image

Alle Engelse politiekorpsen hebben aparte cybercrime-eenheid

dinsdag 16 april 2019, 15:58 door Redactie, 0 reacties

Alle politiekorpsen in Engeland en Wales beschikken over een aparte cybercrime-eenheid. Dat heeft de National Police Chiefs' Council (NPCC) bekendgemaakt. Voor het opzetten van de cybercrime-eenheden was er dit jaar 7 miljoen pond beschikbaar.

Het geld wordt uitgegeven aan het rekruteren van specialistische officieren, ander personeel en investeringen in technologie, materiaal en training. De investeringen in de eenheden zullen tot en met 2021 doorlopen. "Elk politiekorps heeft nu een cybercrime-eenheid, die overtreders zal onderzoeken en vervolgen, bedrijven en slachtoffers helpt om zichzelf te beschermen tegen aanvallen en met partners samenwerkt om te voorkomen dat kwetsbare individuen zich met cybercrime bezighouden", aldus Peter Goodman, hoofd cybercrime van de NPCC.

"Misdaad is aan het veranderen en wij kunnen niet achterblijven. Deze cybereenheden, gesteund door financiering van het ministerie van Binnenlandse Zaken, zijn een duidelijk symbool van die verschuiving", ging Goodman verder. Voordat er met aparte cybereenheden werd gewerkt beschikte slechts 31 procent van de politiekorpsen over aparte "cybermogelijkheden". Nu hebben alle korpsen specialistische officieren om cybercrime te onderzoeken.

Naast het geld van het ministerie worden de cybereenheden ook ondersteund door de Britse nationale cybersecuritystrategie, die in 2016 werd gelanceerd en waarvoor 1,9 miljard pond is gereserveerd.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.