een compleet beeld ontstaat van een persoon op financieel, sociaal, geografisch, internet, seksueel, medisch en strafrechtelijk vlak. Stapsgewijs, zonder dat de grote massa het door heeft. Op naar het sociale kredietsysteem à la China (https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2227440-big-brother-2-0-in-china-bepaalt-je-sociale-score-je-leven.html). Dat "een beetje opgeven", dat is inmiddels net zo'n dooddoener als "een beetje zwanger" of "een beetje dood". Denk eerst maar eens goed na wat nu al kan met de beschikbare gegevens. Je zult stijl achterover slaan, want we hebben zowat ons hele hebben en houden al uit handen gegeven.

(En de eerlijkheid gebiedt me dan ook te zeggen: voordat Benjamin Franklin erbij wordt gehaald: lees eerst even https://www.npr.org/2015/03/02/390245038/ben-franklins-famous-liberty-safety-quote-lost-its-context-in-21st-century.)
21-02-2019, 20:41 door spatieman
Door Anoniem: Lezen valt soms niet mee. Er is geen database met vingerafdrukken, en die wordt ook niet gemaakt. De vingerafdrukken zijn opgeslagen op de kaart en nergens ander.s

en de paashaas bestaat net zo als de kerstman en sinterklaas.
21-02-2019, 21:09 door Anoniem
Ik heb een badkamer video. En ik zou graag willen dat die ook in mijn identiteitspapieren te vinden was. Alle grensposten, ambtenaren en notarissen kunnen dan wel even ekkkkkk denken. Maar dan weten ze wel elk zeker dat ik het ben. In een goeie bui en met een wijntje op kan ik het zelfs nog eens over doen voor de authoriteiten. Of voor de hele rechtbank. Met verontschuldigen aan de rechtbank. Want om te bewijzen dat ik het ben moet alle bewijs toegelaten worden.
21-02-2019, 21:32 door Anoniem
Door Anoniem: Veel mensen gebruiken hun vingerafdruk voor het ontgrendelen van hun telefoon. Dus je geeft hiermee in feite een kopie van de sleutel tot je telefoon weg.
Er komen maar twee vingerafdrukken op de nieuwe id-kaart, dus je kunt makkelijk een andere vingerafdruk gebruiken. En ik weet niet hoe het bij jou gaat, maar mijn telefoon heb ik altijd zelf. Anderen kunnen nog niet eens proberen mijn telefoon te ontgrendelen.
21-02-2019, 22:52 door Anoniem
Ein volk ein reich ein ausweis....
21-02-2019, 23:45 door karma4
Door Anoniem: .....
Ergo, de EU actie kaapt hier TE kwetsbaar gebleken persoonlijke gegevens.
Ze werkt met deze maatregel JUIST mee aan het nog meer hackbaar maken van onze hele maatschappij!!!!
Gaarne het bewijs hoe kwetsbaar die apparatuur is net een contre op het Id bewijs wat je moet hebben e je vingerscanner horend bij dat Id bewijs en een boeking voor een reis op die naam. Geef ook nog de mogelijkheid dat het een geldig Id moet zijn en dat er een handhaver vluchtig meekijkt.
Vergelijk dat eens met de acties en mogelijkheden van een menselijke controleur. Nou dan is die techniek een stuk beter en privacy vriendelijker.
22-02-2019, 08:41 door Anoniem
Door spatieman:
Door Anoniem: Lezen valt soms niet mee. Er is geen database met vingerafdrukken, en die wordt ook niet gemaakt. De vingerafdrukken zijn opgeslagen op de kaart en nergens ander.s

en de paashaas bestaat net zo als de kerstman en sinterklaas.
Ome Henk ook. En: Er is Hardcore.

Maar het is waar. We hebben hier al een ronde "er is geen database" "oh ja die is er eigenlijk wel ook al is'ie er eigenlijk niet" gehad. En nu met wereldwijd lichtend voorbeeld van vrijheid de VS die private DNA-databanken ook maar voor opsporing inzet, net als de databases van de verschillende rijbewijsuitgevende instanties vol met fotos, overheden wereldwijd die steeds meer datagraaien en er steeds engere dingen mee gaan doen, en zo voort, en zo verder. Het zou nu toch wel duidelijk mogen zijn dat overheden gewoon niet met data te vertrouwen zijn, dus is dit EUgekonkel gewoon onacceptabel. Ongeacht hoe ze het proberen in te pakken en te verkopen.
22-02-2019, 09:14 door Anoniem
Door Anoniem: Zo kan wel de fraude met ID's worden aangepakt:
https://www.telegraaf.nl/nieuws/3183445/syrische-lookalikes-naar-nederland-gesmokkeld

Maar iedereen die hierboven iets roept over "mijn privacy" moet maar eens goed nadenken of ze hiervan een stukje willen opgeven voor veiligheid of het aanpakken van andere vormen van criminaliteit.

