image

Congrescommissie VS ondervraagt Google over locatiedatabase

woensdag 24 april 2019, 12:28 door Redactie, 1 reacties

Een commissie van het Amerikaanse Congres heeft Google vragen gesteld over een database genaamd Sensorvault die de exacte locatiegegevens van honderden miljoenen Androidtoestellen zou bevatten en door allerlei Amerikaanse opsporingsdiensten wordt gebruikt om misdrijven op te lossen.

Volgens de New York Times gaan de gegevens in sommige gevallen terug tot 2009. De congrescommissie voor Energie en Handel wil nu opheldering van Google. "De potentiële gevolgen voor de privacy van consumenten zijn vergaand en zorgwekkend als het doel van de Sensorvault-database wordt bekeken en hoe exacte locatiegegevens met derde partijen kunnen worden gedeeld", aldus de commissie. "We willen weten waarvoor Google de Sensorvault-database gebruikt en in hoeverre Google exacte locatiegegevens uit deze database met derde partijen deelt."

De commissie wil onder andere weten welke gegevens Google in de database opslaat en voor welk doel, of er andere databases met exacte locatiegegevens worden beheerd, wie de database kan benaderen, hoe nauwkeurig de locatiegegevens zijn, hoe lang de gegevens bewaard blijven, of Google gegevens uit de database verkoopt of deelt en via welke bronnen de gegevens worden verzameld. Google heeft tot 7 mei de tijd gekregen om de vragen te beantwoorden.

"De data in kwestie wordt gebruikt voor locatiegeschiedenis en staat standaard uitgeschakeld. Als een gebruiker ervoor kiest om het in te schakelen, kunnen we bruikbare informatie bieden, zoals realtime gegevens om het verkeer op de weg van werk naar huis te omzeilen. Ze kunnen hun locatiegeschiedenisdata op elk moment verwijderen of het product in z'n geheel uitschakelen", aldus een woordvoerder van Google tegenover persbureau Reuters.

Reacties (1)
24-04-2019, 12:49 door Anoniem
Deze gegevens hoeven helemaal niet opgeslagen te worden. Dit is je reinste privacy schending.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.