/dev/null - Overig

Teletext - Het nieuwe Internet

04-05-2019, 19:52 door Anoniem, 20 reacties
Een paar citaten:


You probably see it every week—leaders who undercut their influence on social media by making some not great moves. Often those moves are subtle.
https://careynieuwhof.com/how-to-quickly-lose-influence-on-social-media-6-shortcuts/


Influence of Fake News on Social Media The rise of Fake News on the social media platforms as we all know that fake news on social media platform travels
https://www.quora.com/What-causes-social-media-to-lose-popularity

Iedereen gaat "invloed" verliezen:

https://www.thedrum.com/opinion/2018/07/31/micro-wave-are-influencers-losing-their-influence

Is dit het eind van "social media"? De bans van memes (want dat omzeilt censuur) is er al. De wens voor regulatie vanuit Europa en andere staten zorgt voor meer drop op bedrijven uit Silicon Valley. Is dit het begin van het einde voor grote tech-bedrijven en de miljarden mensen die klakkeloos alle trends volgen door op een dag mogen betalen voor hun Appjes en hun Social media toegang? De vraag om regulatie en stricte controle liegt er niet om, dit hebben we te danken aan de hoeveelheid Fakenews op de social media. Fakenews komt echt van alle kanten: politiek links en rechts en kent vele gradaties in het grijs maar een subtiele Tweet kan al leiden tot Blacklisting, Shadowbanning. Is de censor zelf ook aan het radicaliseren of proberen deze zo goed als kan te dweilen met de kraan open? Wat is nog de toekomst van deze internet bedrijven en als zij verdwijnen, verdwijnt dan ook de Trend-monitoring, het Informatie-gestuurd werken en is er toch weer hoop voor een toekomst met privacy als het grote doek valt?

Hoe kan een normaal mens nog geld verdienen via internet als je miljoenen volgers kunt verliezen door een verkeerde Tweet of erger: door een verandering van het maatschappelijk debat? Miljoenen volgers die je jaren lang hebt opgebouwd, weg!

Hoe verdien je nog geld met Youtube als het aantal onderwerpen beperkt is om politieke redenen, wat zorgt voor een oververzadigde markt op Trendy topics waardoor je minder kunt verdienen terwijl de revenues voor advertising al naar beneden zijn bijgesteld voor het wintbejag van Silicon Valley's bedrijven en hun onzekere lange termijn toekomst?

Twitter knijpt alles eruit wat er in zit:


Twitter reports record revenue of $909 million in Q4 2018, despite losing 5 million monthly users
https://venturebeat.com/2019/02/07/twitter-reports-record-revenue-of-909-million-in-q4-2018-despite-losing-5-million-users/

Het lijkt erop dat de CFO's en CEOs van Silicon Valley en hun vrienden nog prive kasteeltjes bouwen voordat de boel in elkaar stort. Of zal het te redden vallen voor de gewone burger die graag op social media zit en alle tienduizenden realmedia (ouderwetse) bedrijven, kranten en TV programmas die zich ook al afhankelijk hebben gemaakt door de invoering van Like-buttons en Retweet buttons op hun artikelen? Een domme zet van de traditionale media wellicht?

Alternatieven zijn er niet. Een paar projectjes zonder serieuze traction. Wordt het internet in 2020 een soort veredelde Teletext maar dan met betaalopties voor "kwaliteitsartikelen"?

En dan nog dit... de grote kasteelheren die alles runnen en ons aan de schermpjes willen houden worden steeds meer privacy paranoia, schermen hun webcams af, schermen hun eigen kroost af van technologie:

https://www.cbsnews.com/news/silicon-valley-parents-are-raising-their-kids-tech-free/

https://protectyoungeyes.com/screen-time-kids-parental-control-5-recommendations/

https://www.businessinsider.com/silicon-valley-parents-raising-their-kids-tech-free-red-flag-2018-2

https://www.cbsnews.com/news/truth-about-tech-campaign-against-tech-addiction/


In Silicon Valley, devices are an essential part of daily life. But many of the tech titans creating these products choose to power down when they leave the office, following industry giants like Bill Gates and Steve Jobs who restricted their own kids' access to technology at home.

