Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

620 Miljoen Hack met Social Engineering

06-04-2019, 05:12 door Anoniem, 32 reacties
Een vrouw heeft plotseling de bedrijven van een bekende rijke ict zakenman in handen. Het gaat om Gerard die bij de rechtbank gedrogeerd overkwam. Dit lijkt me echt Social Engineering dus haar bewering van deze vrouw dat ze een cyberhacker is is misschien waar, alleen ze heeft geen verstand behalve dat.

Inmiddels wordt dit op meerdere sites besproken omdat ze nu ook leiding gevende wordt bij de Nederlandse Bank.

Bronnen:

Het management van Centric en Strukton – twee van de bedrijven van de Twentse multimiljonair Gerard Sanderink – spreekt expliciet zijn volle vertrouwen uit in de omstreden Rian van Rijbroek.


Maar terwijl de tot drone gemaakte Quote 500-opa zijn verwarde opwachting bij de rechter maakte, werd onder de radar bekend dat zijn ICT-bedrijf Centric HET IT-BEHEER VAN DE NEDERLANDSCHE BANK GAAT DOEN. "De Nederlandsche Bank (DNB) heeft voor vier jaar een groot deel van zijn it uitbesteed aan Centric. De it-dienstverlener uit Gouda gaat werkplekdiensten, de servicedesk en kantoorautomatisering leveren aan de 1800 medewerkers en neemt ook het datacenter in beheer. Centric beheert in de financiële wereld al diverse it-infrastructuren én (pensioen)administraties." We hebben geen idee HOE Nieuwsuur-deskundige Van Rijbroek dit voor elkaar krijgt. Maar de vrouw die aantoonbaar de meest groteske onzin over cyber, security & internet opschrijft in bizarre boeken, houdt een miljardenbedrijf met 16.000 medewerkers gegijzeld.

https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/management-strukton-en-centric-schaart-zich-pal-achter-van-rijbroek~b67f4c7b/

Op een onderbuik website durven ze er wel over te praten.

https://www.geenstijl.nl/5147064/omg-cybercharlatan-rian-van-rijbroek-is-de-nederlandsche-bank-aan-het-hacken/#comments

Juridisch is het in orde, maar je krijgt toch het idee dat er iets geen zuivere koffie is.
Reacties (32)
06-04-2019, 11:05 door [Account Verwijderd]
Ik vind haar zo'n schatje om te zien, die Rian!
06-04-2019, 11:40 door Anoniem
Weet inmiddels genoeg. Een zinkend schip.

Geef financiën opdracht geven de investeringen in Centric, Oranjewoud en Strukton terug te trekken.
06-04-2019, 12:22 door Krakatau
Het management van Centric en Strukton – twee van de bedrijven van de Twentse multimiljonair Gerard Sanderink – spreekt expliciet zijn volle vertrouwen uit in de omstreden Rian van Rijbroek.

Arme Gerard... Het was zo'n intelligente erudiete man.

Door Kapitein Haddock: Ik vind haar zo'n schatje om te zien, die Rian!

Ze lijkt in ieder geval erg geslepen (voor zover je op de geruchten af kan gaan). Naar eigen zeggen de hedendaagse Mata Hari geloof ik? Die is nog voor het vuurpeloton geëindigd. Maar ja, andere tijden...
06-04-2019, 12:36 door Anoniem
Leer van deze beeldspraak over bijvoorbeeld lessen in cybersecurity:

"Een smeuïge portie opgeklopte slagroom op akelig droge cake wordt voor hongerige, onwetende mensen al snel een niet te versmaden delicatesse waarbij de maakster alom wordt geprezen....."
06-04-2019, 12:38 door Anoniem
Hackers! Hacking! Met hacks! En cyber! Cybergehackedededed!!!1!

Het helpt natuurlijk niet als je zelf net zo goed meer paniek gaat schoppen.

Wat we hier zien is een klassieke golddigger in een iets moderner jasje: Ze moet te boek staan als iemand die iets kan. Dus dan doe je met z'n allen net of dat zo is. Dat noem je "merit washing". Vandaar ook dat die enorme faux pas met dat grootschalige plaggiaat eigenlijk maar liever gauw weer vergeten wordt. "Verdomme nou vervelende buitenwacht, we willen dat ze bekend staat als iemand met merites!" Dus alle berichten van het tegendeel worden gewoon genereerd. Past niet bij het gewenste plaatje. Valt uit de toon. Dat werk.

Het is dus ook geen "hack" in welke zin van het woord ook. Niet in de klassieke zin. Niet in de nietszeggende paniekzaaizin die zo bekend is uit de media. En zelfs niet in de tenenkrommende zin van "een aanval in de cybers". Dit is geen aanval op de man met het geld. Dit is gewoon het nieuwe liefje van de baas die er even ingefrommeld wordt. Met medeweten van iedereen "in the know". De rest is niet "in de know" en telt dus niet mee. En als je vervelend doet, of in de weg zit, dan wordt je zwartgemaakt. Zoals de die Van Egten die ineens allerlei vage en ongeloofwaardige beschuldigingen over zich heenkreeg.

