image

WikiLeaks-oprichter Julian Assange aangehouden in Londen

donderdag 11 april 2019, 12:07 door Redactie, 55 reacties
Laatst bijgewerkt: 11-04-2019, 16:53

WikiLeaks-oprichter Julian Assange is in de Ecuadoraanse ambassade in Londen aangehouden door de Britse politie. Assange had daar in 2012 toevlucht gezocht nadat Zweden om zijn uitlevering had gevraagd. In 2017 besloot Zweden het arrestatiebevel tegen Assange in te trekken, maar het Britse arrestatiebevel tegen hem was al die tijd nog van kracht, omdat Assange zich op 29 juni 2012 niet bij het hof had gemeld.

Ecuador heeft het asiel van Assange ingetrokken, waarna hij vandaag door de Britse autoriteiten kon worden aangehouden. In een verklaring stelt WikiLeaks dat Ecuador hiermee internationale wetgeving heeft geschonden. De Britse minister van Binnenlandse Zaken Sajid Javid dankte Ecuador in een tweet voor de samenwerking en stelde dat niemand boven de wet staat.

Assange werd in Zweden verdacht van verkrachting, hoewel hij dit zelf altijd heeft ontkend. In 2010 vaardigde het land een arrestatiebevel tegen hem uit. Eind 2010 gaf Assange zichzelf aan bij de politie in Londen, waar hij werd gearresteerd. Tien dagen later werd hij op borgtocht vrijgelaten. Een jaar later bepaalde het Britse Hooggerechtshof dat Assange aan Zweden mocht worden uitgeleverd, waar hij tegen in beroep ging.

Volgens Assange was Zweden van plan om hem uit te leveren aan de Verenigde Staten, dat hem zou willen berechten wegens de WikiLeaks-onthullingen. Assange verloor het beroep, want op 30 mei 2012 oordeelde het Hooggerechtshof dat hij inderdaad mocht worden uitgeleverd. Daarop klopte de WikiLeaks-oprichter aan bij Ecuador, dat hem asiel verleende.

Update

De Britse politie meldt dat Assange tevens op verzoek van de Verenigde Staten is aangehouden, waarbij er wordt verwezen naar een uitleveringsbevel dat door de Amerikaanse autoriteiten is ingediend.

Update 2

Het Amerikaanse ministerie van Justitie meldt dat Assange is aangeklaagd voor het kraken van een wachtwoord dat op een Amerikaanse defensiecomputer stond. Met het wachtwoord kon klokkenluider Chelsea Manning onder een andere gebruikersnaam inloggen. De vertrouwelijke gegevens die Manning downloadde stuurde ze door naar WikiLeaks. Op een "conspiracy to commit computer intrusion", waar Assange van wordt beschuldigd, staat een gevangenisstraf van maximaal 5 jaar.

Image

Reacties (55)
11-04-2019, 12:13 door Anoniem
Wat onder de radar is gebleven voor de meeste mensen is die afpersings campagne van 3 miljoen tegen Wikileaks elders in Europa.
11-04-2019, 12:16 door Anoniem
Ze verwachtten al dat hij zou worden aangehouden, vandaar de pre-commitment hashes.
11-04-2019, 12:36 door [Account Verwijderd]
Volgens Assange was Zweden van plan om hem uit te leveren aan de Verenigde Staten, dat hem zou willen berechten wegens de WikiLeaks-onthullingen. Assange verloor het beroep, want op 30 mei 2012 oordeelde het Hooggerechtshof dat hij inderdaad mocht worden uitgeleverd.

Een evt. uitlevering kan héél erg pijnlijk aflopen voor hem...
11-04-2019, 13:03 door Anoniem
Bizar dat deze verdachte al bijna 10 jaar zat opgesloten in een ambassade gebouw. Soort van gevangenis tijd eigenlijk.

Hij had ten tijde van het presidentschap van Obama moeten proberen te ontsnappen, dan wel zich overgeven. Destijds had hij een betere kans gehad op barmhartigheid en een mogelijk kleine straf. Met Trump aan het roer ligt de doodstraf of levenslang zelfs voor de hand.

Zielig dat iemand die zich inzet als waakhond / klokkenluider nu moet vrezen voor zijn leven, terwijl zieke instanties als de NSA, FBI, AIVD etc vrolijk door kunnen gaan met hun misselijk makende praktijken.
11-04-2019, 13:54 door Anoniem
Sajid,

Is dat niet die MP die heel erg vreemd gepromoveerd werd tot home secretary vorig jaar?
Een voormalig 'graaien-wat-je-graaien-kunt' Chase bank bobo?
Wat doet zo iemand bij de overheid?

Dat is alsof Marianne Timmer ineens voor Unilever gaat werken, en dan vooral voor de Unox brand.

Anyway, het klinkt allemaal wel erg vaag...
Alsof Assange de president gaat hacken van het land waar hij in de ambassade verblijft.
Klinkt alsof Ecuador zoiets had van ' het kost ons meer dan het op gaat leveren, welk BS excuus kunnen we verzinnen zodat we met rechte rug een Mohammed Saeed al-Sahhaf kunnen doen.

Of als het echt waar zou zijn, of misschien de NSA een false flag OP gedaan heeft met broodkruimels naar Assange.
Misschien had ie na 7 jaar eenzame opsluiting wel genoeg van al die onzin en heeft ie het toch gedaan.
Maar dan zou hij het niet vorig jaar al gezegd hebben dat ze hem op deze manier wilde buitenwerken.

Ben benieuwd wat hij er zelf van gaat zeggen als ie ooit nog boven water komt.
11-04-2019, 13:56 door Anoniem
Ik denk dat als hij uitgeleverd wordt aan de USA hij feitelijk geen eerlijk proces gaat krijgen. Omdat er een aantal zaken zijn die hij heeft gedaan die enkel strafbaar zijn voor mensen die zich op Amerikaanse bodem bevinden. Wat dus na gedwongen uitlevering geen issue meer is. Want dan staat hij al op Amerikaanse bodem.

Ik doe dingen op internet waar ik in principe in sommige moslimlanden direct voor gestenigd kan worden. Het zou vervelend zijn als mijn land me daar naar zou uitleveren, maar ik vertrouw er maar op dat ze dat niet doen.

De vraag is of Westerse bondgenoten wel het recht hebben tot stenigen en kruisigen van mensen die niet de nationaliteit van hun land hebben en alles onderling maar zomaar uit kunnen leveren want we zitten in de NAVO. Uit welk hout de Britten dus gesneden zijn. En daarna wat wij daar dan vinden.

Als de UK Assange zomaar uitlevert, mag van mij de harde Brexit morgen al. En spreek ik enkel nog Engels met niet-Engelsen. Zelfs als ze dringend naar het ziekenhuis moeten of zo.
11-04-2019, 14:05 door Anoniem
Door Kapitein Haddock:
Volgens Assange was Zweden van plan om hem uit te leveren aan de Verenigde Staten, dat hem zou willen berechten wegens de WikiLeaks-onthullingen. Assange verloor het beroep, want op 30 mei 2012 oordeelde het Hooggerechtshof dat hij inderdaad mocht worden uitgeleverd.

Een evt. uitlevering kan héél erg pijnlijk aflopen voor hem...

