image

Outsourcingbedrijf Wipro getroffen door phishingaanval

dinsdag 16 april 2019, 12:25 door Redactie, 2 reacties
Laatst bijgewerkt: 16-04-2019, 13:14

Het Indiase outsourcing- en ict-bedrijf Wipro is getroffen door een "geavanceerde phishingaanval", waarbij aanvallers toegang tot de accounts van sommige medewerkers wisten te krijgen. Dat heeft de multinational, die vorig jaar een omzet van 8,4 miljard dollar had, aan persbureau Reuters laten weten.

Ict-journalist Brian Krebs meldde eerder op basis van twee anonieme bronnen dat Wipro's systemen als springplank waren gebruik voor het uitvoeren van aanvallen tegen minstens een tiental Wipro-klanten. Het outsourcingbedrijf wilde niet tegenover Krebs reageren, maar laat aan Reuters weten dat het "potentieel abnormale activiteit had ontdekt in een aantal medewerkersaccount, als gevolg van een geavanceerde phishingcampagne."

Verdere details over de aanval en waarom die als "geavanceerd" te bestempelen valt worden niet door het bedrijf gegeven. Wipro wilde ook niet laten weten of er door toedoen van de aanvallers klanten zijn gecompromitteerd. Bij het bedrijf zijn ruim 164.000 mensen werkzaam.

Update

In een verklaring op Twitter stelt Wipro dat het informatie over de aanval heeft gedeeld zodat er een antivirus-signature kan worden ontwikkeld. Dit lijkt te suggereren dat er malware bij de aanval is gebruikt. Tevens zijn klanten die met de gecompromitteerde medewerkers communiceerden geïnformeerd.

Image

Reacties (2)
16-04-2019, 12:37 door Anoniem
Het Indiase outsourcing- en ict-bedrijf Wipro is getroffen door een "geavanceerde phishingaanval", waarbij aanvallers toegang tot de accounts van sommige medewerkers wisten te krijgen.
Precies redactie! Hoe "geavanceerd" was deze aanval dan wel?
Ik vraag mij af of er iets meer zit achter dat woordje "geavanceerd".
16-04-2019, 12:55 door Anoniem
Je hebt ook een erg 'geavanceerde' aanval nodig, om de 'geavanceerde' Wipro medewerkers om de tuin te leiden ;)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.