Dat dit heel erg slecht is voor iedereen behalve de golddigger zelf, tsja. Ik denk dat ze het niet lang uithoudt zodra er werkelijk om kennis en kunde gevraagd wordt. Kun je nagaan hoe belangrijk dat is in de top van die bedrijven. Er zullen vast wel meer mensen zijn die dat opgemerkt hebben. Nu weten ze ook wat te doen: Gewoon op eigen prestaties afrekenen.
06-04-2019, 14:58 door Anoniem
Wat gebeurt daar toch allemaal in dat Brabantse Hertogdom? Russian Business Network hostertjes galore,
Ddos-acties door cybercrimineeltjes, het Orakel van Veghel, R. v. R., een sluw vrouwtje,
dat net zo makkelijk met mes en vork door de grote Nederlandse IT snijdt,
als een Brabantse door een Bosche bol. Helmond de laatste tijd ook al zo'n leuk oord,
Gaat goed daar, zegt de burgemeester van Breda en het hoofd van de Westbrabantse politie. (not).

Wat is er tioch binnen 2 decennia van ons IT-landje geworden?
Daar, waar CEO's en managers, gespeend van relevante kennis, de dienst blijven uitmaken
en bij de toezichthouder van DNB alleen nog telt, wie het langste op de werkvloer loopt
en het beste naar boven weet te likken, naar het management toe.

En waar iemand, de genoemde IT Mata Hari dus, een Quote 500 invloedrijk persoon helemaal kan betoveren
en nog op TV kan zitten orakelen t.b.v. de AIVD?
Een poosje geleden zat de Quote 500 persoon nog bij z'n moeder.

Wie hebben allemaal het boek van het Orakel van Veghel en Vermeend als handboek gebruikt?

Is "boreaal" uiteindelijk een gewoon latijns woord voor noordelijk of een naam van een Nazi-dokter, de heer Nordisch?
Dat wikipedia niveau, snap je? "Get an education, folks, lees je eens in, of wordt als in Amerika waar Frankrijk de hoofdstad van Parijs schijnt te zijn en je kan slagen op de universiteit met het juiste netwerk en de juiste sportschoentjes, maar liefst zonder hersens, want met hersens zit je soms een grootverdiener en oplichter in de weg. Niets meer bijleren hoor.
Niet goed, helemaal niet goed, maar ja we willen het kennelijk allemaal zo. The American dream for the 1%.

Zitten we nog in een land met onafhankelijke toezichtorganen of zitten we al in een door Big Commerce aangevoerde soort EU geleide dictatuur en derhalve een bananenrepubliek van de eerste orde?

Waar komen we in terecht? Een trol als IT-guru. Degene die vertelt dat urchin tracker js een fout geeft als er interactie is in de browser met een adblocker extensie: https://ma.ttias.be/urchintracker-is-not-defined-google-analytics-error/ doet er niet toe. Een bug-melder bij een gigantische data breach krijgt een bedragje voor een bugmelding te besteden aan een of ander goed doel en 120 miljoen gebruikers zitten vervolgens met de gevolgen van een privacy data hack. En het gaat maar door als dweilen met de kraan open. Actie blijft uit.

In wat voor maatschappij zijn we komen te leven? Waar commercie samen met onbenul regeren over een nog dommere massa eindgebruikers, die men enkel als noodzakelijk kwaad (product) tot een bepaald doel (zelfverrijking en winstoptimalisatie) ziet. Hoe lang kan dit zo doorgaan? Je komt er wezenlijk echt waar verstand bij te kort.

Ik zeg het jullie allemaal heel eerlijk, ik weet het niet meer. Geef mijn portie maar aan fikkie, maar dat komt natuurlijk omdat ik van na de oorlog voor de watersnood ben. De jongeren begrijpen dit allemaal veel beter, want al beter geindoctrineerd.

#sockpuppet
06-04-2019, 18:03 door Anoniem
Bij de NPO vinden ze haar anders hartstikke integer https://www.startpage.com/do/search?q=Rian+van+Rijbroek+npo&l=nederlands. Doorlopen graag, helemaal niets aan de hand.

Gelukkig maar dat Geenstijl bestaat, wat je in de MSM niet ziet/leest, zie/lees je daar wel terug. Jammer dat de overige 80 procent van hun topics helemaal nergens opslaan, met als dieptepunten de "tekeningen" van Gregorius N. en de topics van Eren Y..
06-04-2019, 18:35 door Anoniem
Een storinkje in het autisme-spectrum kan tot gevolg hebben dat iemand enigszins vanuit een eigen wereldje praat, gecombineerd met een portie eigen fantasie. Het hoeft niet te betekenen dat je er geen verstand van hebt.
Het tegendeel kan soms waar zijn. Het probleem is alleen: woorden komen zo beroerd de strot uit,
waarmee ik bedoel dat ze niet op het niveau praten van de vakkundige terminologie van doorsnee cyberspecialisten die er voor geleerd hebben.
Daarbij kan zo iemand in het streven naar laagdrempeligheid (zodat leken op cybergebied die naar nieuwsuur kijken er ook nog iets van begrijpen en het ook interessant zullen vinden) in de ogen van experts hele zotte dingen zeggen.