Hij wordt blijkbaar alleen verdacht van schending van de Britse borgtochtvoorwaarden. Assange's advocaat claimt echter dat zijn aanhouding ook verband zou houden met een uitleveringsverzoek van de VS, aldus de NOS berichtgeving.

https://nos.nl/artikel/2279961-julian-assange-aangehouden-door-britse-politie.html

Op Twitter.com heeft Wikileaks altijd nog zo'n 5.426.990 volgers, maar dat zegt niet zo veel over hun daadwerkelijke maatschappelijke steun. In sommige kringen van onderzoeksjournalistiek heeft Assange's imago veel deuken opgelopen:

Essay - Julian Assange, martelaar van de transparantie:
Een verbleekte held met een verbroken belofte
door Jan Kuitenbrouwer, 15 augustus 2018

https://www.groene.nl/artikel/een-verbleekte-held-met-een-verbroken-belofte

Ik ben benieuwd hoe deze hele affaire gaat eindigdigen, bijvoorbeeld of het Zweedse openbaar ministerie alsnog is geïnteresseerd is een verhoor met de betrokkene. Voor hetgeen hij in Zweden werd gezocht, bestaat geen verjaring.
11-04-2019, 14:06 door [Account Verwijderd]
Door Anoniem: Zielig dat iemand die zich inzet als waakhond / klokkenluider nu moet vrezen voor zijn leven, terwijl zieke instanties als de NSA, FBI, AIVD etc vrolijk door kunnen gaan met hun misselijk makende praktijken.

Ja, ja, 'klokkenluider'. Ik noem het irresponsible disclosure. Als dat levens in gevaar heeft gebracht of zelfs heeft gekost dan staat hij niet erg sterk.
11-04-2019, 14:19 door Anoniem
Door Kapitein Haddock:
Door Anoniem: Zielig dat iemand die zich inzet als waakhond / klokkenluider nu moet vrezen voor zijn leven, terwijl zieke instanties als de NSA, FBI, AIVD etc vrolijk door kunnen gaan met hun misselijk makende praktijken.

Ja, ja, 'klokkenluider'. Ik noem het irresponsible disclosure. Als dat levens in gevaar heeft gebracht of zelfs heeft gekost dan staat hij niet erg sterk.

De levens van die gasten in een Amerikaanse helicopter die journalisten doodmaaien met een kogelregen bedoel je?
Het enige wat dat gekost heeft is dat dit bedrijf nu 3 keer van naam is veranderd...
Boehoe.. stationary moest aangepast worden, nieuwe enveloppen en briefpapier.

De levens van ambasade personeel waarvan mensen nu weten hoe ze denken over o.a. Nederlanders?

Dat is wat die Amerikanen altijd roepen als je hun vuile was buiten hangt. Jij bent terrorist, jij brengt levens in gevaar...
Zij brengen al 243 jaar de wereld in gevaar, dat is effe iets erger.
11-04-2019, 14:23 door Anoniem
Feit blijft, dat hij volgens de uitspraak van de rechter indertijd aan Zweden mocht worden uitgeleverd. Uitleveren aan de VS moet dus een volledig nieuwe procedure worden. Zo niet, moeten de verantwoordelijken voor het Internationale Hof van de Rechten van de Mens worden gedaagd, omdat ze essentiële grondrechten schenden.

De VS leveren geen inwoners van de VS uit aan andere landen, waarom leveren wij als EU dan mensen uit aan de VS, een land wat nog steeds de doodstraf kent?
11-04-2019, 14:26 door Anoniem
Door Anoniem: Feit blijft, dat hij volgens de uitspraak van de rechter indertijd aan Zweden mocht worden uitgeleverd. Uitleveren aan de VS moet dus een volledig nieuwe procedure worden. Zo niet, moeten de verantwoordelijken voor het Internationale Hof van de Rechten van de Mens worden gedaagd, omdat ze essentiële grondrechten schenden.

De VS leveren geen inwoners van de VS uit aan andere landen, waarom leveren wij als EU dan mensen uit aan de VS, een land wat nog steeds de doodstraf kent?

Mompelt iets over het Marshall Plan
11-04-2019, 14:45 door [Account Verwijderd]
Door Anoniem: De VS leveren geen inwoners van de VS uit aan andere landen, waarom leveren wij als EU dan mensen uit aan de VS, een land wat nog steeds de doodstraf kent?

Hij is Australiër dus eigenlijk zou dat land over zijn evt. uitlevering moeten oordelen. Uitleveren aan Australië dus.
11-04-2019, 15:10 door Anoniem
Weer veel erg grote monden over de Ver. Staten, hier. Kennelijk allemaal grote monden die precies weten, hoe alles werkt. De VS heeft een heel grote rol gespeeld in de bevrijding van het Nazisme in 1945. Dat heeft het land veel gekost aan mensen en geld. Hadden ze dat niet gedaan, dan had onze wereld er waarschijnlijk heel anders uit gezien. Dan hadden de grote monden hier ws. niet zo'n grote bek durven hebben.
Stelletje arrogante klojo's...
11-04-2019, 16:18 door Anoniem
Door Kapitein Haddock:
Door Anoniem: Zielig dat iemand die zich inzet als waakhond / klokkenluider nu moet vrezen voor zijn leven, terwijl zieke instanties als de NSA, FBI, AIVD etc vrolijk door kunnen gaan met hun misselijk makende praktijken.

Ja, ja, 'klokkenluider'. Ik noem het irresponsible disclosure. Als dat levens in gevaar heeft gebracht of zelfs heeft gekost dan staat hij niet erg sterk.

De ontwikkelingen volgen elkaar snel op. The Guardian, dat hierover een Live blog op nahoudt, haalt een verklaring van de Department of Justice van het U.S. Attorney’s Office aan, waarin gesteld wordt dat Assange bij uitlevering aan de VS daar, bij een federale rechtbank, een gevangenisstraf van hooguit "slechts" vijf jaar boven het hoofd zou hangen:

https://www.theguardian.com/media/wikileaks

Citaat uit het genoemde aangehaalde persbericht: U.S. Attorneys » Eastern District of Virginia » News April 11, 2019

"Assange is charged with conspiracy to commit computer intrusion and is presumed innocent unless and until proven guilty beyond a reasonable doubt. If convicted, he faces a maximum penalty of five years in prison. Actual sentences for federal crimes are typically less than the maximum penalties. A federal district court judge will determine any sentence after taking into account the U.S. Sentencing Guidelines and other statutory factors."

https://www.justice.gov/usao-edva/pr/wikileaks-founder-charged-computer-hacking-conspiracy

Assange wordt dus een samenzwering met Chelsea Manning verweten, in "real-time discussions", voor een (mislukte) poging tot het kraken van wachtwoorden van DoD computers verbonden aan het SIPRNet, zodat Manning onder een andere naam had kunnen inloggen. Het DoJ persbericht inzake de gestelde aanklacht zegt verder niets over levens die eventueel door Assange's acties in gevaar zouden kunnen zijn gebracht. Dat is opmerkelijk. Lees zelf maar na.
11-04-2019, 16:26 door Anoniem
In aanvulling vanuit Nu.nl:

De arrestatie vond plaats na een uitleveringsverzoek door de Verenigde Staten, aldus de politie.

