image

Tor Project lanceert nieuwe site gericht op nieuwe gebruikers

donderdag 28 maart 2019, 12:09 door Redactie, 8 reacties

Het Tor Project heeft een nieuwe website gelanceerd gericht op nieuwe gebruikers. De organisatie is verantwoordelijk voor het Tor-netwerk en Tor Browser, de software die dagelijks door miljoenen mensen wordt gebruikt om hun privacy en identiteit te beschermen.

Twee jaar geleden kwam het Tor Project met een eigen stijlgids om alle onderdelen van het Tor-ecosysteem dezelfde visuele uitstraling te geven. Dit moet helpen bij het versterken van het gebruikersvertrouwen en de identiteit van de community. De meeste mensen leren via TorProject.org over Tor en kiezen er dan voor om de browser te downloaden. De oude website slaagde hier echter slecht in.

"We hadden teveel informatie om te verwerken en niets was vertaald", aldus Isabela Bagueros, directeur van het Tor Project. Daarop werd besloten een nieuwe website te ontwerpen, waarbij de focus op nieuwe gebruikers lag. Tevens werd besloten om de site mobielvriendelijk te maken. Ook wordt de website nu in zeven verschillende talen aangeboden. Tor Browser zelf is in 24 talen beschikbaar.

"Onze nieuwe website is een onderdeel van ons doel om ervoor te zorgen dat iedereen op de planeet Tor kan gebruiken", laat Bagueros weten. Binnenkort zal het Tor Project een communityportal lanceren met informatie over hoe mensen de boodschap over Tor kunnen verspreiden. "We zijn een groep mensen verenigd in het geloof dat iedereen privétoegang tot het open web hoort te hebben en we hopen dat onze nieuwe site het eenvoudiger maakt om dit te bereiken", besluit de Tor Project-directeur.

Reacties (8)
28-03-2019, 12:24 door Anoniem
Dit moet helpen bij het versterken van het gebruikersvertrouwen

Visuele uitstraling moet daarbij volslagen irrelevant zijn. Is mooi, maar heeft met gebruikersvertrouwen niets van doen. Het maakt je niet anoniemer ? ;)
28-03-2019, 13:07 door Anoniem
Door Anoniem:
Dit moet helpen bij het versterken van het gebruikersvertrouwen

Visuele uitstraling moet daarbij volslagen irrelevant zijn. Is mooi, maar heeft met gebruikersvertrouwen niets van doen. Het maakt je niet anoniemer ? ;)

als een UI overal er vergelijkbaar en net uitziet, oogt dat voor veel gebruikers (bewust of onbewust) proffesioneler, wat dus meer vertrouwen opwekt.
28-03-2019, 13:53 door Anoniem
Binnenkort laat ik ook mijn grootmoeder met Tor Browser werken, voor het downloaden van haar breipatronen. Zij is nog van voor de oorlog, dus zij snapt tenminste nog dat als je privacy in het geding is, dat je daar dan iets tegen moet doen.
28-03-2019, 18:52 door Anoniem
Jammer dat de site niet in het Nederlands is, aangezien hier het gebruik van Tor ook steeds meer essentieel begint te worden. Dit doordat "onze" regering ons steeds minder begint te vertrouwen.
28-03-2019, 23:00 door Anoniem
Je moet vertrouwen niet opwekken. Je moet vertrouwen winnen. Bovendien is vertrouwen op de hedendaagse Internet infrastructuur een zeldzaam goed aan het worden. Denk aan het incident met Web of Trust, alle data van de vrijwillige deelnemers verkwanseld aan de hoogst betalende(n) voor de graailust van een interim durfkapitalist in Helsinki, die de dienst interim beheerde. Webreputatie voor altijd kwijt, hier helpt geen reputatie management tegen. Over & out.

Van zulk soort (soms kun je ze bijna immoreel of dan toch wel onverantwoordelijk noemen) durfkapitalisten kom je tegenwoordig ook vaak tegen in manager kringen en op CEO posities en ook tot in de hoogste regionen binnen de instituties van onze supranationale overheden (en bij allen die maar graag zich OK hebben verklaard met dit datagraaisysteem voor profijt en weinig lastenafdracht). Wie betalen echter het gelag met hun veiligheid en hun laatste restjes privacy? Blink!

