image

Rusland dreigt populaire vpn-providers met mogelijke blokkade

vrijdag 29 maart 2019, 10:19 door Redactie, 7 reacties
Laatst bijgewerkt: 29-03-2019, 11:13

De Russische autoriteiten hebben verschillende populaire vpn-providers met een mogelijke blokkade gedreigd als ze niet meewerken met het blokkeren van in Rusland verboden websites. Dat heeft de Russische telecomtoezichthouder Roskomnadzor via de eigen website bekendgemaakt.

Volgens de toezichthouder zijn vpn-providers en anonymizers in Rusland verplicht om websites te blokkeren die door de Russische overheid zijn verboden. De Russische autoriteiten hebben een apart register van dergelijke verboden websites opgesteld. De vpn-providers zijn nu gevraagd om met dit register, ook bekend als het staatsinformatiesysteem FGIS, verbinding te maken en de websites die hierin zijn opgenomen te blokkeren.

Roskomnadzor heeft NordVPN, Hide My Ass!, Hola VPN, OpenVPN, VyprVPN, ExpressVPN, TorGuard, IPVanish, Kaspersky Secure Connection en VPN Unlimited een notificatie gestuurd waarin wordt verzocht om binnen 30 dagen verbinding met het register te maken. Wanneer de vpn-providers niet meewerken kan Roskomnadzor besluiten om de toegang tot de vpn-diensten te beperken.

De verplichting om van het staatsinformatiesysteem gebruik te maken geldt ook voor zoekmachines. Zoekmachines Yandex, Sputnik, Mail.ru en Rambler zijn hierop aangesloten. Google kreeg eerder dit jaar nog een boete omdat het niet aan de vereiste voldeed, maar zou inmiddels in overeenstemming met het register de zoekresultaten filteren, aldus Roskomnadzor.

Reacties (7)
29-03-2019, 11:00 door Anoniem
Wat beschouwt de federatie als het verboden surffruit.? Waar is het uploadfilter in te zien? Wat blokeert EU vervolgens weer volgens de Ein Dolf, ein Reich, ein Filter Regulierung?
#spckpuppet
29-03-2019, 14:54 door Anoniem
Vervelend, waar moet ik nu een VPN dienst afnemen? Dat moet in elk geval een land zijn dat bruikbare internet verbindingen heeft, de middelvinger opsteekt naar westerse justitie en auteursrecht clubs en zelf niet filtert. Lastig.
29-03-2019, 16:34 door Anoniem
Door Anoniem: Vervelend, waar moet ik nu een VPN dienst afnemen? Dat moet in elk geval een land zijn dat bruikbare internet verbindingen heeft, de middelvinger opsteekt naar westerse justitie en auteursrecht clubs en zelf niet filtert. Lastig.

NordVPN, zit in Panama en heeft duizenden servers wereldwijd.
29-03-2019, 16:35 door Anoniem
Het zoveelste bewijs dat VPN's werken tegen nieuwsgierige overheden zoals sleepwet Nederland.
29-03-2019, 19:46 door Anoniem
Door Anoniem: Wat beschouwt de federatie als het verboden surffruit.? Waar is het uploadfilter in te zien? Wat blokeert EU vervolgens weer volgens de Ein Dolf, ein Reich, ein Filter Regulierung?
#spckpuppet
En dat zeg je tegen een land waar 27 miljoen soldaten en burgers sneuvelden in de Tweede Wereldoorlog?
31-03-2019, 01:05 door Anoniem
Straks zitten wij hier in de EU ook met The Great Firewall of Europe.
01-04-2019, 21:25 door Kees de Jong
[Verwijderd door moderator]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.