De speculatie dat de arrestatie uiteindelijk zou uitdraaien op een uitlevering aan de VS wegens o.a. de Collateral Murder video (https://nl.wikipedia.org/wiki/Collateral_Murder) kan dus voorwaardelijk ophouden. Dat is dus een feit en een uitgekomen voorspelling.

Overigens is een tweede aspect dat de heer Assange geen eerlijk proces hoeft te verwachten. Hij zal worden berecht volgens de espionage act, mede omdat deze wet verbiedt dat motieven toelaatbaar bewijs in de rechtszaal zijn. In Collateral Murder is het motief uiteraard van belang. Kan zelfs tot vrijspraak leiden omdat het gebruik van het begrip staatsgeheim voor coverup doeleinden kan betekenen dat een en ander a priori geen staatsgeheim had mogen zijn en dat met terugwerkende kracht door een rechter ook gedeclassificeerd wordt.

Saillant detail: Chelsea Manning heeft in de Collateral Murder zaak een plea bargain voor decennia gevangenisstraf geaccepteerd, Assange zal ook wel zoiets krijgen, degenen met de vingers aan de trekkers van de apparaten waardoor journalisten en kleine kinderen dood zijn... zijn nergens van beschuldigd. Het is niet moeilijk te zien waar in de VS de prioriteit ligt.
11-04-2019, 17:23 door Anoniem

Saillant detail: Chelsea Manning heeft in de Collateral Murder zaak een plea bargain voor decennia gevangenisstraf geaccepteerd, Assange zal ook wel zoiets krijgen, degenen met de vingers aan de trekkers van de apparaten waardoor journalisten en kleine kinderen dood zijn... zijn nergens van beschuldigd. Het is niet moeilijk te zien waar in de VS de prioriteit ligt.

Saillant detail:
1: De video werd bewerkt om het zo sensationeel en zwart/wit (us & them) mogelijk te maken tot de titel toe.
2: Ongeacht of het ethisch/correct/civiel was, werd er gedurende de hele video geen enkel strafbaar feit gepleegd.


Het je het ook draait of keert, het is belangrijk nieuws dat de huidige "stalemate" situatie niet meer bestaat en er iets gebeurd. Of dit positief of negatief zal uitdraaien is nog af te wachten.
11-04-2019, 18:10 door Anoniem
Door Anoniem: Feit blijft, dat hij volgens de uitspraak van de rechter indertijd aan Zweden mocht worden uitgeleverd. Uitleveren aan de VS moet dus een volledig nieuwe procedure worden. Zo niet, moeten de verantwoordelijken voor het Internationale Hof van de Rechten van de Mens worden gedaagd, omdat ze essentiële grondrechten schenden.

De VS leveren geen inwoners van de VS uit aan andere landen, waarom leveren wij als EU dan mensen uit aan de VS, een land wat nog steeds de doodstraf kent?
Hier in Nederland kennen ze ook de doodstraf (abortus)
Dus ik zou maar niet op uw grote borst kloppen!
11-04-2019, 18:13 door Anoniem
Door Anoniem: In aanvulling vanuit Nu.nl:
Saillant detail: Chelsea Manning heeft in de Collateral Murder zaak een plea bargain voor decennia gevangenisstraf geaccepteerd, Assange zal ook wel zoiets krijgen, degenen met de vingers aan de trekkers van de apparaten waardoor journalisten en kleine kinderen dood zijn... zijn nergens van beschuldigd. Het is niet moeilijk te zien waar in de VS de prioriteit ligt.

Het zou mij niets verbazen dat ombouwen naar vrouw ook een 'straf' was die onderdeel was van het vroeger vrij komen.
11-04-2019, 19:01 door Anoniem
Wie zal de volgende zijn? Reporters, onderzoekers en hackers (vooral de gray en white hats).

Exploits zijn niet bedoeld om gedeeld te worden, de waarde vermindert dan.

Sorrie not sorrie als er wat gebeurt nu maar ik heb geldnood.
11-04-2019, 19:17 door Anoniem
Door Anoniem: Ik doe dingen op internet waar ik in principe in sommige moslimlanden direct voor gestenigd kan worden.
Dat zoeken op recepten voor Babi Pangang moet je ook niet doen hè.


Fijn dat onze barmhartige Mark Rutte zich zo ingezet heeft om hem te redden. Jammer dat het met niet gelukt is.
11-04-2019, 20:15 door Anoniem
We kijken even naar de beelden. Zouden de Engelsen of Rutte ook een misschien hacker of anders brutale publicist uitleveren aan China? Die wat CDtjes had van het leger en diplomatieke post?
11-04-2019, 20:48 door Anoniem
Door Anoniem: Weer veel erg grote monden over de Ver. Staten, hier. Kennelijk allemaal grote monden die precies weten, hoe alles werkt. De VS heeft een heel grote rol gespeeld in de bevrijding van het Nazisme in 1945. Dat heeft het land veel gekost aan mensen en geld. Hadden ze dat niet gedaan, dan had onze wereld er waarschijnlijk heel anders uit gezien. Dan hadden de grote monden hier ws. niet zo'n grote bek durven hebben.
Stelletje arrogante klojo's...

Hallo vriend. Kan jij mij vertellen welk land de Nazi wetenschappers heeft (mis)bruikt? Hoe denk je dat de V.S. in een korte tijd aan zeer geavanceerde wapens is gekomen? Zelfs Israel heeft samengewerkt met de oorlogsmisdadigers in ruil voor technologie/informatie. De NASA had niet bestaan zonder Nazi wetenschappers.

Voor ons Nederlanders heeft het geen zak uitgemaakt. Alsof wij in oorlog waren. Onze koninklijke familie was ervandoor. Het verzet bestond uit een handje vol communisten, die overigens geen cent van de koninkijke familie hebben gekregen. Mijn opa heeft katten en bloembollen zitten vreten :) eerlijk is eerlijk. Wat heeft jouw familie uitgespookt tijdens de WW2?
11-04-2019, 20:57 door Anoniem
Door Anoniem: Weer veel erg grote monden over de Ver. Staten, hier. Kennelijk allemaal grote monden die precies weten, hoe alles werkt. De VS heeft een heel grote rol gespeeld in de bevrijding van het Nazisme in 1945. Dat heeft het land veel gekost aan mensen en geld. Hadden ze dat niet gedaan, dan had onze wereld er waarschijnlijk heel anders uit gezien. Dan hadden de grote monden hier ws. niet zo'n grote bek durven hebben.
Stelletje arrogante klojo's...

Wow... echt wow... Heb je het echt over 1945? De VS is de enige land die miljarden verdient met wapenhandel, porno, saboteren van potentiele olierijke landen, criminelen in andere landen arresteerd om hun geld in beslag te nemen etc..

Jij hebt het hier alsof de VS een toegevoegde waarde voor ons heeft. Vergeet niet dat de Fransen, Russen, Noord Afrikanen, Canadezen, Partizanen en de rest van de helden de vuile werk hebben gedaan. De Yanks hebben alleen maar zitten profiteren en de geschiedenis gemanipuleerd alsof zij diegene zijn die Nazi Duitsland heeft verslagen.
11-04-2019, 20:58 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Ik doe dingen op internet waar ik in principe in sommige moslimlanden direct voor gestenigd kan worden.
Dat zoeken op recepten voor Babi Pangang moet je ook niet doen hè.


