image

300.000 phishingaanvallen op IE- en Edge-gebruikers per dag

maandag 8 april 2019, 11:39 door Redactie, 3 reacties

In februari waren gebruikers van Internet Explorer en Edge elke dag het doelwit van gemiddeld 300.000 phishingaanvallen en dat aantal zal met het aangebroken belastingseizoen alleen maar toenemen, zo stelt Microsoft. De phishingaanvallen zijn niet alleen gericht tegen Amerikaanse gebruikers, ook in Brazilië, Canada en India zijn soortgelijke aanvallen waargenomen.

De aanvallers proberen gegevens van gebruikers te stelen waarmee onder andere belastingfraude kan worden gepleegd. Aanleiding voor Microsoft om verschillende beveiligingstips te geven. Gebruikers wordt aangeraden om alert te zijn op verdachte e-mails, linkjes te controleren en niet zomaar meegestuurde bijlagen te openen. Verder adviseert Microsoft om niet alleen op wachtwoorden te vertrouwen, maar multifactorauthenticatie toe te passen en software up-to-date te houden.

"We verwachten dat belastingscams de komende maanden zullen toenemen nu wereldwijd de deadlines voor belastingaangifte naderen", zegt Microsofts Holly Stewart. Zo zag de softwaregigant de afgelopen weken al meerdere kwaadaardige documenten voorbij komen die van de Amerikaanse belastingdienst IRS afkomstig leken en gebruikers vroegen om macro's in te schakelen. Zodra gebruikers de macro's inschakelen wordt het systeem met malware besmet.

Image

Reacties (3)
08-04-2019, 16:59 door Anoniem
Honderdvijftigduizend aanvallen per dag voor je bakkes. Tijd voor een nieuwe browser, jullie twee?
09-04-2019, 17:17 door Anoniem
Door Anoniem: Honderdvijftigduizend aanvallen per dag voor je bakkes. Tijd voor een nieuwe browser, jullie twee?

Lijkt me een bijzonder goed idee. Chrome heeft er 1 miljoen, Dolphin enkele tientallen*. Dus met z'n allen overschakelen naar Dolphin.

* Aangezien deze aanvallen onafhankelijk van het browsertype zijn, heb ik de cijfers geextrapoleerd naar marktaandeel.
09-04-2019, 18:31 door Anoniem
Als MS nou gewoon ATP standaard meelevert met alle O365 pakketten dan doen ze ook echt iets om het probleem aan te pakken. Dit is voor hen gewoon marketing.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.