Het is bekend dat Centric mensen met een autismestoornis een kans geeft in de IT.
(mede door de invloed van Gerard S. met zijn inspanningen)
Een mooi voorbeeld van hoe ver iemand met een dergelijke diagnose zou kunnen komen:
https://www.utwente.nl/nieuws/!/2014/10/268612/van-onhandelbare-leerling-tot-excellent-multitalent

Dus: gaat het bij van Rijbroek nu om een charlatan, een fantast of... om een ethisch cybertalent?!
Dat kun je meestal niet zo snel beoordelen.
Wat misschien wel belangrijker is, is wat wij tegen ze zeggen, en waar wij ze toe steunen en motiveren.
(en misschien geldt dit voor een groot deel wel voor alle mensen)
06-04-2019, 18:55 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 06-04-2019, 18:55
Door Anoniem: Een storinkje in het autisme-spectrum kan tot gevolg hebben dat iemand enigszins vanuit een eigen wereldje praat, gecombineerd met een portie eigen fantasie. Het hoeft niet te betekenen dat je er geen verstand van hebt.
Het tegendeel kan soms waar zijn. Het probleem is alleen: woorden komen zo beroerd de strot uit,
waarmee ik bedoel dat ze niet op het niveau praten van de vakkundige terminologie van doorsnee cyberspecialisten die er voor geleerd hebben.
Daarbij kan zo iemand in het streven naar laagdrempeligheid (zodat leken op cybergebied die naar nieuwsuur kijken er ook nog iets van begrijpen en het ook interessant zullen vinden) in de ogen van experts hele zotte dingen zeggen.

Dat zou (inderdaad) kunnen opgaan voor het gesproken woord. Maar niet voor de boeken en andere tekstuele publicaties. Daar zou je dan een verbluffende kwaliteit verwachten.
06-04-2019, 19:17 door Anoniem
Er wordt dus ook alles aan gedaan om deze dame een goede profilering mee te geven en eventuele opgelopen vlekjes en oneffenheden even weg te poetsen. Alle kritiek is onterecht en omdat boze tongen wat beweren. Zwart wit l*llen derhalve.

Ken er tegenwoordig al wel een stel die dit tot een gave hebben weten te verheffen, ook in de politiek.

Reputation management in optima forma, foutje met het interview gauw vergeten en vergeven,
destijds te wijten geweest aan autisme, maar voor de rest een prima aanvoerders van de het cybersecurity platform van genoemd concern..

Hoe "spoof" je een MBO-ster om tot cyberexpert? Met voldoende belangwekkende netwerksteun maak je toch van elke kreukelaarster een koningin. Daarom horen de mensen die er toe doen, er eigenlijk er niet toe te doen en de mensen, die er toe zouden moeten doen, doen er helemaal niet meer toe. Hoe lang het goed blijft gaan? De tijd zal het leren. Ik vind het nog steeds geen beste basis.

De naam van haar vorig bedrijf als afkorting van "how to make more money" vind ik wel duidend.

J.O.
06-04-2019, 20:08 door [Account Verwijderd]
Door Kapitein Haddock: Ik vind haar zo'n schatje om te zien, die Rian!

P.S. @Rian, stuur me even een berichtje; kunnen we misschien wat afspreken? Voor een tophacker als jij een fluitje van een cent om mijn contactgegevens te achterhalen.
07-04-2019, 00:12 door Anoniem
Door Anoniem: Bij de NPO vinden ze haar anders hartstikke integer

Dat is bezijden de waarheid.

Mijn indruk is dat men bij de NPO zeker niet van die mooie mevrouw is gecharmeerd. Dat geldt ook zeker voor de Tech redactie van de NOS.nl website, want die zien Van Rijbroeks boeken en beweringen als omstreden:

Een omstreden zelfverklaard internetexpert die spoorbouwer Strukton en ict-bedrijf Centric van advies voorziet, heeft nooit voor de AIVD gewerkt, in tegenstelling tot wat ze zelf suggereert.

Omstreden zelfverklaarde internetdeskundige heeft nooit bij AIVD gewerkt
door Joost Schellevis, 5 april 2019
https://nos.nl/artikel/2279158-omstreden-zelfverklaarde-internetdeskundige-heeft-nooit-bij-aivd-gewerkt.html

Ze zien haar als een fantast en plagiator: ze zuigt uit haar duim en ze schreef het werk van anderen over zonder bronvermelding. Als die uitzending van Nieuwsuur iets belangrijks aan het licht heeft gebracht, dan is dat het wel.

De redactie van het TV actualiteiten programma Nieuwsuur, en de technische redactie van de NOS, heeft zich naderhand van haar beweringen gedistantieerd, waarvan ook de online Mediacourant een jaar geleden al over heeft bericht:

De NOS lijkt zich de massale kritiek van techdeskundigen op het optreden van Rian van Rijbroek in Nieuwsuur maandagavond tóch aan te trekken

NOS staat toch niet meer pal achter Rian van Rijbroek
https://www.mediacourant.nl/2018/02/nos-staat-toch-niet-meer-pal-achter-rian-van-rijbroek/

De redactie van Nieuwsuur heeft zich na de omstreden uitzending van d.d. 29-01-2018 dadelijk erkend, reeds daags na de omstreden uitzending, dat ze door Van Rijbroek vermeende blijk van "expertise" bij de neus zijn genomen.