Fijn dat onze barmhartige Mark Rutte zich zo ingezet heeft om hem te redden. Jammer dat het met niet gelukt is.

De spreekwoordelijke sch... aan hebben wat moslimlanden betreft. Ik zet mijn zaakjes gewoon online en als iemand daar een probleem mee heeft is dat niet de mijne. Mijne zijn opgelost.

Anders moeten ze maar r-evolutioneren in die "moslimlanden".
12-04-2019, 00:09 door Anoniem
De Engelstaligen roepen over hoe ze ons bevrijd hebben maar onderhuids merk je toch gedrag of gedachen dat ze ons hebben bezet. Je merkt het aan de houding van een Amerkaanse ambassadeur, of aan het gedrag van een Engelse toerist. Of aan de opstelling van het Engels parlement bij de Brexit.

Bevrijding lijkt me ook de vrijheid laten aan wie je bevrijd hebt. Niet in het minst voor hun eigen handel en economie. Als je dan handelsembargis gaat afkondigen omdat wij om America great again te maken allemaal in amerikaanse benzinesluroers moeten rijden die nog steeds beroerd zijn in bochten nemen omdat er andees zware heffingen op de gouda kaas komen dat vind ik niet echt bevrijders gedrag.

Ik ben benieuwd of je op EU bodem ook veilig bent als de Amerikanen je kop op een goudschaaltje eisen. Van een individu. Want dat druist dan in tegen de vrijheid en bescherming die Europa biedt. Zoals ook Puigdemont van Catalonië door de Belgen niet aan Spanje is uitgeleverd. Dat is Europese beschaving. De vraag is of dergelijke asielbescherming in Europa ook opgaat als de USA (een niet EU land) dat ineens wel voor elkaar krijgt. Want hoe bevrijd zijn we dan eigenlijk?
12-04-2019, 00:17 door Bezige Bij
De Amerikanen, Canadezen, Polen etc. hebben ons bevrijd, maar in feite zijn het de Russen die ons wérkelijk helemaal bevrijd hebben. Zij hebben ruim 80% van het Duitse leger vernietigd aan manschappen en materieel. Als de Russen hun vechtlust en overlevingsdrang niet hadden getoond, waren de geallieerden in Frankrijk en Italie verslagen.
12-04-2019, 00:56 door Anoniem
Door Bezige Bij: De Amerikanen, Canadezen, Polen etc. hebben ons bevrijd, maar in feite zijn het de Russen die ons wérkelijk helemaal bevrijd hebben. Zij hebben ruim 80% van het Duitse leger vernietigd aan manschappen en materieel. Als de Russen hun vechtlust en overlevingsdrang niet hadden getoond, waren de geallieerden in Frankrijk en Italie verslagen.

niets om aan te vullen
12-04-2019, 06:41 door Anoniem
Door Anoniem: Weer veel erg grote monden over de Ver. Staten, hier. Kennelijk allemaal grote monden die precies weten, hoe alles werkt. De VS heeft een heel grote rol gespeeld in de bevrijding van het Nazisme in 1945. Dat heeft het land veel gekost aan mensen en geld. Hadden ze dat niet gedaan, dan had onze wereld er waarschijnlijk heel anders uit gezien. Dan hadden de grote monden hier ws. niet zo'n grote bek durven hebben.
Stelletje arrogante klojo's...
Ja en dat geeft ze het recht om over de wereld te heersen, en die het niet met je eens krijgt bommen op zijn hoofd.

Verdiep jij je eens in wat zij voor rol zij hebben gespeeld in B.V Laos, Cambodja, Vietnam, Midden-America

En dan heb ik nog niet eens over hoe ze met hun eigen burgers zijn omgegaan, zwarte mensen werden
gewoon opgehangen en daders niet vervolgd.

Genocide gepleegd op de oorspronkelijke bewoners, ja dat is helaas ook Amerika.

Als Rusland iets verkeerd doet gelijk actie, als Amerika iets verkeerd doet is niets asn de hand.
12-04-2019, 07:52 door Anoniem
Door Anoniem: Weer veel erg grote monden over de Ver. Staten, hier. Kennelijk allemaal grote monden die precies weten, hoe alles werkt. De VS heeft een heel grote rol gespeeld in de bevrijding van het Nazisme in 1945. Dat heeft het land veel gekost aan mensen en geld. Hadden ze dat niet gedaan, dan had onze wereld er waarschijnlijk heel anders uit gezien. Dan hadden de grote monden hier ws. niet zo'n grote bek durven hebben.
Stelletje arrogante klojo's...
Oh oké, dan knijpen we wel een oogje toe als Amerika oorlogsmisdaden begaat. Dat privilege hebben ze immers wel verdiend, of niet?
12-04-2019, 08:19 door [Account Verwijderd]
Door Anoniem:
Door Anoniem: Weer veel erg grote monden over de Ver. Staten, hier. Kennelijk allemaal grote monden die precies weten, hoe alles werkt. De VS heeft een heel grote rol gespeeld in de bevrijding van het Nazisme in 1945. Dat heeft het land veel gekost aan mensen en geld. Hadden ze dat niet gedaan, dan had onze wereld er waarschijnlijk heel anders uit gezien. Dan hadden de grote monden hier ws. niet zo'n grote bek durven hebben.
Stelletje arrogante klojo's...

Wow... echt wow... Heb je het echt over 1945? De VS is de enige land die miljarden verdient met wapenhandel, porno, saboteren van potentiele olierijke landen, criminelen in andere landen arresteerd om hun geld in beslag te nemen etc..

Jij hebt het hier alsof de VS een toegevoegde waarde voor ons heeft. Vergeet niet dat de Fransen, Russen, Noord Afrikanen, Canadezen, Partizanen en de rest van de helden de vuile werk hebben gedaan. De Yanks hebben alleen maar zitten profiteren en de geschiedenis gemanipuleerd alsof zij diegene zijn die Nazi Duitsland heeft verslagen.

Houd toch je bek ondankbare hond!

https://d-dayinfo.org/artikel/slachtoffers-d-day-normandie/
12-04-2019, 08:39 door [Account Verwijderd]
Assange is een op sensatie beluste politieke agitator, een gefrustreerde verwarde man die het internet misbruikte voor via door spionage geopenbaarde gegevens, om erkenning te krijgen voor zijn miskende en zelfggeïnterpreteerde 'hoge' inteligentie.
Meer aandacht is de man niet waard.

Mijn mening: Hij is een beschamende vertoning, een belediging voor echte klokkeluiders zoals Ad Bos* die de bouwfraude aan het licht bracht.


(*) https://www.groene.nl/artikel/het-lot-van-de-klokkenluider en https://www.bol.com/nl/p/bouwfraude/1001004001669716/
12-04-2019, 09:56 door Anoniem
Ik denk dat als hij uitgeleverd wordt aan de USA hij feitelijk geen eerlijk proces gaat krijgen. Omdat er een aantal zaken zijn die hij heeft gedaan die enkel strafbaar zijn voor mensen die zich op Amerikaanse bodem bevinden. Wat dus na gedwongen uitlevering geen issue meer is. Want dan staat hij al op Amerikaanse bodem.

