image

VS gaat vertrekkende reizigers via gezichtsherkenning controleren

dinsdag 23 april 2019, 15:18 door Redactie, 7 reacties

De Amerikaanse autoriteiten gaan de komende jaren op bijna alle vliegvelden gezichtsherkenning inzetten om vertrekkende luchtvaartpassagiers te controleren. Op deze manier wil het ministerie van Homeland Security controleren dat reizigers hun visumtermijn niet hebben overschreden.

Het systeem maakt gebruik van foto's van paspoort- en visumaanvragen, en interacties met de Amerikaanse douane die bij binnenkomst een foto neemt. Deze afbeeldingen worden in een database opgeslagen en vervolgens vergeleken met de beelden van vertrekkende reizigers. Het Amerikaanse ministerie spreekt van een "biometric exit" die de komende vier jaar bij 97 procent van de vertrekkende passagiers zal worden ingezet.

Eind vorig jaar waren op vijftien locaties al zogeheten "biometric exit solutions" aanwezig (pdf). Daarmee zijn meer dan twee miljoen passagiers op 15.000 vluchten gecontroleerd. 7.000 mensen bleken langer in de Verenigde Staten te zijn geweest dan hun visum toestond. The Hill laat weten dat er in de Verenigde Staten geen wetgeving is om het gebruik van gezichtsherkenning te reguleren.

JetBlue

Vorige week kwam de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij JetBlue nog in het nieuws omdat het gezichtsherkenning toepast om passagiers te laten boarden, in plaats van een boardingpass gebruik te maken. De luchtvaartmaatschappij maakt hiervoor gebruik van een database van de Amerikaanse Customs and Border Protection (CBP). Reizigers hoeven zich hierdoor niet vooraf te registreren. Wel hebben passagiers de mogelijkheid om via een opt-out geen gebruik van de procedure te maken.

Reacties (7)
23-04-2019, 16:13 door PietdeVries
Nou kan je wat vinden van het JetBlue verhaal, maar het gemak waarmee je tot nu toe uit de VS kon vertrekken stond in schril contrast met de moeite die het je kostte er naar binnen te komen. Waar veel landen hun immigratie-dienst bij de poort hebben staan om te zien wie er vertrekt valt het me op dat daar in de VS op diverse vliegvelden niet of nauwelijks naar gekeken wordt. Wel de standaard security check - verder niets...
23-04-2019, 16:45 door spatieman
binnenkort ook in nederland, op advies van de NSA, excluded are us citizen, thats forbidden.
23-04-2019, 17:59 door Anoniem
Minority report is al 90 % werkelijkheid
23-04-2019, 19:41 door Anoniem
Door Anoniem: Minority report is al 90 % werkelijkheid

Dat is niet erg, maar het mag nu wel (met terugwerkende kracht) rendabel gaan worden voor de crowd. Veiligheid en andere voordelen.

Als zij het niet maken doen anderen het wel.. de techniek staat niet stil. Maar het is een enorme fout om het stiekem te doen. In China lopen ze voor... zijn er open over en je kunt inzicht krijgen in je eigen lijstjes.
23-04-2019, 19:46 door karma4
Door spatieman: binnenkort ook in nederland, op advies van de NSA, excluded are us citizen, thats forbidden.
Vetrekkers naar de VS komen echt niet zo maar de VS binnen. Als je die hier makkelijk laat vertrekken zul je er iets op moeten vinden van al die mensen die hier vertrekken en daar niet aankomen. Argentinië deed dat, had niets met de NSA te maken.


Door Anoniem: Minority report is al 90 % werkelijkheid
Je hebt niet begrepen waar dat minority report over ging. Je begrijpt niet waar het over gaat. Nergens staat dat die mensen aangehouden of beschuldigd worden. Ze hebben graag dat ze vertrekken. Alleen de volgende keer komen niet zo makkelijk aan een visum.
23-04-2019, 22:00 door [Account Verwijderd]
Door spatieman: binnenkort ook in nederland, op advies van de NSA, excluded are us citizen, thats forbidden.

Bron?
24-04-2019, 06:57 door Anoniem
Door Brainpresser:
Door spatieman: binnenkort ook in nederland, op advies van de NSA, excluded are us citizen, thats forbidden.

Bron?

Heeft ie niet, doemdenkerij.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.