image

New York onderzoekt verzamelen adresboeken door Facebook

vrijdag 26 april 2019, 11:40 door Redactie, 1 reacties

De Amerikaanse staat New York gaat een onderzoek naar Facebook uitvoeren omdat het zonder toestemming de adresboeken van 1,5 miljoen mensen verzamelde die bij de sociale netwerksite een account aanmaakten. Dat meldt procureur-generaal Letitia James van New York in een persbericht.

Vorige week werd bekend dat Facebook zonder toestemming de adresboeken van 1,5 miljoen gebruikers had verzameld. Bij het aanmaken van een nieuw account vroeg Facebook in bepaalde gevallen aan gebruikers om hun e-mailwachtwoord. Facebook gebruikte deze gegevens om op het e-mailaccount van de gebruiker in te loggen en zijn adresboek binnen Facebook te importeren. Op deze manier heeft Facebook de e-mailcontacten van 1,5 miljoen mensen aan de eigen systemen toegevoegd. Het gaat mogelijk om tientallen of honderden miljoenen contacten.

"Het is tijd dat Facebook verantwoordelijk wordt gehouden voor hoe het omgaat met de persoonlijke informatie van consumenten", aldus James. "Facebook heeft herhaaldelijk een gebrek aan respect voor de gegevens van consumenten getoond, terwijl het tegelijkertijd aan het verwerken van deze data heeft geprofiteerd. Het bericht van Facebook dat het de adresboeken van 1,5 miljoen consumenten zonder hun kennis verzamelde is het laatste bewijs dat Facebook zijn rol in het beschermen van onze persoonlijke informatie niet serieus neemt."

Reacties (1)
26-04-2019, 12:20 door [Account Verwijderd]
Bij het aanmaken van een nieuw account vroeg Facebook in bepaalde gevallen aan gebruikers om hun e-mailwachtwoord.

Doet LinkedIn al jaren toch? Ik geloof dat ze er wel bij zeggen dat het voor het uitbreiden van je netwerk is. Nooit doen natuurlijk. Wachtwoorden voor de ene site nooit bij een andere site invoeren. Hebben ze niks mee te maken.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.