Incorrect, hij wordt niet aangeklaagd voor het lekken van Amerikaanse geheime gegevens (kan niet eens, als niet burger, en niet geheimhouder). Wel wordt hij aangeklaagd voor samenzwering m.b.t. hacking activiteiten. En dat is wel strafbaar,
12-04-2019, 09:58 door Anoniem
Houd toch je bek ondankbare hond!

https://d-dayinfo.org/artikel/slachtoffers-d-day-normandie/

Gedraag jezelf eens een beetje. Daarnaast hoef je niet mensen vandaag de dag dankbaar te zijn, voor wat anderen die veelal al lang en breed zijn overleden, hebben gedaan. Gaat helemaal nergens over.
12-04-2019, 10:02 door Anoniem
Julian wordt uitgeleverd aan de US(tenzij de Britten hier uit eigen belang een stokje voor steken). De US gaat hem als kroongetuige gebruiken in de zaak tegen Hillary Clinton(lekken van e-mails door Seth Rich(vermoord) aan Wikileaks en niet lekken / stelen door Rusland.
12-04-2019, 10:14 door Anoniem
Door Kapitein Haddock:
Door Anoniem: Zielig dat iemand die zich inzet als waakhond / klokkenluider nu moet vrezen voor zijn leven, terwijl zieke instanties als de NSA, FBI, AIVD etc vrolijk door kunnen gaan met hun misselijk makende praktijken.

Ja, ja, 'klokkenluider'. Ik noem het irresponsible disclosure. Als dat levens in gevaar heeft gebracht of zelfs heeft gekost dan staat hij niet erg sterk.

Jij volgt duidelijk het narratief dat gebruikt is om de wetware van het gepeupel de voorprogrammeren. Duizend keer herhaald is "hij bracht mensenlevens in gevaar" door het lekken van de Afghanistan files.

Toch klopt dit niet. Er is geen enkele persoon bekend die gevaar heeft gelopen door de Wikileaks files. Kun jij er 1 noemen dan? Wel is er een licht geschenen op de praktijken van US STATE DEPT (CIA) en US ARMY (CENTCOM/AF) terwijl militairen de grootste lol erin hadden om kinderen en journalisten kapot te schieten alsof het een videospel was met bonuspunten. De Nederlander Rop Gonggrijp heeft van deze video nog de audiovertaling gemaakt in IJsland en ook voor hem lag toen een uitleveringsverdrag klaar naar de VS voor enkel het editen van een reeds gelekte video.

Ken je feiten. De enige crime die Assange heeft gedaan is de USA/USG voor schut zetten en laten we heel eerlijk zijn, doen ze dat niet niet zelf door de manier waarop ze al decennia werken? Kijk naar de diplomatische cables, hoe ze praten, er is niets diplomatisch aan, taalgebruik enzovoort. Het is SCHRIJNEND het gedrag deze mensen die onze wereldorde moeten beschermen tegen vijandelijke landen. Ze willen gewoon niet dat dat uitlekt want gratis propaganda voor de vijanden.

Dankzij Panama papers is er licht geschenen op corruptie en belastingparadijzen en weten wij hoe de 1% werkt. Dat is de echte misdaad. Assange heeft altijd aan bron en naamfiltering gedaan. Iedereen die ooit iets met Wikileaks heeft gedaan weet hoe ze werken, ze gaan namelijk voorzichtig te werk en niet zoals de mainstream media (En jij als echozender) het portretteren. Know your facts.

Ik neem het niet op voor Wikileaks of Assange maar corrigeer alleen wat je zegt want dat klopt niet.
12-04-2019, 10:23 door Anoniem
Door Kapitein Haddock:
Door Anoniem:
Door Anoniem: Weer veel erg grote monden over de Ver. Staten, hier. Kennelijk allemaal grote monden die precies weten, hoe alles werkt. De VS heeft een heel grote rol gespeeld in de bevrijding van het Nazisme in 1945. Dat heeft het land veel gekost aan mensen en geld. Hadden ze dat niet gedaan, dan had onze wereld er waarschijnlijk heel anders uit gezien. Dan hadden de grote monden hier ws. niet zo'n grote bek durven hebben.
Stelletje arrogante klojo's...

Wow... echt wow... Heb je het echt over 1945? De VS is de enige land die miljarden verdient met wapenhandel, porno, saboteren van potentiele olierijke landen, criminelen in andere landen arresteerd om hun geld in beslag te nemen etc..

Jij hebt het hier alsof de VS een toegevoegde waarde voor ons heeft. Vergeet niet dat de Fransen, Russen, Noord Afrikanen, Canadezen, Partizanen en de rest van de helden de vuile werk hebben gedaan. De Yanks hebben alleen maar zitten profiteren en de geschiedenis gemanipuleerd alsof zij diegene zijn die Nazi Duitsland heeft verslagen.

Houd toch je bek ondankbare hond!

https://d-dayinfo.org/artikel/slachtoffers-d-day-normandie/

Geeft meteen het niveau aan van KH. Meteen schreeuwen en met een lijstje komen van de gevallenen. Russen hebben 22 miljoen verloren in ww2. Dus omdat de VS in 1945 mee hebben geholpen zijn ze gevrijwaard van elke oorlogsmisdaad erna. Lijkt een beetje op Israël dat de Palestijnen als sinds de 'oprichting' in een kamp houdt. De wereld kijkt toe en zwijgt. Land dat de Joden toekomt wordt dan gezegd. Zullen we dan meteen beginnen met de VS te ontruimen want dat komt de oorspronkelijke bevolking toe, net als Australië.
12-04-2019, 10:27 door Anoniem
Door Kapitein Haddock:
Door Anoniem:
Door Anoniem: Weer veel erg grote monden over de Ver. Staten, hier. Kennelijk allemaal grote monden die precies weten, hoe alles werkt. De VS heeft een heel grote rol gespeeld in de bevrijding van het Nazisme in 1945. Dat heeft het land veel gekost aan mensen en geld. Hadden ze dat niet gedaan, dan had onze wereld er waarschijnlijk heel anders uit gezien. Dan hadden de grote monden hier ws. niet zo'n grote bek durven hebben.
Stelletje arrogante klojo's...

Wow... echt wow... Heb je het echt over 1945? De VS is de enige land die miljarden verdient met wapenhandel, porno, saboteren van potentiele olierijke landen, criminelen in andere landen arresteerd om hun geld in beslag te nemen etc..

Jij hebt het hier alsof de VS een toegevoegde waarde voor ons heeft. Vergeet niet dat de Fransen, Russen, Noord Afrikanen, Canadezen, Partizanen en de rest van de helden de vuile werk hebben gedaan. De Yanks hebben alleen maar zitten profiteren en de geschiedenis gemanipuleerd alsof zij diegene zijn die Nazi Duitsland heeft verslagen.

Houd toch je bek ondankbare hond!

https://d-dayinfo.org/artikel/slachtoffers-d-day-normandie/

Nazis ja die met C.I.A martelingspraktijken en mindcontrol ons hebben bevrijd. Maar ze zijn terug, nu met Cloudmanagement en smartphones en 5G voor de komende extra-dimensionele beleving!