Daarop is een rectificatie geplaatst, waarin een aantal ICT security experts veel van haar beweringen als discutabel benoemden of als onwaar hebben weerlegd. Daardoor zijn haar beweringen duidelijk in twijfel getrokken.

Verschillende deskundigen noemden dat speculaties en waarschuwden voor verkeerde interpretaties. Nieuwsuur betreurt het dat er verwarring en onrust is ontstaan; dat had niet mogen gebeuren en dat trekken wij ons aan. Daarom hieronder de belangrijkste uitlatingen van Van Rijbroek en het commentaar van enkele deskundigen.

Deskundigen over Nieuwsuur-uitzending DDoS-aanval
Redactie Binnenland, 31-01-2018
https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2214745-deskundigen-over-nieuwsuur-uitzending-ddos-aanval.html

Het boek dat Van Rijbroek als co-auteur samen met oud-staatssecretaris Willem Vermeend schreef, getiteld 'De wereld van Cybersecurity en Cybercrime' (Einsteinbooks, 2018), is daarna door uitgever Theo Oskam uit de handel genomen.

De NOS en Nieuwsuur troffen in het boek plagiaat van tien verschillende artikelen en websites aan. Het boek bevat passages uit twee artikelen van NRC, maar ook de website van ict-jurist Arnoud Engelfriet is geplagieerd.

Cybersecurity-boek oud-minister Vermeend uit de schappen
door Joost Schellevis en Marijn Duintjer Tebbens, 01-02-2018
https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2214898-cybersecurity-boek-oud-minister-vermeend-uit-de-schappen.html

Dat een belangrijke ICT onderneming in de Nederlandse telecom infrastructuur nu een soort van "Greet Hofmans-affaire" heeft, in de vorm van een golddigger die mede aan de touwtjes trekt, mag best wel als zorgwekkend worden gezien.

Als Van Rijbroek bij het schrijven van haar boeken ter zake kundigen had geraadpleegd, dan had ze voor slimme jongens en leuke meiden in de ICT misschien een aansprekend voorbeeld kunnen zijn. Jammer dat het zo gelopen is.
07-04-2019, 01:09 door Anoniem
Ofschoon het scenario van gold digger waarschijnlijk lijkt, wil ik wel even opmerken dat al die zelfbenoemde twitterende "hackers" die menen dat mobieltjes veilig zijn het niet bij het rechte eind hebben. Mobieltjes zijn helemaal niet veilig - op vele niveau's. En de enige reden dat je zoiets ongestraft kunt roepen is omdat de banken dat graag voor waar aannemen.

Veel van wat de juffrouw zei tijdens de Nieuwsuur uitzending is oncontroleerbaar. Wat je als wetenschapper (of journalist)dan doet is dat materiaal schrappen en zien of nog iets overblijft. Daar schortte het aan bij Nieuwsuur.
07-04-2019, 12:33 door Anoniem
Waarom komt er niet eens een keer een echter cyberdeskundige vertellen wat de ware aard betreffende veiligheid/onveiligheid op Internet is, met name op consumer Android en smart IoT, en wat over de jaren de rol daarbij geweest is van Alphabeth (in casu Google), Facebook, Amazon, Akamai etc. met alle data-breaches en het in het geheim samenspannen van deze datagraaiers met de bekende drie-letter en vier-letter diensten van USA en de diensten van de aan haar horige bondgenoten?Ja dat willen overheden en grootcommercie (systeembanken zoals in een reactie hierboven) liever nou net niet. Slecht voor het consumentenvertrouwen, dat eindeloos elastisch dient te zijn en dat van de aandeelhouders in de superwinsten.

De burger moet immers in zalige onwetendheid blijven van alles wat haar als product zou kunnen verontrusten.

Wat er allemaal op hun smartphones ongezien afloopt en "onder de motorkap" van hun browsertjes gebeurt, wil men liever niet wereldkundig hebben en moet ook liever niet controleerbaar zijn. (Trouwens mevrouw R.v.R. staat na haar NPO optreden al in de Wikispooks).

Kijk eens hier wat er dag en nacht het internet afstruint aan (on)veilige bots en kwaadaardige wormen. Hier is het zichtbaar gemaakt: https://viz.greynoise.io/table. Laat eens een interview met bijvoorbeeld Brendan Eich zien over de stand van zaken betreffende JavaScript (on)veiligheid, het altijd achter de feiten te moeten aanlopen.

Ik denk wel dat je dan pas dingen zou horen, die je niet verwacht en toch waar blijken te zijn. Zulke onheilsprofeten, daar wordt maar graag karaktermoord op gepleegd of ze worden gedemoniseerd of weggezet als orthodox reli-gekkie, zoals in het geval van Eich, die Mozilla moest verlaten, omdat daar bij de leiding de huidig zo populaire "regenboogdampen" ook hoog de schoorsteen uit lijken te walmen.

