image

Biometrische authenticatie WhatsApp door bug te omzeilen

donderdag 21 februari 2019, 16:39 door Redactie, 3 reacties

De biometrische authenticatie die WhatsApp onlangs aan de iOS-versie toevoegde blijkt door een bug te omzeilen. Gebruikers met een iPhone of iPad kunnen er nu voor kiezen om de populaire chat-app via een scan van hun vingerafdruk of gezicht te ontgrendelen.

Dit moet extra bescherming bieden in het geval iemand toegang tot een al ontgrendeld toestel krijgt. Een Reddit-lezer ontdekte dat de maatregel is te omzeilen door de feature te gebruiken waarmee het mogelijk is om bestanden via WhatsApp te versturen. Dit is wel afhankelijk wanneer de vergrendeling actief wordt. Gebruikers kunnen ervoor kiezen dat WhatsApp meteen vergrendeld wordt zodra ze de app verlaten. Dit houdt in dat Touch ID of Face ID elke keer bij het openen van WhatsApp moet worden gebruikt.

Het is ook mogelijk een tijdsinterval tot één uur te kiezen waarna de vergrendeling actief wordt. Wanneer er een tijdsinterval is gekozen, is het mogelijk om de biometrische authenticatie te omzeilen. WhatsApp bevestigt tegenover persbureau Reuters het probleem en stelt dat er binnenkort een update zal verschijnen. In de tussentijd wordt aangeraden om de vergrendeling zo in te stellen dat die meteen actief wordt.

Image

Reacties (3)
21-02-2019, 21:15 door Anoniem
Moet het je gezicht zijn, of mag het ook een ander deel van je lichaam zijn? Ik heb namelijk een paar andere unieke identificerende kenmerken.
22-02-2019, 09:52 door karma4
Door Anoniem: Moet het je gezicht zijn, of mag het ook een ander deel van je lichaam zijn? Ik heb namelijk een paar andere unieke identificerende kenmerken.
IK ben bang dat het je gezicht moet zijn, niets anders.
Fase 1 is er een gezicht zichtbaar? Zo ja, markeer dat in een raamwerk. Smartphone makkie als je hem voor je neus houdt.
Fase 2 Van een geleverd raamwerk bepaal de kenmerken waarvan te verwachten is dat ze identificerend zijn.

Ik zie wel wat in de kenmerken van oren. Een telefoon hield je ooit voor.
Helaas is er wat weinig onderzoek naar flapherkenning.
23-02-2019, 23:04 door Remmilou
Door Anoniem: Moet het je gezicht zijn, of mag het ook een ander deel van je lichaam zijn? Ik heb namelijk een paar andere unieke identificerende kenmerken.
Wellicht ja... Ik ben ooit met mijn lelijke kont op iemands iPhone gaan zitten, die vervolgens spontaan ontgrendelde...
Tja... als we toch afzakken in de discussies, doe ik graag even mee...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.