image

EFF ontwikkelt vr-app om politiesurveillance te identificeren

vrijdag 26 april 2019, 10:57 door Redactie, 0 reacties

De Amerikaanse burgerrechtenbeweging EFF heeft een virtual reality (VR) app ontwikkeld waarmee gebruikers politiesurveillance "in het wild" kunnen herkennen, zo heeft de organisatie bekendgemaakt. Spot the Surveillance is een app die mensen leert om verschillende surveillancetechnologieën van de politie te identificeren.

Volgens de EFF kan het lastig zijn om politiesurveillance te herkennen, zoals een automatische nummerplaatlezer die op een politieauto is gemonteerd. Via Spot the Surveillance moeten gebruikers een realistisch idee kregen van waar ze op kunnen letten als ze op straat lopen, aldus de EFF. De app plaatst gebruikers in een buurt in San Francisco waar politie aanwezig is. Door op en neer te kijken moeten gebruikers verschillende surveillancetechnologieën herkennen, zoals een bodycam, automatische nummerplaatlezer, een drone, mobiele biometrische scanner en beveiligingscamera.

De app richt zich vooral op Amerikaanse gebruikers, maar ook de Nederlandse politie maakt gebruik van bodycams en ANPR (Automatic NumberPlate Recognition) camera's. Spot the Surveillance werkt het beste met een vr-headset en een browser die WebVR kan weergeven. Een minder "meeslepende" versie werkt via een click-en-sleep-interface op standaardbrowsers. Het duurt ongeveer tien minuten op de app te voltooien.

Image

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.