We zijn eigenlijk al een paar decennia in de boot genomen met z'n allen. Wie durft dat eigenlijk nog te vertellen of aan te kaarten? Kijk dus ook niet raar op als de Brexit uiteindelijk helemaal niet door blijkt te gaan.

J.O.
07-04-2019, 14:33 door Anoniem
Door Anoniem: Ofschoon het scenario van gold digger waarschijnlijk lijkt, wil ik wel even opmerken dat al die zelfbenoemde twitterende "hackers" die menen dat mobieltjes veilig zijn het niet bij het rechte eind hebben. Mobieltjes zijn helemaal niet veilig - op vele niveau's. En de enige reden dat je zoiets ongestraft kunt roepen is omdat de banken dat graag voor waar aannemen.

Veel van wat de juffrouw zei tijdens de Nieuwsuur uitzending is oncontroleerbaar. Wat je als wetenschapper (of journalist)dan doet is dat materiaal schrappen en zien of nog iets overblijft. Daar schortte het aan bij Nieuwsuur.

Mobieltjes zijn wel veilig voor de average Joe.
Overheden daarintegen kunnen wel meer dan mensen denken, maar goed, als je de overheid achter je aan hebt hebben ze meer middelen en macht dan alleen met je telefoon spelen.

Gewoon een nette burger zijn, en al je software up-to-date houden.
07-04-2019, 15:32 door Anoniem
Zo gezien heeft Gerard Sanderink niet veel vrienden gemaakt. Alhoewel daadwerkelijk de De Nederlandse Bank onder controle komt te staan van zogenaam een eenzaam opererende vrouw, is er eigenlijk wel een vraagteken waarom Dick Schoof van de AIVD dit helaas toestaat. Van de AIVD is wel bekend dat ze gehoorzaam zijn, en eigenlijk niet de belangen van Nederland mogen dienen. Als dat zo was dan had Dick Schoof al reeds bezwaren gemaakt. Je laat toch nooit een enkele vrouw zo diep infiltreren in de gehele Nederlandse Bank Sector met een ' vrijnschappelijke ' overname ? Waar ben je Dick Schoof? van de AIVD, waar ben je Dick Schoof ? Dick Schoof is denk ik de AIVD topman, als hij geen bezwaar maakt op deze diepe infiltratie in onze banksector, dan is het zeer triest. Maar Dick Schoof heeft dan eigenlijk geen keuze om te gehoorzamen en te likken in het figuurlijke faeces uitgang van een niet Nederlandse organisatie. Dick Schoof van de AIVD weet als geen ander wat er gebeurd is.
07-04-2019, 16:10 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Bij de NPO vinden ze haar anders hartstikke integer

Dat is bezijden de waarheid.

Correct, maar is dat niet kenschetsend bij sarcasme?
07-04-2019, 16:16 door Anoniem
Door Anoniem: Hackers! Hacking! Met hacks! En cyber! Cybergehackedededed!!!1!


Dat dit heel erg slecht is voor iedereen behalve de golddigger zelf, tsja. Ik denk dat ze het niet lang uithoudt zodra er werkelijk om kennis en kunde gevraagd wordt. Kun je nagaan hoe belangrijk dat is in de top van die bedrijven. Er zullen vast wel meer mensen zijn die dat opgemerkt hebben. Nu weten ze ook wat te doen: Gewoon op eigen prestaties afrekenen.

Mensen in het spel van de macht worden altijd beschermd en mogen aanklooien zoals men wil of zoals nodig want meestal hebben deze pionnen weer iemand boven zich. Een bedrijf als Strukton heeft machtsposities in elke gemeente, provincie en in de Eerste Kamer. Dit staat los van die 620 miljoen wat trouwens een schijntje is. Je kunt indenken welke schade zo iemand kan aanrichten als ze de verkeerde orders krijgt die ze moet uitvoeren. Je kunt huilen over haar schrijnende expertise maar deze mensen worden gewoon neergezet in praatprogramma's die jij kijkt voor jouw dagelijkse programming. Als ze niet goed praten dan werken ze achter de schermen in het bedrijfsleven (zo blijk maar weer) of de politiek via lobbies.

Die "info" die ze zegt te hebben gekregen over politici heeft zij nooit van de AIVD gekregen want dan is het werk snel afgelopen. Zij was hoog uit informant of ze is inderdaad in contact met een andere club die dingen weet en zich als AIVD uitgeeft. De AIVD heeft meer een controlerende dan een sturende taak. Deze Rijbroek is duidelijk "verlicht" en studerende dus wat haar netwerk is: geen idee. Als je geen middelen, kennnis of wapens hebt is niets weten altijd het beste ;)
07-04-2019, 17:26 door Anoniem
Door Krakatau:
Het management van Centric en Strukton – twee van de bedrijven van de Twentse multimiljonair Gerard Sanderink – spreekt expliciet zijn volle vertrouwen uit in de omstreden Rian van Rijbroek.

Arme Gerard... Het was zo'n intelligente erudiete man.

Door Kapitein Haddock: Ik vind haar zo'n schatje om te zien, die Rian!

