image

Virusschrijvers niet afgeschrikt door beloning Microsoft

vrijdag 7 november 2003, 12:08 door Redactie, 3 reacties

Virusschrijvers zijn niet afgeschrikt door de beloning die Microsoft woensdag uitloofde, aldus twee virusschrijvers. De beloning zal er misschien voor zorgen dat men meer zal opletten, maar zal virusschrijvers er niet van weerhouden om virussen te verspreiden. Microsoft loofde deze week 500.000 dollar uit aan tips die voor aanhouding van de SoBig en MSBlast virusschrijvers zou moeten zorgen en reserveerde tevens 4,5 miljoen dollar voor toekomstige beloningen. "Het nieuwe initiatief van Microsoft verandert niets. Virusschrijvers die virussen verspreiden weten dat wat ze doen illegaal is," zo laat Benny van virusschrijvergroep 29A weten. Benny is ook van mening dat het beloningsprogramma een excuus is voor de buggy produkten van Microsoft. Ook de FBI denkt dat het uitloven van een beloning geen einde zal maken aan wormen en virussen, zo laat FBI woordvoerder Paul Bresson in dit artikel weten.

Reacties (3)
07-11-2003, 12:55 door Anoniem

Microsoft loofde deze week 500.000 dollar uit aan tips die voor aanhouding van de SoBig en MSBlast virusschrijvers zou moeten zorgen en reserveerde tevens 4,5 miljoen dollar voor toekomstige beloningen

Haha ze zouden beter voor die 5 miljoen dollar lsd-planet in huren om hun sources te reviewen...
08-11-2003, 19:39 door Anoniem
Originally posted by Unregistered
Haha ze zouden beter voor die 5 miljoen dollar lsd-planet in huren om hun sources te reviewen...

Beter zou het zijn indien zij deze dollars zouden besteden aan het veiliger maken van hun software.
08-11-2003, 21:03 door Anoniem
Ik ben absoluut geen fan van de MS software en het beveiligings beleid tot nu toe, maar dit beloningsysteem wordt hopelijk wel effectief.
De reactie van de virusschrijvers toont maar weer eens hoe idioot en onverschillig ze zijn. Dat afschuiven op Microsoft is wel erg makkelijk om je eigen daden goed te praten.
Het bedrijf maakt miljarden winst per jaar en dan een fractie daarvan aanspreken om het de virusmakers wat benauwder te maken maakt dan echt niet uit op de bugs in de producten.
Alleen al aan giften voor het goede doel geeft het bedrijf miljoenen vrij, maar daar hoor je bijna niemand over klagen in combinatie met het beter maken van de software.
Voor iedereen die beweert dat het uit de pot wordt gehaald van het beter maken van de software: kijk eerst de boeken eens na voor het te roepen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.