image

Advertenties omzeilen pop-upblocker Chrome voor iOS

woensdag 17 april 2019, 10:38 door Redactie, 0 reacties

Gebruikers van Google Chrome op iOS zijn het doelwit geworden van een campagne met malafide advertenties die de pop-upblocker van de browser weten te omzeilen. Dat laat securitybedrijf Confiant weten. Volgens onderzoekers van het bedrijf maken de advertenties misbruik van de manier waarop Chrome voor iOS door de gebruiker geactiveerde pop-ups detecteert.

De pop-upblocker denkt dat de gebruiker actie heeft ondernomen om de pop-up te zien, terwijl dat niet het geval is. Op deze manier wordt de werking van de pop-upblocker omzeild. Het bedrijf wil geen verdere details geven omdat de campagne nog steeds actief is en Google nog geen oplossing heeft uitgebracht. Wel is Google ingelicht en is een onderzoek gestart.

De malafide advertenties tonen onder andere een pop-up die stelt dat de gebruiker een prijs heeft gewonnen. De groep achter de malafide advertenties maakt gebruik van legitieme advertentieservers en zou het advertentieverkeer op grote schaal inkopen. Volgens Confiant hebben miljoenen mensen de malafide advertenties te zien gekregen, met name in de Verenigde Staten en verschillende Europese landen.

Image

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.