Als je de identiteitsbewijzen fraudebestendiger wil maken moet je de gegevens op de chip voorzien van een digital signature door een zwaar beveiligde PKI Overheid. Het is niet 100,000% waterdicht, maar wegens de onbreekbare encryptie is een frontale aanval onpraktisch duur en bij hoge uitzondering ook niet schaalbaar. Wel is het schreeuwend duur en vraagt het om een zekere mate van samenwerking (je hebt een serie directories nodig waarin de publieke sleutels van de landen staan waarmee de handtekening geverifieerd kan worden).

En nee, met vingerafdrukken kan de fraude met ID's NIET worden aangepakt. Op deze schaal werkt dat niet, er zitten simpelweg te veel fouten in. Het klinkt leuk, maar heeft net zo veel waarde tegen ID Fraude als Jomanda's ingestraalde water. Sterker nog, omdat eventuele fail-safe in beperkte oplage voorhanden (pun intended) is, heeft het qua gevolgen van ID Fraude (computer zegt nee syndroom) zelfs een averechts effect. Ergo, kwakzalverij.

Wat betreft je telegraaf artikel, dat is niets anders dan een voorbeeld van politicians' logic:

Politicians Logic
Explained in the YPM episode Power to the People by Sir Arnold and Sir Humphrey. It follows the following scheme: "Something must be done. This is something, therefore we must do it.". But doing nothing is better than doing the wrong thing.
22-02-2019, 09:32 door Anoniem
1. Wat opvalt is dat al die privacyschendende maatregelen nooit met de burger worden overlegd. Ze worden er constant doorheen gedrukt. Dit is echt ouderwetse democratie en het wordt hoog tijd dat we eens een keer democratie krijgen waarin maatregelen samen met de burgers worden overlegd. Dat is veel leuker, veel constructiever en veel duurzamer. Een vrolijke samenleving waarin iedereen het gevoel heeft gehoord te worden zal bovendien veel veiliger zijn dan een samenleving waarin de burger constant door de regering en overheid wordt genegeerd en met de rug tegen de muur wordt gezet. Regeringen (NL en EU) gedragen zich nu veelvuldig als arrogante dictators. Slechte zaak.

2. Het lijkt me juist dat met het afstaan van de vingerafdrukken er identiteitsfraude ontstaat, en dat door het niet afstaan van vingerafdrukken juist identiteitsfraude wordt voorkomen. Want eenmaal digitaal afgegeven vingerafdrukken komen overal terecht en het is niet de vraag of, maar wanneer de vingerafdrukken in verkeerde handen terecht komen. Alles wat ooit ergens digitaal is opgeslagen belandt namelijk vroeg of laat een keer op straat. Voldoende reden dus om het afstaan van vingerafdrukken te mogen weigeren, nog los gezien van het mensenrechtenaspect.

3. Dan het mensenrechtenaspect. Vingerafdrukken behoren tot iemands privé-domein, als die onder dwang of chantage moeten worden afgestaan dan is er sprake van ernstige mensenrechtenschendingen. En dwang dat is het, want zonder paspoort of id-kaart heb je een groot probleem in onze samenleving. Dus zo wordt je door de overheid gedwongen om je vingerafdrukken af te staan en je mensenrechten te laten schenden, een zeer slechte zaak.

4. Ik lees in dit bericht dat het besluit samen met alle lidstaten is genomen. Dan is dus ook de Nederlandse regering voluit akkoord gegaan met dit Europese besluit, waarschijnlijk heeft ze er zich zelfs sterk voor gemaakt. Het is dus evengoed een Nederlands besluit als een Europees besluit. Ik zeg dit er even bij want straks gaat het kabinet weer in allerlei nepdebatten van die bladibladibla-verhalen opvoeren van: “ja, het moet van Brussel, we kunnen er ook niets aan doen blablabla”, terwijl het juist misschien wel dit kabinet is geweest die actief voor de vingerafdrukken heeft gelobbyd in Brussel.