Pierre Laurent, who has worked for companies including Microsoft and Intel, said he and his family typically leave their phones at a table to charge when at home. He says the tech industry designs products to hook users, reports CBS News' Jamie Yuccas.

En wij onze kinderen maar de nieuwste iPhone kopen voor kerstmis want de klasgenootjes hebben er ook allemaal een. Onze kinderen als grondstof omdat we goede ouders willen zijn en je "niet meegaat met de tijd" als je geen smartphone. Wie gaat er trouwens later voor ons zorgen? Google Health met "gratis" gadgets die je 24/7 monitoren. Een mooie belofte!
Reacties (20)
04-05-2019, 23:36 door Anoniem
Het briljante van teletext is dat er te weinig ruimte op een teletext pagina is voor teveel gelul.

En die kant gaan we weer uit.

Geen zin meer in teveel gelul in het algemeen. Dat lezen we niet eens meer.

Teletext. Meer heb je niet nodig.
05-05-2019, 13:22 door Anoniem
Wil je verandering in nederland en europa,
ga dan stemmen i.p.v klagen wat velen doen,klagen is altijd makkelijk.
Meer dan de helft van het nederlandse volk stemt niet.
05-05-2019, 13:23 door Anoniem
Of je gaat weer terug naar de tijd van voor het Internet, maar dan met nog meer reclame.

Dus even geroken aan wat Internetvrijheid en
dus nu weer terug naar de gecontroleerde berichtgeving a.k.a propaganda.

Je ziet zelfs commentaar op nieuws verdwijnen,
eerst achter een betaalmuur, dan helemaal, want ongewenst.

Wij weten wat u dient te lezen, wij brengen u het nieuws.

Geen alternatieve geluiden, geen protest, de manager & CEO als vervangers voor de heer en religie van vroeger.
Met de ene houdt hen arm en de andere houdt hen dom.

Als je commercie de hegemonie over alles hebt toebedeeld,
kom je vanzelf op zo'n wereld uit
en dat gaat vooral ten koste van de vrijheid van het individu.

De kikkers zijn gewoon niet op tijd uit het steeds heter wordende badje gesprongen.

#sockpuppet
05-05-2019, 15:50 door Anoniem
Door Anoniem: Het briljante van teletext is dat er te weinig ruimte op een teletext pagina is voor teveel gelul.
Teletext. Meer heb je niet nodig.

Als je vindt dat ik aan het lullen ben door zo'n onderwerp aan te snijden, okee, het was even om de focus op de Social media te houden. Dit doet mainstream media ook, en de Europese Unie ook maar ik lul niet mee want ik zie Facebook CS graag vertrekken!

Gelijk heb je want alles is gelul maar ook weer niet, want je doet jezelf te kort hier om mij als topic opener ongelijk toe de delen terwijl de supertech kasteelheren in Sillicon Valley hun bloedeigen kinderen nog geen Androidje in handen geven met internet verbinding. Als een ontwerper van een merk autos bijvoorbeeld Dacia zelf Mercedes rijdt en iedereen in zijn eigen kring Dacia ontraadt want slecht ontwerp, maar ondertussen de halve Europese bevolking in Dacia rijdt onder het mom "niet lullen maar plankgas!". Ik ben niet zo goed in IT-autoindustrie analogien maar ik doe een poging.

Wat ik eigenlijk wil zeggen: Vertel tegen iedereen die je kent: "Hee wist je dat de tech specialisten in Silicon Valley zelf geen tech in huis willen?" en "Hee jij gebruikt wel Whatapp he, en Mark Zuckerberg verdient daar goed aan maar wist je ook dat hij overal zijn webcam afplakt, ook die op zijn smartphone?"

Of je laat mensen gewoon verder slapen.


Of je gaat weer terug naar de tijd van voor het Internet, maar dan met nog meer reclame.

Dus even geroken aan wat Internetvrijheid en
dus nu weer terug naar de gecontroleerde berichtgeving a.k.a propaganda.