Ja ze hebben ons echt bevrijd he! ;) Hitler deed zaken met de opoe van GW Bush voor het raffineren van de olie, de Autobahn werd betaald door Engelse bankiers, de rest leende hij van Frankrijk die hij binnenviel omdat hij het niet kon terugbetalen. De enige reden waarom het Duitse rijk is gevallen is omdat hij het Molotov Ribbentopf pact heeft verbroken en is aangevallen door de USSR waardoor er effectief geen weerstand geboden kon worden in het Westen. Battle of the Bulge was de grootste strijd hier. Daar kwamen de geallieerden toen.

Die "vrijheid" is ook echt te merken zeg! Als je iemand uitmaakt voor hond moet je ook even erbij vermelden wiens hond jij bent.
12-04-2019, 10:40 door Anoniem
Door Anoniem:

Als de UK Assange zomaar uitlevert, mag van mij de harde Brexit morgen al. En spreek ik enkel nog Engels met niet-Engelsen. Zelfs als ze dringend naar het ziekenhuis moeten of zo.

Het is allemaal big gov en die werken allemaal samen en doen handjeklap. Tegen de burger. Dan heb je nog burgers die gebrainwashed zijn en meehelpen andere burgers te naaien. Vaak gehoord "security" maar diep van binnen weten ze het, want als je echt in de security werkt verdien je 5-10k per maand afhankelijk van waar je gestationeerd bent.

Als je de geschiedenis kent weet je dat de Russen ons bevrijd hebben door het breken van het pact met het oosten. Met ons bedoel ik Europa. Niet Nederland, die Russen kwamen maar tot in Duitsland en er waren inderdaad wat Sovjet spionnen en Marxistengroepjes actief in Nederland maar dat is van alle tijden, dat is ook vandaag het geval en in Engeland is zelfs de voorzitter van Labour een Marxist.

Wie je heeft bevrijd is een kwestie van perspectief. Wij zijn niet vrij. Wij zijn nog steeds onder een bezettende macht, misschien wel meerdere die strijden om de macht. Wij zijn echt niet vrij... brainwash ja dat is gratis. Leven in een droom met al je schermpjes en afleidingen. De Nazis zijn niet weggedaan, 20.000 hoogste SS'ers hebben de CIA opgezet en die andere Nazis zijn naar Rusland vertrokken. De Nuremburg trials waren vooral een showcase.....
12-04-2019, 10:42 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Weer veel erg grote monden over de Ver. Staten, hier. Kennelijk allemaal grote monden die precies weten, hoe alles werkt. De VS heeft een heel grote rol gespeeld in de bevrijding van het Nazisme in 1945. Dat heeft het land veel gekost aan mensen en geld. Hadden ze dat niet gedaan, dan had onze wereld er waarschijnlijk heel anders uit gezien. Dan hadden de grote monden hier ws. niet zo'n grote bek durven hebben.
Stelletje arrogante klojo's...
Oh oké, dan knijpen we wel een oogje toe als Amerika oorlogsmisdaden begaat. Dat privilege hebben ze immers wel verdiend, of niet?

Nee lul, natuurlijk niet.
Maar dat je de mogelijkheid hebt om dit soort gelul uit te kramen, heb je wel o.a. te danken aan Amerika in 1940-45.
Dat er momenteel weer een heropleving is van die vuile gore rotfascisten, laat jou kennelijk koud, omdat je gewoon geen enkel historisch besef hebt. De VS is niet mijn vriend, maar rechtse reactionaire fascisten haat ik het diepst.
12-04-2019, 10:48 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Weer veel erg grote monden over de Ver. Staten, hier. Kennelijk allemaal grote monden die precies weten, hoe alles werkt. De VS heeft een heel grote rol gespeeld in de bevrijding van het Nazisme in 1945. Dat heeft het land veel gekost aan mensen en geld. Hadden ze dat niet gedaan, dan had onze wereld er waarschijnlijk heel anders uit gezien. Dan hadden de grote monden hier ws. niet zo'n grote bek durven hebben.
Stelletje arrogante klojo's...

Wow... echt wow... Heb je het echt over 1945? De VS is de enige land die miljarden verdient met wapenhandel, porno, saboteren van potentiele olierijke landen, criminelen in andere landen arresteerd om hun geld in beslag te nemen etc..

Jij hebt het hier alsof de VS een toegevoegde waarde voor ons heeft. Vergeet niet dat de Fransen, Russen, Noord Afrikanen, Canadezen, Partizanen en de rest van de helden de vuile werk hebben gedaan. De Yanks hebben alleen maar zitten profiteren en de geschiedenis gemanipuleerd alsof zij diegene zijn die Nazi Duitsland heeft verslagen.

Mensen kennen eenmaal de geschiedenis niet. Wat ze ons voorkauwen in college is niet de waarheid.

https://www.gabyweber.com/dwnld/artikel/eichmann/ingles/secret_pact_standard_oil.pdf


The Russian Revolution installed a new global order. Until 1917, the Europeans were in command of the world. Then the US corporates wanted to get in the global business, above all, John D. Rockefeller who founded Standard Oil in 1870. In 1879 he merged the Vacuum Company and many other firms until1911, when the Trust was desolved and broken into many smaller companies. But the Rockefeller family maintained power in the oil business.


The interest of the Rockefeller family were identical with the interest of Deutsche Bank. And after WW1, their shares of the „Turkish Petroleum Company“ were transferred as „enemy property“ to France. For many years, the Deutsche Bank tried to litigate against this expropriation, but finally they realized that there wouldn’t be any chance on the legal front. There is strong evidence to suggest that approximately in 1927, Deutsche Bank and Standard Oil made a secret pact aimed at bringing Hitler to power in order to conquer the Oil of Baku. Standard Oil promised to supply the fuel.

Dat is voor de Mossad ook niet fijn natuurlijk want Eichmann hunten was geen romantisch heldenverhaal. De Mossad heeft wel vaker fantasieverhalen verzonnen zichzelf verheerlijkt over zogenaamde "oorlogsmisdadigers" allemaal ter indoctrinatie van het JIDF.

Helaas profiteren de nu "nationalistische" Russen van al die feitjes uit onze oorspronkelijke geschiedenis (die je zelf moet opzoeken want op de basissschool geven ze je het niet mee). Je komt dan tot de conclusie dat Europa ooit een wereldspeler was en onafhankelijk en dat we nu onder vuur liggen van de Russen, de Amerikanen en het Israelisch kartel.

Jouw vrijheid is slechts een waan.
12-04-2019, 10:56 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Feit blijft, dat hij volgens de uitspraak van de rechter indertijd aan Zweden mocht worden uitgeleverd. Uitleveren aan de VS moet dus een volledig nieuwe procedure worden. Zo niet, moeten de verantwoordelijken voor het Internationale Hof van de Rechten van de Mens worden gedaagd, omdat ze essentiële grondrechten schenden.

De VS leveren geen inwoners van de VS uit aan andere landen, waarom leveren wij als EU dan mensen uit aan de VS, een land wat nog steeds de doodstraf kent?
Hier in Nederland kennen ze ook de doodstraf (abortus)
Dus ik zou maar niet op uw grote borst kloppen!

sodemieter op de politiek getinte van (geloofs)overtuiging doorspekte mening. Dit is een security forum en gaat over security zaken.

on topic: gemixte gevoelens maar ook ik vind dat er bepaalde zaken niet naar buiten horen te komen. Teveel mensen kunnen hiervoor gevaar lopen.

