image

FireEye lanceert open source analysetool voor Flash-bestanden

dinsdag 16 april 2019, 10:33 door Redactie, 0 reacties

Securitybedrijf FireEye heeft een opensourcetool gelanceerd waarmee verdachte Flash-bestanden zijn te analyseren. Hoewel Adobe volgend jaar de ondersteuning van Flash stopzet maken aanvallers er nog steeds gebruik van. Daarnaast is het waarschijnlijk dat de technologie ook na het stopzetten van de support nog lange tijd binnen organisaties aanwezig zal zijn.

Sinds 2005 zijn er meer dan duizend beveiligingslekken in Adobe Flash Player ontdekt die via kwaadaardige Flash-bestanden zijn te misbruiken. Op een schaal van 1 tot en met 10 wat betreft de ernst van een kwetsbaarheid zijn bijna 900 van de beveiligingslekken in Flash Player met een 9 of hoger beoordeeld. Hierdoor kunnen aanvallers in het ergste geval volledige controle over systemen krijgen.

"Een algemene misvatting is dat Flash al iets van het verleden is. Het verleden leert ons dat legacy technologieën lange tijd blijven rondhangen. Als organisaties Flash niet op tijd uitfaseren kan de beveiligingsdreiging door een gebrek aan beveiligingsupdates na de einddatum van Flash toenemen", aldus Carlos Garcia Prado van FireEye.

Om verdachte Flash-bestanden op efficiënte wijze te analyseren ontwikkelde het securitybedrijf Flashmingo, een framework dat de analyse van SWF-bestanden automatiseert. Het is binnen verschillende analyseworkflows als losse applicatie te integreren of als library te gebruiken. Prado merkt op dat Flash waarschijnlijk nog lange tijd als infectievector zal worden gebruikt. Via Flashmingo kunnen onderzoekers snel verdachte Flash-bestanden doorlichten, zonder veel tijd aan omgevingen en bestandsformaten kwijt te zijn. Flashmingo is te vinden op GitHub.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.