image

Creditcarddata klanten Planet Hollywood-restaurants gestolen

maandag 1 april 2019, 11:04 door Redactie, 0 reacties

Criminelen hebben maandenlang de creditcardgegevens van klanten van verschillende Amerikaanse restaurantketens en restaurants weten te stelen, waaronder Planet Hollywood. Dat heeft het moederbedrijf van de getroffen restaurants, Earl Enterprises, bekendgemaakt.

Volgens de verklaring zijn aanvallers erin geslaagd om van 23 mei 2018 tot 18 maart 2019 de kassasystemen van de restaurants met malware te infecteren. Deze malware was ontwikkeld om creditcardgegevens van klanten te stelen. Het gaat om de kassasystemen van Buca di Beppo, Earl of Sandwich, Planet Hollywood, Chicken Guy!, Mixology en Tequila Taqueria.

Hoe de aanvallers toegang tot de kassasystemen wisten te krijgen is niet bekendgemaakt, alsmede het aantal klanten dat slachtoffer is geworden. Op een forum voor criminelen werden echter 2,15 miljoen gestolen creditcardgegevens aangeboden die bij de restaurants van Earl Enterprises zouden zijn buitgemaakt, aldus it-journalist Brian Krebs. Hij informeerde het bedrijf op 21 februari. Vijf weken later op 29 maart waarschuwde Earl Enterprises haar klanten dat er inderdaad een datalek heeft plaatsgevonden.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.