image

MongoDB neemt eerste chief information security officer aan

maandag 1 april 2019, 15:11 door Redactie, 3 reacties

Databasesoftwareleverancier MongoDB heeft voor het eerst in de geschiedenis van het bedrijf een chief information security officer (CISO) aangenomen. Lena Smart zal de rol van CISO gaan vervullen. Eerder vervulde zij dezelfde functie bij fintechbedrijf Tradweb en de New York Power Authority.

MongoDB is een opensource NoSQL-database die door allerlei organisaties en websites wordt gebruikt. Geregeld vinden onderzoekers onbeveiligde MongoDB-databases met gevoelige data. Alleen al in 2018 werden op deze manier de gegevens van tientallen miljoenen mensen gelekt. Volgens MongoDB spelen deze datalekken vooral bij partijen die van verouderde versies van de gratis "community edition" gebruikmaken, zo laat het bedrijf tegenover zakenblad Fortune weten.

Smart wordt binnen MongoDB verantwoordelijk voor de gehele beveiliging. Ook zal ze zich gaan bezighouden met het onderwijzen van klanten over security best practices en het uitbreiden van het securityteam. MongoDB heeft naar eigen zeggen meer dan 13.000 klanten en het databaseplatform zou meer dan 60 miljoen keer zijn gedownload.

Reacties (3)
01-04-2019, 16:13 door karma4
Ik hoop dat het om functie in plaats van een rol gaat. Een rol heeft als betekenis dat het ergens naast gedaan wordt mits daarvoor nog tijd en budget is. Een functie wil zeggen dat het een volledige taakstelling zonder voorwaarden is.
01-04-2019, 19:42 door Anoniem
Je zou bovenaan de README kunnen schrijven dat een standaardinstallatie onbeveiligd is en wijd open staat... of je kan er een Chief Information Security Officer voor aannemen. Natuurlijk.
02-04-2019, 04:51 door Anoniem
Door Anoniem: Je zou bovenaan de README kunnen schrijven dat een standaardinstallatie onbeveiligd is en wijd open staat... of je kan er een Chief Information Security Officer voor aannemen. Natuurlijk.

Grappig, nee.. droevig want het is vaak echt zo!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.