Eminus
12-04-2019, 11:44 door [Account Verwijderd]
Door Anoniem:
Door Kapitein Haddock:
Door Anoniem: Zielig dat iemand die zich inzet als waakhond / klokkenluider nu moet vrezen voor zijn leven, terwijl zieke instanties als de NSA, FBI, AIVD etc vrolijk door kunnen gaan met hun misselijk makende praktijken.

Ja, ja, 'klokkenluider'. Ik noem het irresponsible disclosure. Als dat levens in gevaar heeft gebracht of zelfs heeft gekost dan staat hij niet erg sterk.

De levens van die gasten in een Amerikaanse helicopter die journalisten doodmaaien met een kogelregen bedoel je?
Het enige wat dat gekost heeft is dat dit bedrijf nu 3 keer van naam is veranderd...
Boehoe.. stationary moest aangepast worden, nieuwe enveloppen en briefpapier.

De levens van ambasade personeel waarvan mensen nu weten hoe ze denken over o.a. Nederlanders?

Dat is wat die Amerikanen altijd roepen als je hun vuile was buiten hangt. Jij bent terrorist, jij brengt levens in gevaar...
Zij brengen al 243 jaar de wereld in gevaar, dat is effe iets erger.

Ik dacht het, jij schrijft het. Dank.

Door Anoniem:
Door Anoniem: Weer veel erg grote monden over de Ver. Staten, hier. Kennelijk allemaal grote monden die precies weten, hoe alles werkt. De VS heeft een heel grote rol gespeeld in de bevrijding van het Nazisme in 1945. Dat heeft het land veel gekost aan mensen en geld. Hadden ze dat niet gedaan, dan had onze wereld er waarschijnlijk heel anders uit gezien. Dan hadden de grote monden hier ws. niet zo'n grote bek durven hebben.
Stelletje arrogante klojo's...

Wow... echt wow... Heb je het echt over 1945? De VS is de enige land die miljarden verdient met wapenhandel, porno, saboteren van potentiele olierijke landen, criminelen in andere landen arresteerd om hun geld in beslag te nemen etc..

Jij hebt het hier alsof de VS een toegevoegde waarde voor ons heeft. Vergeet niet dat de Fransen, Russen, Noord Afrikanen, Canadezen, Partizanen en de rest van de helden de vuile werk hebben gedaan. De Yanks hebben alleen maar zitten profiteren en de geschiedenis gemanipuleerd alsof zij diegene zijn die Nazi Duitsland heeft verslagen.

Wederom, ik dacht het, jij schrijft het. Dank.


Ik blijft het opmerkelijk vinden dat mensen, ook hier op het forum zoveel vertrouwen hebben in hun medemens en zo weinig lijken te geven om privacy en integriteit en je meteen voor paranoia word uitgemaakt als je je overheid niet vertrouwd.

Kleine, maar herkenbare voorbeelden; wie heeft het kwartje van Kok ooit gekregen of de 100 euro van Rutte? En dan zijn dit nog maar de onschulldige leugentjes. Wikileaks heeft ook de minder onschuldige leugens geopenbaard en we zouden de mensen die zich inzetten voor Wikileaks, inclusief Julian Assange, eeuwig dankbaar moeten zijn en aandringen op verandering en een integere overheid eisen die er is voor de burger en niet voor de lobby's van allerhande bedenkelijke organisaties.
12-04-2019, 13:00 door [Account Verwijderd]
Door Anoniem:
Houd toch je bek ondankbare hond!

https://d-dayinfo.org/artikel/slachtoffers-d-day-normandie/

Gedraag jezelf eens een beetje.

Had 'm achteraf nog willen editen maar kon niet meer.

Door Anoniem: Daarnaast hoef je niet mensen vandaag de dag dankbaar te zijn, voor wat anderen die veelal al lang en breed zijn overleden, hebben gedaan. Gaat helemaal nergens over.

Zo'n ereschuld gaat nooit meer voorbij!
12-04-2019, 15:02 door karma4
Even terug naar de USA verkiezingstijd. Assange speelde daar een rol met een anti Clinton verhaal en een pro Trump richting.
Nu zou je denken dat Trump Assange wel zou vrij pleten met een lintje van verdienste. Het loopt duidelijk niet zo.
De vijanden van je vijanden zijn niet zomaar je vrienden.
12-04-2019, 16:02 door Anoniem
Door Anoniem:
Ik denk dat als hij uitgeleverd wordt aan de USA hij feitelijk geen eerlijk proces gaat krijgen. Omdat er een aantal zaken zijn die hij heeft gedaan die enkel strafbaar zijn voor mensen die zich op Amerikaanse bodem bevinden. Wat dus na gedwongen uitlevering geen issue meer is. Want dan staat hij al op Amerikaanse bodem.

Incorrect, hij wordt niet aangeklaagd voor het lekken van Amerikaanse geheime gegevens (kan niet eens, als niet burger, en niet geheimhouder). Wel wordt hij aangeklaagd voor samenzwering m.b.t. hacking activiteiten. En dat is wel strafbaar,

De werkelijke politieke agenda, achter dit hele media theather, is het criminaliseren van gewone werk handelingen, zoals die gebruikelijk zijn binnen de beroepsgroep onderzoeksjournalistiek:

"Whatever else is true about the indictment, substantial parts of the document explicitly characterize as criminal exactly the actions that journalists routinely engage in with their sources [to protect them], and thus constitutes a dangerous attempt to criminalize investigative journalism."

The U.S. Government’s Indictment of Julian Assange Poses Grave Threats to Press Freedoms
Glenn Greenwald & Micah Lee, April 12 2019

https://theintercept.com/2019/04/11/the-u-s-governments-indictment-of-julian-assange-poses-grave-threats-to-press-freedoms/

Mocht Assange op basis van de opgestelde DoJ aanklacht in de VS worden veroordeeld, dan leidt dat tot nieuwe jurisprudentie (en uitleveringen), waarop later ook weer andere journalisten -- in de EU, of elders -- kunnen worden gepakt.

Het in de aanklacht gestelde legt de bijl aan het recht en de ethiek van journalisten om hun bronnen te beschermen. Dat recht en die ethiek uitkleden, is precies waar het veel nationaal-populistische potentaten en oligarchen om te doen is.
12-04-2019, 16:21 door Anoniem
Door Anoniem: Toch klopt dit niet. Er is geen enkele persoon bekend die gevaar heeft gelopen door de Wikileaks files. Kun jij er 1 noemen dan?
Ik kan er zelf geen noemen, maar lees dit eens:
https://apnews.com/b70da83fd111496dbdf015acbb7987fb
Dat is Associated Press die over een eigen analyse van gelekte gegevens rapporteert en het beeld is dat data domweg is gedumpt zonder de minste moeite te nemen om privégegevens af te schermen. Inclusief medische gegevens, gegevens over verkrachte tieners, over een homo. In Saudi Arabië, niet in een land waar dat soort informatie geen problemen oplevert. Kan jij op basis daarvan stellen dat niemand gevaar kan hebben gelopen? Gevaar is een risico op onheil. Dat risico heeft Wikileaks duidelijk over de hoofden van mensen heen genomen.
12-04-2019, 19:12 door Anoniem
Wat betreft wo2.. De VS, zogenaamd onafhankelijk, heeft zich voordat ze de oorlog verklaarden schuldig gemaakt aan eenzijdige wapen leveranties aan zowel de Britten als de sovietunie terwijl ze dondersgoed wisten dat de communisten verantwoordelijk waren voor massamoorden zoals de holodomor. Roosevelt en de gehele regering wilde deze oorlog en hebben dan ook alles in hun macht gedaan om Duitsland zover te krijgen de oorlog aan de VS te verklaren.
Zonder de hulp van de VS waren de Britten als wel de sovietunie allang ten onder gegaan.
Tevens het opzettelijk uitmoorden van de Duitse bevolking door middel van terror bombing word nooit aangehaald terwijl dit de grootste misdaad is van de 20e eeuw..
13-04-2019, 09:07 door [Account Verwijderd]
13-04-2019, 10:55 door Anoniem
Door Redactie:
Update 2