5. Vrijheid en het niet laten schenden van je mensenrechten bereik je alleen door – in dit geval – je vingerafdrukken niet af te staan, dus hoe meer vingerafdrukweigeraars er zijn hoe beter. Vergeet niet dat het niet alleen voor onszelf is, maar ook voor toekomstige generaties. Als we vandaag de dag toelaten dat overheden en regeringen zomaar allerlei mensenrechten mogen schenden in het kader van een of ander nepargument, dan hebben toekomstige generaties daar straks ook last van. Maar als we vandaag de dag voor onze rechtmatige vrijheid opkomen, dan kunnen toekomstige generaties straks ook in vrijheid leven.
22-02-2019, 09:58 door Anoniem
Door Anoniem:Maar iedereen die hierboven iets roept over "mijn privacy" moet maar eens goed nadenken of ze hiervan een stukje willen opgeven voor veiligheid of het aanpakken van andere vormen van criminaliteit.

http://wisdomquotes.com/liberty-safety-benjamin-franklin/

Peter
22-02-2019, 10:00 door karma4 - Bijgewerkt: 22-02-2019, 10:02
Door Anoniem: Als je de identiteitsbewijzen fraudebestendiger wil maken moet je de gegevens op de chip voorzien van een digital signature door een zwaar beveiligde PKI Overheid.
....
Leg eens uit waarom dat nodig zou zijn als het op dat id-bewijs staat en enkel de verficatie id-bewijs ~ Persoon gewenst is.
We hebben het niet over een gebeuren op afstand en een database op afstand.
Die zou je kunnen aanleggen maar heeft een identificerend doel. Zeer ethisch in te zetten bij rampen.


Nerd logic:
Het moet volgens mijn techniek mijn ideen ook als is niet van toepassing.

Nu nog die werelden bij elkaar zien te krijgen.
22-02-2019, 20:05 door Hyper
Door Anoniem: En wat nou al ik dit zou weigeren?

Ik vind dit echt belachelijk. En naast mij zullen velen anderen dit weigeren en worden die met een legio consequenties geconfronteerd. Waardoor je deelname aan de maatschappij wordt ontnomen.

Word je dan vastgezet en het land uitgezet? Ik wil gewoon niet dat een overheid van mij biometrische kenmerken opslaat. En dit komt vooral doordat ik nou niet bepaald een hoge pet op heb van hoe ze met je data omgaan. Dit door ervaring en de werkzaamheden welke ik voor de overheid verricht heb.

En echt criminelen vinden altijd wel hun oplossingen.

Belachelijk!

Ronduit een regelrechte privacy schending wat mij betreft wat mij doet denken aan een periode voor de 2e wereldoorlog.

Als je weigert ben je in overtreding. Naast boetes kun je gearresteerd worden en dan mag de politie nu ook al je vingerafdrukken afnemen. Ook kun je door de overheid worden uitgesloten van overheidsdiensten als UWV-uitkeringen en rijbewijzen waarvoor ook een identificatieplicht geldt, wil je er gebruik van maken.
22-02-2019, 21:22 door Anoniem
Door Anoniem: Veel mensen gebruiken hun vingerafdruk voor het ontgrendelen van hun telefoon. Dus je geeft hiermee in feite een kopie van de sleutel tot je telefoon weg.


nee hoor, daar heb je een pincode voor

en voor die vingerafdrukken heb je schuurpapier
23-02-2019, 00:35 door Anoniem
[Door Anoniem:Maar iedereen die hierboven iets roept over "mijn privacy" moet maar eens goed nadenken of ze hiervan een stukje willen opgeven voor veiligheid of het aanpakken van andere vormen van criminaliteit.

Van alle burgers vingerafdrukken verzamelen en uiteindelijk opslaan is iets anders dan een 'stukje' privacy opgeven. Bovendien wordt het niet veiliger, dat is een drogreden.

#welterusten
24-02-2019, 06:32 door Anoniem
In ander nieuws maakt de Universiteit van Leuven vingergehakt van een Belgisch plan voor afdrukken op de Identiteitskaart (https://www.esat.kuleuven.be/cosic/publications/article-3004.pdf). Maar ook dat zal wel weer vergeefse moeite zijn, gezien de politician's logic die aan de hele affaire ten grondslag ligt, en het gegevensmasochisme dat de bevolking in hun greep heeft.
24-02-2019, 19:22 door Anoniem
Door Anoniem: Veel mensen gebruiken hun vingerafdruk voor het ontgrendelen van hun telefoon. Dus je geeft hiermee in feite een kopie van de sleutel tot je telefoon weg.

Dat geeft dan ook weer dat biometrische gegevens wel goed zijn voor identificatie, maar niet geschikt zijn voor een veiliger authenticatie. Dat zijn namelijk twee verschillende zaken die men helder van elkaar moet onderscheiden.

