image

Malware infecteert strooimachinefabrikant Aebi Schmidt

maandag 29 april 2019, 13:50 door Redactie, 2 reacties

Fabrikant van strooimachines en veegwagens Aebi Schmidt is vorige week getroffen door malware, zo heeft het bedrijf bekendgemaakt. Op de eigen website spreekt Aebi Schmidt van "it-systeemfalen" dat door de malware werd veroorzaakt en waardoor het bedrijf geen e-mail kan ontvangen en versturen.

"Alleen Windows- en Microsoft-gebaseerde systemen zijn getroffen. Deze systemen moesten tijdelijk worden uitgeschakeld en worden nu stuk voor stuk opgestart. Helaas is dit een tijdsintensief proces wat inhoudt dat we tot verdere kennisgeving geen e-mails kunnen versturen en ontvangen. Als indirect gevolg van het systeemfalen kunnen we verdere verstoringen in bestel- en servicemanagement niet uitsluiten", aldus een verklaring.

Bronnen laten tegenover TechCrunch weten dat het om ransomware gaat en dat medewerkers vanwege de infectie naar huis werden gestuurd. In sommige gevallen met onbetaald verlof. Of het inderdaad om ransomware gaat en hoe de infectie zich kon voordoen laat het bedrijf niet weten.

Reacties (2)
30-04-2019, 08:45 door [Account Verwijderd]
Alleen Windows- en Microsoft-gebaseerde systemen zijn getroffen. Deze systemen moesten tijdelijk worden uitgeschakeld en worden nu stuk voor stuk opgestart. Helaas is dit een tijdsintensief proces wat inhoudt dat we tot verdere kennisgeving geen e-mails kunnen versturen en ontvangen. Als indirect gevolg van het systeemfalen kunnen we verdere verstoringen in bestel- en servicemanagement niet uitsluiten", aldus een verklaring.

Dat klinkt alsof ze nogal kwaad zijn op Microsoft en er binnenkort mee gaan stoppen! Heel verstandig natuurlijk! Want genoeg is genoeg.
01-05-2019, 11:33 door Anoniem
Alsof jij exact weet hoe het IT beleid wordt gevoerd bij Aebi Schmidt........

En uitzonderingen op het beleid, en de mens blijven de zwakke schakel in het hele systeem.

Oh... Succes met het overstappen naar operating system <vul maar in>
Grote kans dat een aantal systeem kritische applicaties niet te krijgen zijn op operating system <vul maar in>
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.