Het Amerikaanse ministerie van Justitie meldt dat Assange is aangeklaagd voor het kraken van een wachtwoord dat op een Amerikaanse defensiecomputer stond. Met het wachtwoord kon klokkenluider Chelsea Manning onder een andere gebruikersnaam inloggen.

Die tweede redactionele update klopt inhoudelijk niet.

De gepubliceerde DoJ indictment suggereert dat er hoogstens een mislukte poging tot het kraken van de hash value van een wachtwoord zou zijn ondernomen. Dat is iets anders dan een wachtwoord daadwerkelijk gekraakt hebben. Er is geen enkel blijk van bewijs dat Manning onder een andere identiteit kon inloggen. Wat Assange door de DoJ wel wordt verweten, is dat hij met Manning samen zou hebben gezworen in een poging om Manning's identiteit te verhullen.

https://www.justice.gov/usao-edva/press-release/file/1153481/download
13-04-2019, 12:22 door Anoniem
Door Anoniem: Die tweede redactionele update klopt inhoudelijk niet.

De gepubliceerde DoJ indictment suggereert dat er hoogstens een mislukte poging tot het kraken van de hash value van een wachtwoord zou zijn ondernomen.
Inderdaad.

De Volkskrant geeft nog een interessante analyse over waarom dit precies de aanklacht is:
https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/julian-assange-voorvechter-van-het-vrije-woord-of-een-ordinaire-inbreker~bed2bd5b/
13-04-2019, 15:50 door Anoniem
Door Anoniem: Bizar dat deze verdachte al bijna 10 jaar zat opgesloten in een ambassade gebouw. Soort van gevangenis tijd eigenlijk.
Hij is nooit opgesloten geweest, hij heeft dit consulaat zelf opgezocht, dus wist hij, dat hij dan ook niet naar buiten kon.
13-04-2019, 17:10 door abj61
Door Anoniem: Dat is alsof Marianne Timmer ineens voor Unilever gaat werken, en dan vooral voor de Unox brand.
Ben je niet in de war met Marianne Thieme van de Partij voor de dieren? Marianne Timmer is een schaatster
13-04-2019, 19:08 door karma4
Door Anoniem: ...
Tevens het opzettelijk uitmoorden van de Duitse bevolking door middel van terror bombing word nooit aangehaald terwijl dit de grootste misdaad is van de 20e eeuw..
25 miljoen russen door de duitsers omgebracht 6 miljoen mensen in de kampen omgebracht (polen enkel als land 6 miljoen), het aantal doden enkel zo geteld is al meer dan wat de duitsers inlcusief oostenrijkers geleden hebben. https://en.wikipedia.org/wiki/World_War_II_casualties Wie moesten ook al weer een groot rijk stichten.
Je hebt ze duidelijk niet op een rijtje, gaarne dit zo rijtjes/cijfers laten doordringen.

Kik eens naar Griekenland .. 10% net als jugoslavië. Letland estland Polen Belarus gaan nog veel verder richting de 20% en er over heen. Je vindt dat alle prima?
14-04-2019, 14:03 door Anoniem
@karma4,

Maar wie werden er dan voornamelijk uitgeroeid? Het begon al ver voor die tijd met Stalin met miljoenen die 's nachts werden opgehaald en na goedkeuring via een commisariaat later werden vermoord, tot de eigen partijkring toe. Hitler had later zijn Nacht und Nebel slachtoffers. Abwehr en Duitse expertise verdween naar USA en onderwees de CIA of werden aan het werk gezet voor de toenmalige Sovjets. De oude Europa is na Zeus al door verschillende krachten menige keren aangerand.

Wie waren geliefde slachtoffers, ja ook in de tijden van Tsaar en Keizer, juist intellectuelen en beter gesitueerden, onderwijzers, leraren, professoren (joodse) kooplui en geleerden. Men wilde alleen het grauw overhouden, dat gemakkelijk te managen zou zijn. Wat is het doel van het huidige beleid volgens de gdroomde Kalergi plannen? Is er eigenlijk iets veranderd aan de voortgezette strategie? Drang Ost = Drang Ost. Nu is de middenklasse zelf al opgelost, in Nederland is de rol van de adel al langer volledig uitgespeeld. Nu de gewone massa aan de ene kant en de hemeltje rijke stervoetballer aan de andere.
Geen respect voor alles daar tussen in.

De plannen achter dit alles kwam van de heersers, zowel voor de Eerste en Tweede Wereldoorlog en alle oorlogen daarna.

Wie willen nu ook alweer een groot Federaal Rijk stichten onder leiding van Duitsland en Frankrijk? Wat met militaire middelen de eerste twee keren niet gelukte, probeert men nu economisch te bewerkstelligen en binnen te halen.

Ik wens ze na het debakel van eertijds N. & A.H. wederom veel succes. Voorlopig geen tweede kans op een "wonder aan de Weichsel"zoals in de twintiger jaren, waar het leninisme voor het eerst werd geweerd door slimme acties.

Maar hoe loopt het uiteindelijk af? Of je nu door de hond of de kat gebeten gaat worden, gebeten worden we toch.

luntrus
15-04-2019, 10:33 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Bizar dat deze verdachte al bijna 10 jaar zat opgesloten in een ambassade gebouw. Soort van gevangenis tijd eigenlijk.
Hij is nooit opgesloten geweest, hij heeft dit consulaat zelf opgezocht, dus wist hij, dat hij dan ook niet naar buiten kon.

Op 5 februari 2016 concludeerde de Werkgroep Willekeurige Opsluiting van de Verenigde Naties dat Assange willekeurig en zonder eerlijk proces is vastgehouden door de regeringen van Groot-Brittannië en Zweden, sinds 7 december 2010. Volgens de werkgroep had Assange het toegestaan moeten worden om als vrij man de Ecuadoriaanse ambassade te verladen en heeft hij recht op compensatie.

https://en.wikipedia.org/wiki/Assange#Opinions_from_supranational_organisations

Het eerste uitgevaardigde Zweedse arrestatiebevel tegen Assange werd op 21 augustus 2010 ingetrokken door de Zweedse hoofdaanklaagster, Eva Finne. Zij verklaarde: “Ik denk niet dat er reden is Assange te verdenken van verkrachting”. Het latere internationale arrestatiebevel, uitgevaardigd door een andere Zweedse hoofdaanklaagster, Marianne Ny, werd op 19 mei 2017 opnieuw ingetrokken.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.