Daar tegen in gaan met een project, dat zich daar tot op zekere hoogte aan tracht te onttrekken door gebruik van tor op tails, whonix, privacyvriendelijke zoekdiensten, niet loggende P2P diensten, event tracking, scriptblocking, canvasFingerprint - & WebGL blokkering, geholpen door vernieuwende developers met het privacy en anonimiserende hart nog op de goede plaats, verdient het hoogste respect. Zij vormen de "nieuwe lichtwerkers" van het Internet, mensen die nog eerlijk in de IT spiegel wensen te kijken, ondanks dat ze op alle fronten door bepaalde krachten volop en slinks worden tegengewerkt.

We hebben niet alleen een nieuwe culturele renaissance nodig. We hebben ook een nieuwe IT renaissance nodig.

#sockpuppet
29-03-2019, 09:42 door Anoniem
Door Anoniem: Jammer dat de site niet in het Nederlands is, aangezien hier het gebruik van Tor ook steeds meer essentieel begint te worden. Dit doordat "onze" regering ons steeds minder begint te vertrouwen.

de vertaling zijn nu in volle gang, als je ons mee wilt helpen dan kun je dat doen op https://www.transifex.com/otf/torproject/
:)
29-03-2019, 09:43 door Anoniem
Door Anoniem: Jammer dat de site niet in het Nederlands is, aangezien hier het gebruik van Tor ook steeds meer essentieel begint te worden. Dit doordat "onze" regering ons steeds minder begint te vertrouwen.

Onze overheid heeft, met financiële fondsen en onderzoek, via onder meer onderwijs organisaties zoals SURF.nl, in het verleden veel bijgedragen aan de ontwikkeling en instandhouding van het Tor netwerk. Dat doen ze nog steeds.

De rijksoverheid zelf, politie en justitie, inlichtingen- en veiligheidsdiensten, en veel universitair onderzoekers en de journalistiek, waaronder de publiek omroep, zijn de grootverbruikers op het Tor netwerk. Dat is geen geheim.

Als brave burger bent u ook van harte welkom :-)


De nieuwe website van het TorProject.org is momenteel beschikbaar is de volgende talen: English (en), Deutsch (de), Españiol (es), Français (fr), Italiano (it), Português Brasil (pt-BR), en ??????? (ru). De support is reeds meer vertaald.

Het ligt in de bedoeling dat op den duur ook een correcte Nederlandse vertaling van de website komt. De huidige Tor Browser v8.0.8 zelf is momenteel reeds beschikbaar in de volgende vijfentwintig talen, waaronder het Nederlands:

https://www.torproject.org/download/languages/

English (en)
????? (ar)
Catalá (ca)
Dansk (da)
Deutsch (de)
Español (es)
Farsi (fa)
Français (fr)
Gaeilge (ga)
????? (he)
Indonesia (id)
Islenska (is)
Italiano (it)
??? (ja)
??? (ko)
Norsk Bokmål (nb-NO)
Nederlands (nl)
Polszczyzna (pl)
Português Brasil(pt-BR)
??????? (ru)
Svenska (sv)
Türkçe (tr)
Ti?ng Vi?t (vi)
??? (zh-CN)
??? (zh-TW)


Het vertaalteam bij het Tor Project, Inc. komt vast nog wel professionele en goede vrijwillige handen tekort:

https://www.torproject.org/about/jobs/
29-03-2019, 21:24 door Anoniem
Door Anoniem: Je moet vertrouwen niet opwekken. Je moet vertrouwen winnen. Bovendien is vertrouwen op de hedendaagse Internet infrastructuur een zeldzaam goed aan het worden. Denk aan het incident met Web of Trust

Ellende uit de oude doos: WOT The F***?!, begin november 2016

https://www.security.nl/posting/491142/WOT+The+F%2A%2A%2A%3F%21

Van de paar honderd miljoen aantallen gebruikers die MyWOT.com ooit claimde te hebben, resteert tegenwoordig slechts een schamele 199 duizend verdwaalde zielen. Op de addons beoordelingen pagina van Mozilla, regent het nog steeds van de negatieve beoordelingen. Voor zo'n verloren zaak wil je als goede ICTer zeker niet blijven werken.

Het laatste persbericht op MyWOT.com de dateert inmiddels van 2013. Ze schermen tegenwoordig met de GPL 3.0 licentie en hebben een wiki opgetuigd om de suggestie van meer openheid van zaken te wekken. Zielig. Kan mij niet aan de indruk ontrekken dat die Finse zaak bijna failliet oogt. Wel jammer, want het stoplichtje was een leuk idee.

De gewraakte WOT add-on zou eerder nooit de goedkeuring van het Tor Project hebben gehaald. Het wordt sowieso sterk afgeraden om extra add-ons of plug-ins, andere dan die standaard zijn geinstalleerd, onder de Tor Browser te installeren.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.