Ze lijkt in ieder geval erg geslepen (voor zover je op de geruchten af kan gaan). Naar eigen zeggen de hedendaagse Mata Hari geloof ik? Die is nog voor het vuurpeloton geëindigd. Maar ja, andere tijden...

Verkeersongeluk, hartaanval of psychose is meer van deze tijd. Die psychose heeft ze al gehad toen ze zichzelf voor schut zette of was dat gewoon een foute vertoning bij Nieuwsuur?

Door Kapitein Haddock:
Door Kapitein Haddock: Ik vind haar zo'n schatje om te zien, die Rian!

P.S. @Rian, stuur me even een berichtje; kunnen we misschien wat afspreken? Voor een tophacker als jij een fluitje van een cent om mijn contactgegevens te achterhalen.

Je denkt dat je iets of iemand bent. Als ze je waardig genoeg vinden halen ze je wel uit en wordt je wakker in het Land van Oz (mooie regenbogen) zonder dat je weet hoe je van achter je toetsenbord vandaan je huis uit bent gekropen.

Budget versie: https://www.cosmopolitan.com/nl/lifestyle/a159434/heel-scary-zo-ziet-het-verlaten-pretpark-het-land-van-ooit-er-nu-uit/

Van Strukton is bekend dat ze overal vingers in de pap hebben: gemeentes, provinciale staten, Eerste Kamer want ze moeten kunnen bouwen. Dit zijn de powerplayers in Nederland.

Haar verhaal zoals ze zelf verteld (over verleiding van zakenmannen) is misschien toch op waarheid gebaseerd, misschien meer dan je denkt. Ik zou best een paar van dat soort IT trainee Rijbroeken willen opleiden als handelend manager. /\ Wel wat jonger en knapper, die kun je het meeste leren.
07-04-2019, 17:40 door Anoniem
Sanderink staat onder cyberbezwering van de Meta Hari van Nieuwsuur en was geprogrammeerd om zijn voormalige vrouw van oplichting, fraude en seks met Afrikanen te beschuldigen. Een bizar verhaal binnen een bedrijf waar topmensen weglopen of er uit worden gewerkt terwijl Rian van Rijbroek zelf net benoemd is tot tot penningmeester van een nieuwe stichting 'Technology & Cybersecurity', waar het hele vermogen van Sanderink na diens overlijden terechtkomt.

Rijbroek is het bewijs dat je in Nederland dus gewoon kunt blijven doorbaggeren en jezelf in de etalage zetten. In andere landen verdwijnen dat soort typetjes dezelfde dag nog in de shredder (haar contract bij de P&O afdeling natuurlijk).

Ergens is dit goed nieuws voor mensen die bang zijn voor Het Establishment.
07-04-2019, 19:05 door Anoniem
Hier wordt alles verdedigd als zijnde compleet "above board":
https://www.ou.nl/-/hoogleraar-en-ex-hacker-duiken-in-de-wereld-van-cybersecurity-en-cybercrime

Beetje vreemde Word Press site hier:
https://www.smartblockcloud.com/ , de website van het Orakel van Veghel zelve.
Dit is geen nep nieuws, dit is nepper dan nep, zelf nepper dan nepperdenep.

Welke agenda dient dit, voor wat is dit een afleiding of moet dat zijn?

J.O.
07-04-2019, 19:16 door Anoniem
Door Kapitein Haddock:
Door Kapitein Haddock: Ik vind haar zo'n schatje om te zien, die Rian!

P.S. @Rian, stuur me even een berichtje; kunnen we misschien wat afspreken? Voor een tophacker als jij een fluitje van een cent om mijn contactgegevens te achterhalen.

Zelfs al zou ze het kunnen (wat ik niet denk) , wat breng jij nou mee waarvoor ze meneer 620 Mln euro laat gaan, of haar 'relatie' met hem riskeert ?
07-04-2019, 19:45 door Anoniem
Ik vermoed dat eerder Gerard een tragisch ongeluk zal krijgen, "zelfmoord" zal plegen door alle spoken in zijn hoofd of wat anders want hij is al 70. Daarmee maakt Rian plotsklaps entree in de 10 Rijkste vrouwen van Nederland wat goed is voor haar en haar netwerk De ontslagen bij Centric en Strukton zijn dat managers die worden omgewisseld in slecht functionerende types, in narcistisch egotjes die toevallig het bedrijf leegplukken op korte termijn, toevallig? Want zo gaat dat in BV Nederland. Een hoop legaal duister geld met status en aanzien verdiend. Van die CEO/manager types "Op na het volgende bedrijf om kapot te maken". Ik doe iets verkeerd in mijn leven maar wat. Ik ben echt geen lieverdje.
07-04-2019, 21:46 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Ofschoon het scenario van gold digger waarschijnlijk lijkt, wil ik wel even opmerken dat al die zelfbenoemde twitterende "hackers" die menen dat mobieltjes veilig zijn het niet bij het rechte eind hebben. Mobieltjes zijn helemaal niet veilig - op vele niveau's. En de enige reden dat je zoiets ongestraft kunt roepen is omdat de banken dat graag voor waar aannemen.

