image

Cel voor sheriff die illegaal honderden mensen monitorde

dinsdag 30 april 2019, 10:57 door Redactie, 2 reacties

De voormalige sheriff van het Amerikaanse Mississippi County die illegaal de locatie van honderden mensen monitorde, waaronder andere agenten, is veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes maanden en vier maanden huisarrest. Eerder moest de man al als sheriff van Mississippi County ontslag nemen.

Drie jaar lang, ook toen hij als sheriff van Mississippi County was verkozen, uploadde de man valse en frauduleuze documenten naar een politiedatabase om zo de locatie te verkrijgen van meer dan 200 mobiele telefoongebruikers. De sheriff kreeg zo de locatiegegevens van andere politieagenten, collega's, vrienden en een rechter in handen, zonder dat hiervoor een geldig juridisch bevel was afgegeven, en zonder kennis en toestemming van de personen in kwestie, aldus het Amerikaanse ministerie van Justitie. Het ging in totaal om duizenden locatieverzoeken.

In eerste instantie pleitte de sheriff onschuldig, maar eind vorig jaar sloot hij een "plea deal" en bekende. Als onderdeel van deze overeenkomst stapte hij op als sheriff. Volgens de openbaar aanklager heeft de man een belangrijke politietool voor zijn eigen doeleinden misbruikt en daarmee de privacy van honderden mensen geschonden. De sheriff bekende schuldig te zijn aan "wire fraud" en identiteitsdiefstal, waar maximale gevangenisstraffen van respectievelijk 20 en 5 jaar op staan.

Reacties (2)
30-04-2019, 15:36 door Anoniem
Ben ik de enige die graag wil weten waarom meneer dit deed?
01-05-2019, 08:52 door Happy Linux User - Bijgewerkt: 01-05-2019, 08:52
Ik zie het verschil niet.
Waarom wordt hier zo'n heisa van gemaakt dan?
Google en Facebook doen niet anders.:-)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.