Wij assimileren straks allemaal in het darpa net als kleine robotjes en Rusland en China en Iran die scheiden hun internet af voor hun eigen netwerk van humanoide burgerslaven gestuurd door militaire complexen. Let maar op het gaat komen en het is allang geen geheim meer want verschillende Think Tanks zoeken mensen en proposals over hoe deze strategien aangebracht kunnen worden in een cybernetisch post-democratisch tijdperk. Helaas ken ik zelf geen goede Think Tank.



Je ziet zelfs commentaar op nieuws verdwijnen,
eerst achter een betaalmuur, dan helemaal, want ongewenst.

De digitale krant wordt duurder dan de papieren en je betaalt dubbel want de hoeveeltijd tijd die je spendeert aan een artikel wordt ook omgezet in marktwaarde. Zo wordt alle nieuws uiteindelijk filterbubbles voor profit (en in een post-kapitalistische wereld: voor efficientie) en lees je uiteindelijk weinig nieuws meer maar meer van hetzelfde omdat je in virtuele bubbels zit. Uiteindelijk gaat dat nieuws alleen nog maar over je zelf want zo werken filterbubbles. Ik heb haters uit het militair industriele complex gehad die aan me zaten te vreten omdat ik dat woord filterbubble gebruikte, vele jaren geleden... haters gonna hate maar ik had wel gelijk, nu is het een mainstream word. Net zoals andere termen die 5 jaar geleden blijkbaar verboden waren of voor een select gezelschap waar ik niet bijhoorde maar intussen wel meer over weet.


Wij weten wat u dient te lezen, wij brengen u het nieuws.

Geen alternatieve geluiden, geen protest, de manager & CEO als vervangers voor de heer en religie van vroeger.
Met de ene houdt hen arm en de andere houdt hen dom.

Als je commercie de hegemonie over alles hebt toebedeeld,
kom je vanzelf op zo'n wereld uit
en dat gaat vooral ten koste van de vrijheid van het individu.

De kikkers zijn gewoon niet op tijd uit het steeds heter wordende badje gesprongen.

#sockpuppet

Ik ben geen kikker hoor, ik ben van mening dat kikkerland is overgenomen door Aziatische kikkers en daarna door die aloude padden die er een tomatensoep van wilden maken. Niet omdat ze weten dat mensen de tomatensoep als zoete koek doorslikken maar de padden geen zin hadden de vijver te delen met komische brulkikkers. Nu denk je misschien, ach, de wereld is groot genoeg, ik verhuis wel naar het uiteinde van de wereld, maar daar heb je ook inheemse padden die een Maori dansje doen alvorens je op te vreten, als een reiger je niet eerst uit de lucht heeft geplukt. En dan heb je nog kikkerbilletjes, daar zijn oude padden dol op en ook de jonge vijverkwakers want die moeten nog leren. Dan is er nog iets over kikker wat je niet mag zeggen want anti-homo rhetoriek waarbij wetenschappelijke experimenten en academisch bewijs opeens wordt genegeerd. In welke tijden leven we dan als de academia selectief wordt gebruikt?
05-05-2019, 15:58 door Anoniem
Door Anoniem: Geen zin meer in teveel gelul in het algemeen. Dat lezen we niet eens meer.
Ik heb de hele post niet gelezen, alleen jouw commentaar :)
05-05-2019, 17:38 door Anoniem
Even de lijn iets verder doortrekken: hierbij dan ook een waarschuwing maak je niet al te lekker met gebruik van Spotify en/of Netflix of ander soortgelijke dienst.
Ook hier gaat binnen een paar jaar de stekker uit; platenmaatschappijen en de filmindustrie ruiken geld en willen hier zoveel als mogelijk aan verdienen. Hiermee helpen ze hun enige businessmodel waar nog geld in zit zelf om zeep. Oké qua film heb je dan nog wel de bioscoop, dat gaat nooit genoeg opleveren.

Eén geluk hebben ze, het (illegaal) downloaden gaat niet weer opnieuw massaal gebeuren. Dit om het simpele feit dat Internet dan een tuintje op haar buik heeft...
05-05-2019, 19:30 door Anoniem
Nep, nep, nepper dan nep, en hoe reageren we erop? Raadpleeg de Hoax-wijzer!

