image

OM eist 2 jaar cel voor wegsluizen miljoen euro naar 'internetliefde'

maandag 4 maart 2019, 15:06 door Redactie, 7 reacties

Het Openbaar Ministerie heeft tegen een 51-jarige vrouw uit Hoogvliet een gevangenisstraf van twee jaar geëist, waarvan zes maanden voorwaardelijk, voor het wegsluizen van 1 miljoen euro van bouwmarkt Karwei naar een 'internetliefde'. De vrouw werkte al 32 jaar voor Karwei en was verantwoordelijk voor de boekhouding, aldus RTV Rijnmond.

Ze had via internet een man leren kennen die geld vroeg voor zijn zieke vader en later voor zichzelf, omdat hij in het ziekenhuis zou liggen. De vrouw, die de man één keer had gesproken via een Skypeverbinding, maakte eerst haar eigen spaargeld over. Vervolgens werd het geld van Karwei overgemaakt. De fraude kwam pas aan het licht toen de ING-bank een brief stuurde over een lening, waarop de handtekening van een leidinggevende was vervalst, zo meldt de NOS.

De vrouw, die eerder in een civiele zaak werd veroordeeld om het geld terug te betalen, heeft inmiddels 40.000 euro aan de bouwmarkt terugbetaald. Volgens de advocaat van de vrouw is ze het slachtoffer van datingfraude geworden. In de Verenigde Staten werden slachtoffers van datingfraude vorig jaar voor 143 miljoen dollar opgelicht en de Belgische minister van Consumentenzaken Kris Peeters maakte laatst nog bekend dat een Belgisch slachtoffer 500.000 euro naar een datingfraudeur had overgemaakt. De rechter doet op 25 maart uitspraak.

Reacties (7)
04-03-2019, 17:03 door Anoniem
Aan de ene kant is ze slachtoffer omdat ze haar eigen geld heeft overgemaakt.
Wanneer ze ook het geld van Karwei overmaakt, wordt dit snel diefstal.

Erg jammer allemaal.
04-03-2019, 17:55 door Anoniem
Als je na je eigen spaargeld maar naar andermans geld grijpt om weg te geven aan iemand die je niet kent... dan ben je echt niet goed bezig. Dat je er verder zelf geen profijt van hebt doet daar niets aan af. Dit mag net zo hard niet als geld van de baas jatten om je gokschulden te betalen of weetikhet. Maar waarom heb je je ooit laten verleiden tot geld geven aan iemand die je ooit een keer per skype gesproken hebt en waarmee je verder alleen berichtjes heen en weer getyped hebt? Die eerste gift, waarom deed je dat, hoezo had je geen duidelijk idee hoeveel het hele geintje kosten mag? Want laten we wel wezen, je kent de ontvanger niet en je hebt geen enkele mogelijkheid om te leren of je gulle gift ook het voorgespiegelde effect gaat hebben. Hoezo is je dat realiseren zo vreselijk moeilijk?
04-03-2019, 18:38 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 04-03-2019, 18:39
Triest. Niets is te smerig voor sommigen om geld te stelen. En ik vind het al helemaal uiterst laag misbruik te maken van een hevige emotie - liefde is vaak blind - om je smerige streek succesvol te laten zijn.
Jammer voor haar dat ze dit niet in Frankrijk heeft gedaan. Daar leeft het begrip van de crime passionelle en zou, hoewel dit geen levensdelict betreft, toch tot nadenken stemmen voor een jury aldaar. In dit calivinistisch koude kikkerland ondenkbaar dat een officier van justitie hier substantieel aandacht voor zou hebben.
04-03-2019, 19:42 door Anoniem
Mega kut voor die vrouw. En ook mega kut voor de Karwei bouwmarkt.

Mega stom van die vrouw om erin te stinken. En mega stom voor de bouwmarkt Karwei dat er zomaar een miljoen uit de tent gesleurd kon worden zonder dat ze dat zelf door hadden.

Eens gaan zien waar dat geld gebleven is is interessanter. De bank meldt maar kan het blijkbaar niet terugdraaien. Waardoor het mega kut is voor die domme vrouw, en die domme bouwmarkt. Masr de bank staat daar altijd buiten. Want de bank wint altijd. De moeder van de kleine lettertjes, weet je?
06-03-2019, 18:56 door Anoniem
Door Anoniem: Aan de ene kant is ze slachtoffer omdat ze haar eigen geld heeft overgemaakt.
Wanneer ze ook het geld van Karwei overmaakt, wordt dit snel diefstal.

Erg jammer allemaal.

Ja, en dan te bedenken dat deze mevrouw nog mag stemmen. Ik pleit toch echt voor een ander kiesstelsel, waarbij de toekomst van ons land in betere handen genomen wordt.
06-03-2019, 18:57 door Anoniem
Door Brainpresser: Triest. Niets is te smerig voor sommigen om geld te stelen. En ik vind het al helemaal uiterst laag misbruik te maken van een hevige emotie - liefde is vaak blind - om je smerige streek succesvol te laten zijn.
Jammer voor haar dat ze dit niet in Frankrijk heeft gedaan. Daar leeft het begrip van de crime passionelle en zou, hoewel dit geen levensdelict betreft, toch tot nadenken stemmen voor een jury aldaar. In dit calivinistisch koude kikkerland ondenkbaar dat een officier van justitie hier substantieel aandacht voor zou hebben.

Totdat het jouw geld is natuurlijk ;)
10-03-2019, 07:50 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 10-03-2019, 07:51
Door Anoniem: Ja, en dan te bedenken dat deze mevrouw nog mag stemmen. Ik pleit toch echt voor een ander kiesstelsel, waarbij de toekomst van ons land in betere handen genomen wordt.

Met een strafblad mag je niet meer stemmen? Tijdelijk of definitief? En om hoeveel procent van de bevolking gaat het hierbij eigenlijk? Trouwens, die mensen die gebrek aan waardering tonen door het woord 'roverheid' in de mond te nemen, die mogen ook wel monddood gemaakt worden. En die anti-EU lui zijn ook niet erg dankbaar, eigenlijk...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.