Veel van wat de juffrouw zei tijdens de Nieuwsuur uitzending is oncontroleerbaar. Wat je als wetenschapper (of journalist)dan doet is dat materiaal schrappen en zien of nog iets overblijft. Daar schortte het aan bij Nieuwsuur.

Mobieltjes zijn wel veilig voor de average Joe.
Overheden daarintegen kunnen wel meer dan mensen denken, maar goed, als je de overheid achter je aan hebt hebben ze meer middelen en macht dan alleen met je telefoon spelen.

Gewoon een nette burger zijn, en al je software up-to-date houden.

Nee hoor, mobieltjes zijn niet veilig. Let eens op over de hoeveelheid malware die in omloop is voor mobieltjes en de hoeveelheid ongepatche lekken (niet beschikbare patches). Er wordt weer net gedaan alsof er niets aan de hand is, hetzelfde dat gebeurt bij besmette Linux web servers computers. Niet genoeg kopers, we zien het niet, dus bestaat het niet.
In sommige landen is mobiele malware een hele industrie, groter dan spam, bijvoorbeeld Rusland.
08-04-2019, 12:54 door Anoniem
Inmiddels wordt dit op meerdere sites besproken omdat ze nu ook leiding gevende wordt bij de Nederlandse Bank.

Als leverancier, ga je leiding geven aan De Nederlandse Bank ? LMFAO.

Een vrouw heeft plotseling de bedrijven van een bekende rijke ict zakenman in handen. Het gaat om Gerard die bij de rechtbank gedrogeerd overkwam. Dit lijkt me echt Social Engineering dus

Ohh, nu heeft ze hem gedrogeerd. Waar haal je het toch vandaan.

Ik vermoed dat eerder Gerard een tragisch ongeluk zal krijgen, "zelfmoord" zal plegen door alle spoken in zijn hoofd of wat anders want hij is al 70

Hilarisch al die fantasien hier.

PS: Jups, er zijn veel vraagtekens te zetten bij Rian van Rijbroek. Maar ook bij de totale onzin, op dit forum.
08-04-2019, 18:42 door Anoniem
Leuk om te lezen: https://smartblockcloud.com.cubestat.com/

Loop ook even de steekwoorden langs, heel verhelderend.

J.O.
08-04-2019, 22:51 door Anoniem
06-04-2019, 18:35 door Anoniem :
(en misschien geldt dit voor een groot deel wel voor alle mensen)
Yep, klopt!
Maar de meeste "normale" mensen herkennen het niet van zichzelf dat ze ergens een spectrumstoornisje hebben,
of het valt niet meteen zo op.

Maar nu dit: https://www2.deloitte.com/de/de/pages/technology-media-and-telecommunications/articles/cyber-security-prevention-of-ddos-attacks-with-blockchain-technology.html

Huh wat? Zou het dan toch.....???

Het probleem is dat we gewend zijn om te werken via centrale servers.
Er is voor bezoekers van een server wel een mogelijkheid om een (https) server te authenticeren d.m.v. het ssl-certificaat,
maar niet altijd andersom: een server kan niet altijd direct zeker weten met wie of wat het te maken heeft.
Hoewel het onze privacy op internet nog een beetje beschermd, zit daarin tegelijk de zwakke plek:
DDOS-ers (d.w.z. de uitvoerders) kunnen hun slag slaan zonder altijd meteen hun anonimiteit op te hoeven geven.

Hoe kan je dit nu tegengaan?
Met blockchain-technologie!
Blockchain zet alles wat onder de blockchain valt onder controle: geen toegang zonder authenticatie/authorisatie!
Hierdoor is dus achteraf ook eventueel na te gaan welk apparaat welk verkeer heeft gegenereerd, of zelfs eventueel ook:
wie welke actie heeft gepleegd. Daarbij kan er eventueel al veel eerder in het netwerk worden gefilterd,
bijv. om alleen netwerkverkeer te accepteren van vooraf gedefinieerde geauthoriseerde personen en/of machines.

Een provider kan blockchain-technologie implementeren door zijn hele netwerk, en dan hebben we in feite te maken
met een "blockchaincloud". Hiermee zouden DDOS-ers mét blockchaincloud-authorisatie hun anonimiteit kwijtraken,
of igv zónder blockchaincloud-authorisatie de toegang verliezen tot elk aan te vallen object in deze cloud.
En dan zullen de meeste DDOS-ers wel afhaken omdat ze niet gepakt willen worden. (op een paar procent sukkels en misschien enkele geluksvogels na die het misschien toch voor elkaar krijgen om binnen te komen)

Natuurlijk blijven er uitdagingen ook igv een blockchaincloud, maar als het allemaal goed is ontworpen en onderhouden
is de gevoeligheid voor DDOS en hacks een belangrijk stuk minder dankzij een blockchaincloud.
En daar heeft Rian helemaal gelijk in.
08-04-2019, 23:21 door Anoniem
Door Anoniem:
Inmiddels wordt dit op meerdere sites besproken omdat ze nu ook leiding gevende wordt bij de Nederlandse Bank.