Deze hele discussie is overbodig, ga naar https://mediabiasfactcheck.com
en je ziet precies wat je leest- info met een mild - gemiddeld of sterke hoeveelheid conspiratie = aluhoedjes-niveau.
pseudo-wetenschappelijk in de categorie - mild - gemiddeld - sterk, hetgeen echte en pure kwakzalveritis betreft.
Vervolgens zie je een clickbait percentage...

Gezever op aluhoedjes-niveau en doorgeslagen kwakzalveritis is gevaarlijk,
dus dat moeten we en als het goed is mogen we straks ook niet meer lezen.

De factcheckers zijn voor u in de weer, tot een volgende keer,
Af en toe worden de uitgeputte factcheckers van Facebook uit een van de Kleine Tijgerlanden weggedragent,
want ze schijnen er echt onder te lijden te hebben, onder al die pure nep.

#sockpuppet
05-05-2019, 21:44 door Anoniem
Door Anoniem: Nep, nep, nepper dan nep, en hoe reageren we erop? Raadpleeg de Hoax-wijzer!

Deze hele discussie is overbodig, ga naar https://mediabiasfactcheck.com
en je ziet precies wat je leest- info met een mild - gemiddeld of sterke hoeveelheid conspiratie = aluhoedjes-niveau.
pseudo-wetenschappelijk in de categorie - mild - gemiddeld - sterk, hetgeen echte en pure kwakzalveritis betreft.
Vervolgens zie je een clickbait percentage...

Gezever op aluhoedjes-niveau en doorgeslagen kwakzalveritis is gevaarlijk,
dus dat moeten we en als het goed is mogen we straks ook niet meer lezen.

De factcheckers zijn voor u in de weer, tot een volgende keer,
Af en toe worden de uitgeputte factcheckers van Facebook uit een van de Kleine Tijgerlanden weggedragent,
want ze schijnen er echt onder te lijden te hebben, onder al die pure nep.



Ja al deze sites zijn inderdaad Nepnews en Fakenews:

https://www.cbsnews.com/news/silicon-valley-parents-are-raising-their-kids-tech-free/

https://protectyoungeyes.com/screen-time-kids-parental-control-5-recommendations/

https://www.businessinsider.com/silicon-valley-parents-raising-their-kids-tech-free-red-flag-2018-2

https://www.cbsnews.com/news/truth-about-tech-campaign-against-tech-addiction/

Ik vermoed dat CBS en ook MSNBC en CNN in handen zijn van Russische oligarchen ofzo dus ten strijde!!! Vooral Business Insider en de Nederlandse "Follow The Money" moet je niet vertrouwen want je weet nooit waar ze geweest zijn deze journalisten!


$sockpuppet
05-05-2019, 21:52 door Anoniem
Door Anoniem: Nep, nep, nepper dan nep, en hoe reageren we erop? Raadpleeg de Hoax-wijzer!

Gezever op aluhoedjes-niveau en doorgeslagen kwakzalveritis is gevaarlijk,
dus dat moeten we en als het goed is mogen we straks ook niet meer lezen.

#sockpuppet

Inderdaad beste heer. Als het goed is mogen wij ons over 1 jaar of minder tevreden stellen met gevalideerd nieuws dat wij "mogen" lezen op internet, alle rommel wordt keihard aangepakt. Dat gene wat wij tot ons willen nemen dat wordt al voorgekauwd, dan is het vergif er al uit met dank aan de gesubsideerde clubs in Dublin en jonge vrijwillige of betaalde factcheckers die herkennen wat slecht is voor ons om te lezen. Als je je niet in Fake news hebt gestort en ondergedompeld dn weet je het ook niet te herkennen (de patronen) wanneer het wel een keer de kop opsteekt. Niks geleerd van 2016. Facebook had nooit aan nieuws moeten beginnen, het is een manipulatieplatorm geworden dat steeds verder van social media afstaat. Twitter is andere koek want dat was juist opgezet met de bedoeling om revoluties op straat te orchestreren maar in de bananenrepublieken. Toen was het nog goed. En hier is het ook goed zolang het maar gaat over wat men de hele dag doet en waar men uithangt.

