Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

Vreemde bestanden na download documentaire via uTorrent

13-03-2019, 12:38 door Julian2M, 3 reacties
Ik heb van een bekende (beruchte) torrent hoster een torrent binnengehaald van een documentaire. Deze bleek clean volgens de reviews. Het was geen illegale content.

Nu staat er in mijn Downloads folders muziek onder andere "Time to die electric Wizard - Full album" en een rampenfilm over New York die ik niet gedownload heb.

Ik gebruik uTorrent 3.5.5.5 (PC Windows) en had deze de hele nacht aan laten staan. Ben ik gehacked?
Reacties (3)
13-03-2019, 13:19 door Anoniem
Door Julian2M: Ik heb van een bekende (beruchte) torrent hoster een torrent binnengehaald van een documentaire. Deze bleek clean volgens de reviews. Het was geen illegale content.

Nu staat er in mijn Downloads folders muziek onder andere "Time to die electric Wizard - Full album" en een rampenfilm over New York die ik niet gedownload heb.

Ik gebruik uTorrent 3.5.5.5 (PC Windows) en had deze de hele nacht aan laten staan. Ben ik gehacked?
Met deze informatie is vrij weinig nuttig te zeggen. Kan meerdere files in de download geweest zijn.
Verkeerde link aan geklikt.
Gehacked.
Busje in de straat al gezien?

Ofwel het kan aan van alles liggen.

Misschien een tip: Als je geen verstand hebt, gebruik het dan niet. Of zorg in iedergeval voor een goede backup van je data. Anders zien we hier later weer een topic over.
13-03-2019, 13:39 door Anoniem
Je zult zelf op onderzoek moeten gaan, want vanaf hier is dat moeilijk te zeggen. Welke firewall gebruik je, welk os, zit je achter een router? Is je antivirus/windows wel up-to-date?

In elk geval weet ik dat een tab aanwezig is om alel files te bekijken wat een torrent juist inhoud. Bekijk dat eens een keer en kijk of die film/muziek folder/files er ook in staan. Zoja, dan zijn ze afkomstig van dezelfde torrent die de maker van de torrent "als extra" erbij heeft toegevoegd. Heb ooit gelezen dat torrent-makers dit wel eens doen om hun torrent files 'groter" te doen lijken om op die manier een specifiek illegaal bestand beter te kunnen 'verstoppen' of soms alleen maar om meer seeders aan te werven. Niets aan de hand dus.
13-03-2019, 21:15 door Anoniem
Broodje Aap. Ik heb via Torrents ook wel eens zelf op links geklinkt die ik per ongeluk heb mee gedownload. Toen ontdekte ik interessante films en docus. Als Big Brother dat gedaan heeft, dank ik ze hartelijk. Het was politieke content en ik heb er veel van geleerd. Gek genoeg werd het een half jaar later allemaal relevant in de media. Ik moet Big Brother misschien maar eens een kans geven??? Maar het is waarschijnlijker dat ik die zooi zelf heb gedownload.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.