image

Servers hostingprovider al week offline door ransomware

donderdag 2 mei 2019, 14:21 door Redactie, 3 reacties

Meerdere servers van het Amerikaanse hostingbedrijf A2 Hosting zijn al een week offline door ransomware, waardoor ook de websites van klanten onbereikbaar zijn. De ransomware-infectie van de Windows-hostingdienst begon plaats op 22 april, zo meldt het bedrijf in een blogpost.

Verschillende Windows-hostingserver werden door de niet nader genoemde ransomware besmet en aanwezige bestanden versleuteld. "Hoewel we de meeste data die door dit incident is getroffen hebben kunnen herstellen, blijven we met ons cybersecuritybedrfijf samenwerken om andere manieren te zoeken om data te herstellen", aldus A2 Hosting. Hoe de infectie zich kon voordoen laat de hostingprovider niet weten.

Het bedrijf meldt op Twitter dat de data van beschikbare back-ups moest worden hersteld. In bepaalde gevallen ging het om oudere data, maar in de meeste gevallen zouden de back-ups één of twee dagen achterlopen. Gebruikers zijn dan ook woedend, zo blijkt uit reacties op Twitter. Op de statuspagina van A2 wordt vermeld dat het bedrijf bezig is met het herstellen van de resterende offline servers, wat inhoudt dat nog niet alle machines operationeel zijn.

Image

Reacties (3)
03-05-2019, 07:40 door spatieman
auch, dit is zwaar pijnlijk voor A2.
03-05-2019, 08:37 door The FOSS
De ransomware-infectie van de Windows-hostingdienst begon plaats op 22 april, zo meldt het bedrijf in een blogpost.

Verschillende Windows-hostingserver werden door de niet nader genoemde ransomware besmet en aanwezige bestanden versleuteld.

Kandidaat voor de CyberDarwinAward?
03-05-2019, 09:39 door Anoniem
Is dit toevallig aan de hand bij digital license nl? (Tik maar in google). Zij zijn de hele week al offline door naar eigen zeggen een ransomware aanval.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.