Aluhoedjes roepen is de nieuwe policor. Allemaal in koor als een groep theatermakers en acteurs, dan geloven we het nog!
06-05-2019, 07:45 door Anoniem
Jezus, doe eens even allemaal gewoon
06-05-2019, 16:20 door Anoniem
Zo kennen we elkaar toch in Nederland, doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg
en Google en Facebook helpen daarbij, er liggen leuke tijden voor de boeg.

Zij vegen alle schaduwen van het internationale behang voor u opzij,
het is immers fijn een globale consument te zijn, zowel voor u en ook voor mij.

Wilt u terug naar de rijkdom van de af en toe zo broodnodige individualiteit,
dan is dat helaas steeds minder mogelijk, iets dat hen ten zeerste spijt.

J.O.
06-05-2019, 17:39 door Anoniem
Door Anoniem: Jezus, doe eens even allemaal gewoon

Jezus die hadden ze ook een aluhoedje genoemd maar 2000 jaar geleden waren ze nog erg goedgelovig en bijgelovig.

Die tijden zijn voorbij.

Gek genoeg is er in deze turbulente politieke tijd met alle gecyber een complete opleving van "herboren christenen".

Wat een toeval.
07-05-2019, 13:59 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Jezus, doe eens even allemaal gewoon

Jezus die hadden ze ook een aluhoedje genoemd maar 2000 jaar geleden waren ze nog erg goedgelovig en bijgelovig.

Die tijden zijn voorbij.

Gek genoeg is er in deze turbulente politieke tijd met alle gecyber een complete opleving van "herboren christenen".

Wat een toeval.

Teletext is als Jezus. Gaat weer opstaan uit de dood. Let maar op.
07-05-2019, 18:41 door Anoniem
Teletekst is niet dood, er werken nog dagelijk mensen aan om die paginas op te maken.

De toekomst van het internet is geen teletekst maar wel een meer geregisseerde en geredigeerde informatievoorziening met een kritische kijk op alle eigen inbreng.

De toekomst van het internet zal binnen enkele jaren veranderen van een consumerende en informerende naar een sturende dienst.

Het is ontworpen door het leger en zij zullen dat ook terugnemen voordat anderen dit doen.

Het is goed dat we nu wel door de NOS gewaarschuwd worden voor Nepnieuws rond de 23 Mei verkiezingen en ik verwacht dat de hoeveelheid nepnieuws veel minder zal zijn dan verwacht of zelfs niet meer als zodanig te herkennen, dat het alweer in iets anders gemorpht is.
07-05-2019, 21:07 door Anoniem
Door Anoniem: Teletekst is niet dood, er werken nog dagelijk mensen aan om die paginas op te maken.

De toekomst van het internet is geen teletekst maar wel een meer geregisseerde en geredigeerde informatievoorziening met een kritische kijk op alle eigen inbreng.

De toekomst van het internet zal binnen enkele jaren veranderen van een consumerende en informerende naar een sturende dienst.

Het is ontworpen door het leger en zij zullen dat ook terugnemen voordat anderen dit doen.

Het is goed dat we nu wel door de NOS gewaarschuwd worden voor Nepnieuws rond de 23 Mei verkiezingen en ik verwacht dat de hoeveelheid nepnieuws veel minder zal zijn dan verwacht of zelfs niet meer als zodanig te herkennen, dat het alweer in iets anders gemorpht is.

De massa-sites hebben enkel de massa on-line gebracht. En daarbij vele nieuwe dingen de kop ingedrukt.

Het echte werk moet nog maar beginnen. De oude bomen hebben hun nut gehad maar moeten dringend gekapt. Ze nemen teveel licht weg. We staan al zeker 10 jaar stil.
08-05-2019, 12:54 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Teletekst is niet dood, er werken nog dagelijk mensen aan om die paginas op te maken.

De toekomst van het internet is geen teletekst maar wel een meer geregisseerde en geredigeerde informatievoorziening met een kritische kijk op alle eigen inbreng.

De toekomst van het internet zal binnen enkele jaren veranderen van een consumerende en informerende naar een sturende dienst.

Het is ontworpen door het leger en zij zullen dat ook terugnemen voordat anderen dit doen.

Het is goed dat we nu wel door de NOS gewaarschuwd worden voor Nepnieuws rond de 23 Mei verkiezingen en ik verwacht dat de hoeveelheid nepnieuws veel minder zal zijn dan verwacht of zelfs niet meer als zodanig te herkennen, dat het alweer in iets anders gemorpht is.