Als leverancier, ga je leiding geven aan De Nederlandse Bank ? LMFAO.

Je bent niet op de hoogte van de ontslagrondes en mensen die vervangen worden binnen zijn ondernemingen? Er staat genoeg over in de media en op internet.

Grote bedrijven en ook multinationals hebben altijd te maken met de wetgevende macht dus staan er ook mee in contact t.b.v. de winst. Zeker bouwbedrijven.

IT bedrijven in mindere mate. Zij halen misschien gewoon een klus binnen bij DNB. Maar ook dan moet zo'n bedrijf met zeer invloedrijke mensen werken. Rian heeft het hoofd van Gerard al gehacked dus als haar netwerk net zo slim is als haar... dan moet ik daar maar eens solliciteren.

Een vrouw heeft plotseling de bedrijven van een bekende rijke ict zakenman in handen. Het gaat om Gerard die bij de rechtbank gedrogeerd overkwam. Dit lijkt me echt Social Engineering dus

Ohh, nu heeft ze hem gedrogeerd. Waar haal je het toch vandaan.

De rechter constateerde dat hij onder invloed was van drugs en daardoor kon de rechtzaak niet doorgaan. Iemand met 70 jaar levenservaring die opeens compleet geestelijk gestoord gaat, doet scheiden, en zijn complete erfenis van 2 bedrijven naar een stichting delegeert waarvan zij penningmeester is. Of is in jouw wereld alles "toeval" ? Vervolgens kwam iemand met 70 jaar levenservaring die eigenhandig grote bedrijven opbouwde niet helder over op de rechter en dat vind je niet gek?

Of is dit een poging van Geenstijl denk je of de koker waar GS orders uit krijgt? Wat mij al is opgevallen is dat GS niet zo onafhankelijk is dan mensen denken. De hoe en wat hou ik even voor mezelf. Dat kan altijd nog van pas komen ;-)
09-04-2019, 01:43 door Anoniem
Smartblockchain!


oja


CYBER
09-04-2019, 08:52 door [Account Verwijderd]
Door Anoniem: <knip> Natuurlijk blijven er uitdagingen ook igv een blockchaincloud, maar als het allemaal goed is ontworpen en onderhouden
is de gevoeligheid voor DDOS en hacks een belangrijk stuk minder dankzij een blockchaincloud.
En daar heeft Rian helemaal gelijk in.

Onbedoeld gelijk op z'n hoogst. Zoals een helderziende heel veel onzin voorspelt waar toevallig een keer iets bij zit dat uitkomt.

https://twitter.com/danielverlaan/status/959019685219127297
09-04-2019, 14:11 door Anoniem
Door Anoniem: Smartblockchain!
oja
CYBER

Het is gewoon een ordinaire heks die cakejes bakt en zakenmannen het hoofd op hol brengt. Daar is niets aan. In de middeleeuwen werden ze om ze zoveel tijd bij elkaar gehaald op het dorpsplein voor een interventie.

Haar Cybersecurity boekcover heeft bewust een foto van een strak blinkend pakje om haar meatsuit omdat dat 20 jaar geleden een ding was, zoals Trinity in the matrix en Lara Croft maar dan op cyberavontuur.

Geef mij maar Ancilla want daar zit nog inhoud in de bovenkamer, ook al is haar affiliatie niet mijn smaak, ze is niet zo voorgeprogrammeerd om anderen te voorprogrammeren. Dat was Ryan Rybroek bijna gelukt ware het niet voor Geenstijl die furore maakte en Nieuwsuur die de klok een uurtje terug moest zetten doordat teveel mensen (echte cyberexperts, echte burgerinformanten, in de tienduizenden) allemaal op hun geheime egotjes getrapt waren. Ryan ging er met de "eer" van door en dat kan natuurlijk niet in klein Nederland dus werd ze maar vertrapt. Succes niet gegund in afgunstland. In Rusland krijgt zo'n dame meteen een eigen TV show en wordt ze gepromoot. Misschien hebben de planners van de NPO dit proberen te immideren? Volgende keer maar een consultant raadplegen!
09-04-2019, 14:16 door Anoniem
Door Kapitein Haddock:
Door Anoniem: <knip> Natuurlijk blijven er uitdagingen ook igv een blockchaincloud, maar als het allemaal goed is ontworpen en onderhouden
is de gevoeligheid voor DDOS en hacks een belangrijk stuk minder dankzij een blockchaincloud.
En daar heeft Rian helemaal gelijk in.

Onbedoeld gelijk op z'n hoogst. Zoals een helderziende heel veel onzin voorspelt waar toevallig een keer iets bij zit dat uitkomt.

https://twitter.com/danielverlaan/status/959019685219127297

De bedoeling van helderzienden is dat je de opdrachten gaat opvolgen. Zaadjes in je onderbewuste zelf. De psycholoog zal dan zeggen dat het een self-fulfilling prophecy was. Niemand weet dat de psycholoog en de helderziende in dezelfde kroeg komen.

Cyberen met Rian:

https://memegenerator.net/img/instances/x300/81210229/we-moeten-alles-cyberdicht-maken.jpg
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.