Een vingerafdruk heeft dus meer gemeen met een publiekelijke gebruikersnaam dan met een veilig wachtwoord. Wie dat niet snapt, moet zich gaan realiseren dat het scherm van menig mobieltje vol zit met de vingerafdrukken van de eigenaar.
25-02-2019, 09:37 door Anoniem
Door Anoniem: Zo kan wel de fraude met ID's worden aangepakt:
https://www.telegraaf.nl/nieuws/3183445/syrische-lookalikes-naar-nederland-gesmokkeld
Oh ja? Want vingerafdrukken in EUROPESE IDkaarten helpen tegen fraude met SYRISCHE paspoorten?

Maar iedereen die hierboven iets roept over "mijn privacy" moet maar eens goed nadenken of ze hiervan een stukje willen opgeven voor veiligheid of het aanpakken van andere vormen van criminaliteit.
Eigenlijk niet nee. Zoek eerst maar andere manieren om de problemen aan te pakken of zelfs te voorkomen dat ze kunnen ontstaan. Maar dat gebeurt niet: Keer op keer zie je dat vrijheid en privacy als eerste het raam uitgaan om plaats te maken voor "veiligheid" en "aanpakken criminaliteit" die uiteindelijk weinig of niets en dus minder dan niets opleveren. Want we hebben er vanalles voor ingeleverd en we hebben er niet de beloofde veiligheid voor teruggekregen.

Doe mij dus die vrijheid en die privacy maar, En laten we vooral veel kennelijk incompetente politici, bestuurders, en ambtenaren ontslaan. Laten we op zoek gaan naar mensen die hier wel wat nuttigs kunnen bijdragen. Want wat er nu zit kan het niet, dat is me nu wel duidelijk. En ik ben het zat daar vrijheden voor op te offeren en al helemaal daar niets voor terug te krijgen.

Want laten we wel wezen, vingerafdrukken in IDkaarten gaat echt de stroom dobberaars niet indammen. En gaat dus ook de criminaliteit van zich terminaal vervelende importonrendabelen niet oplossen.

Het probleem is dan ook niet echt dat van de vreemdelingen, maar van een falende politiek. En voor Mark R. weer komt vertellen dat dit toch wel een heel geweldig broze vaasje is, nou: Nederland WAS een geweldig land, maar ondertussen is de bovenlaag zo gezapig alleen nog maar met zichzelf bezig dat ze het maar niet voorelkaar krijgt om werkelijke problemen op te lossen. Die dus door blijven etteren en langzaamaan ons voorheen zo ge-wel-di-ge land doorrotten. De EU is vergelijkbaar maar dan een treetje hoger, verwaander, en rotter.

Dat ze vanalles blijven doen dat ons iedere keer weer meer kost, vrijheid, souvereiniteit, geld, noem maar op, leuk hoor, maar het zet geen zoden aan de dijk. Burgertje pesten om net te doen of de burgertjes er veiliger van worden is alles wat ze nog kunnen. Dus is het tijd om de onkundigen van de macht te vervangen.
26-02-2019, 20:22 door Anoniem
Door Anoniem:Er is geen database met vingerafdrukken, en die wordt ook niet gemaakt.
Dat zeggen ze nu, maar...
Door Anoniem:De vingerafdrukken zijn opgeslagen op de kaart en nergens anders.
Wat heeft dat voor nut? Dat wordt nooit uitgelezen en vergeleken met de echte, er zijn immers geen lezers.
26-02-2019, 20:33 door Anoniem
Het verhaal dat de vingerafdruk alleen op de kaart is opgeslagen lijkt me bedoeld om naivelingen gerust te stellen.
Wat is het nut er van, als je vinger afdruk niet in een data base is opgeslagen.
Er wordt vast veel geld verdient met de hardware en software om dat alles mogelijk te maken.
Later blijkt natuurlijk dat al die data, natuurlijk per ongeluk, toch in een database is blijven hangen, die vervolgens gelekt wordt omdat die zonder beveiliging zomaar toegankelijk is via internet.
26-02-2019, 20:58 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Zo kan wel de fraude met ID's worden aangepakt:
https://www.telegraaf.nl/nieuws/3183445/syrische-lookalikes-naar-nederland-gesmokkeld
Oh ja? Want vingerafdrukken in EUROPESE IDkaarten helpen tegen fraude met SYRISCHE paspoorten?
Uiteraard.
De Syrische overheid geeft geen paspoort uit met dezelfde vingerafdruk als je Europese ID. Ze zijn niet gek daar, dat valt gelijk op bij een check tegen de centrale database.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.