image

Ransomware infecteert hoofdstad staat New York

dinsdag 2 april 2019, 17:05 door Redactie, 1 reacties

Systemen van de Amerikaanse stad Albany, hoofdstad van de staat New York, zijn afgelopen weekend met ransomware besmet geraakt. De beveiligingssoftware van de stad, die 98.000 inwoners telt, ontdekte de ransomware. Vanwege de infectie werden burgers die huwelijks-, geboorte- en overlijdenscertificaten wilden aanvragen naar een andere stad doorgestuurd. Ook vergunningsaanvragen kon de stad niet meer afhandelen.

Verder was het tijdsregistratiesysteem offline, waardoor medewerkers hun uren op papieren urenstaten moesten bijhouden, zo meldt NewsChannel 13. Veel details over de infectie zijn niet door de stad gegeven. Zo is onduidelijk om welke ransomware het gaat, hoe de infectie kon plaatsvinden en of de stad het gevraagde losgeld heeft betaald. De politievakbond van Albany APOU uitte in een Facebookbericht kritiek op het stadsbestuur en de informatievoorziening. Volgens de APOU hadden agenten geen toegang tot het planningssysteem, e-mail en andere online diensten en was het onduidelijk of de gegevens van medewerkers risico hebben gelopen.

Reacties (1)
03-04-2019, 10:49 door Anoniem
... om er dan achter te komen dat het werk dat je nog wel kan doen veeeeel efficienter gaat want je wordt niet voortdurend door allerlei electronies diegietaale onzin van je werk gehouden.

Zeg maar op dezelfde wijze dat de eindeloze formatie in Belgie uiteindelijk vooral goed was voor de economie. Omdat de ambtenaren de rest niet meer voortdurend in de wielen reden.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.