image

Quantum encryptie belooft onbreekbare codes

maandag 17 november 2003, 14:17 door Redactie, 3 reacties

De onbreekbare code lijkt binnenkort werkelijkheid te worden. Na 20 jaar van onderzoek zou quantumencryptie het wapen moeten zijn dat codebrekers weet te verslaan. Begin deze maand is MagiQ Technologies begonnen met het verkopen van de eerste commerciele toepassing die individuele fotonen gebruikt om numerieke sleutels, die algemeen gebruikt worden om documenten te encoderen en lezen, te versturen.
Fotonen zijn zo gevoelig dat als iemand ze probeert te onderscheppen hun gedrag verandert, waardoor de code niet meer werkt en de verstuurder en geadresseerde er achter komen. "Er zijn geen manieren om deze code te kraken," zo laat Lov Grover van Bell Laboratories in dit artikel weten.

Reacties (3)
17-11-2003, 14:43 door Anoniem
Als het al goed zou kunnen werken kun je het natuurlijk alleen maar gebruiken voor directe straalverbindingen of op een ononderbroken glasvezel verbinding.

Dat maakt het wel heel beperkt inzetbaar.

Eigenlijk kun je straalverbindingen ook wel schrappen omdat machnetische velden en de verandering van massa op zijn weg zoals een regenbui de fotonen dus al zou aantasten en het niet meer te decrypten zou zijn omdat de sleutel veanderd is.
17-11-2003, 14:50 door Anoniem
Wat zouden ze dan in die box willen stoppen waarmee ze die subatomaire deeltje kunnen onderzoeken en dat de prijsvan de box niet boven de $ 50.000 - 100.000 laat komen ?

Volgens mij is het een bullshitverhaal.
17-11-2003, 15:39 door Anoniem
nou dit is geen bullshitverhaal,

Men is hier al een tijdje mee bezig, en voordat dit zijn intrede zal doen bij de "gewone" consument zijn we een aantal jaren verder. Tegen die tijd zijn encryptie technieken als 3DES etc.. door de groeiende rekenkracht al verslagen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.