De massa-sites hebben enkel de massa on-line gebracht. En daarbij vele nieuwe dingen de kop ingedrukt.

Het echte werk moet nog maar beginnen. De oude bomen hebben hun nut gehad maar moeten dringend gekapt. Ze nemen teveel licht weg. We staan al zeker 10 jaar stil.

De oude bomen groeien in bossen tussen de datura en het onkruid. Deze bossen gaan het liefst zo snel mogelijk maar wel professioneel in brand zodat er een nieuwe metropolis kan worden gebouwd en een nieuw park om te spelen en recreeren.

Wij staan in elk geval klaar om actie te ondernemen nu en wachten op het signaal van de eerste grote bomenkap in de mainstream media. Het zal niet allemaal netjes verlopen maar we kunnen niet wachten want de ambtenaren van de vergunningen zeiden altijd driewerf nee. Diep van binnen willen ze wel en als hun ogen geopend worden dan zeker. Het is te begrijpen dat niemand in onzekerheid wil leven en zijn baan verliezen maar het is soms de keuze een tijdelijke baan of een permanente toekomst en in die toekomst worden vele nieuwe banen opgeleverd.
08-05-2019, 13:03 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Teletekst is niet dood, er werken nog dagelijk mensen aan om die paginas op te maken.

De toekomst van het internet is geen teletekst maar wel een meer geregisseerde en geredigeerde informatievoorziening met een kritische kijk op alle eigen inbreng.

De toekomst van het internet zal binnen enkele jaren veranderen van een consumerende en informerende naar een sturende dienst.

Het is ontworpen door het leger en zij zullen dat ook terugnemen voordat anderen dit doen.

Het is goed dat we nu wel door de NOS gewaarschuwd worden voor Nepnieuws rond de 23 Mei verkiezingen en ik verwacht dat de hoeveelheid nepnieuws veel minder zal zijn dan verwacht of zelfs niet meer als zodanig te herkennen, dat het alweer in iets anders gemorpht is.

De massa-sites hebben enkel de massa on-line gebracht. En daarbij vele nieuwe dingen de kop ingedrukt.

Het echte werk moet nog maar beginnen. De oude bomen hebben hun nut gehad maar moeten dringend gekapt. Ze nemen teveel licht weg. We staan al zeker 10 jaar stil.


Welk licht? Ik zie alleen nog maar Chromebooks, Chromium users en Android gebruikers die alles Googlen.

Ik denk dan bij mezelf: dit moet het licht zijn maar waarom is mijn bedrijf failliet / minder winstgevend dan vroeger, ik was toch goed in de IT?

Dit zou iedereen zich eigenlijk moeten afvragen en dan oprecht antwoord geven aan jezelf.
08-05-2019, 14:30 door Anoniem
Ik ben het helemaal eens met anoniem van 21:07

Natuurlijk proberen de leiders van de surveillance economie hun verdienmodel ten koste van alles te handhaven en zullen de oude dinosaurussen geen jongere zoogdieren populatie naast zich gedogen. Maar alles verdwijnt, de stoomlocomotief verdween voor diesel- en elektrisch treinstel en deze tijden zullen ook vervliegen als sneeuw voor de zon.

Altijd zullen er eigenwijze mensen als vernieuwers blijven. Nooit of te nimmer zal men zich neerlegen bij een opgelegd pandoer, net als in het boek Brave New World en 1984 zullen er dissidenten blijven tot het eind der dagen, een restgroepje
van strijders tegen de Kali-demon in dit kali-tijdperk.

Vraag nu is, waar is het in de evolutie misgegaan? Was het echt die ene garnaal, die opeens agressieve trekjes ging vertonen en de hele evolutie na het cambrium negatief heeft beinvloed? Of kwam de celulaire narigheid uit de kosmos tot ons, via een soort van matrix-achrig virus als kosmische horror-grap.

De negatieve ontwikkelingen gaan hard, subtiel wordt elk tegengeluid tegen de hegemonie van USA Big Tech de kop ingedrukt, via slimme steeds aangepaste algoritmen gezuiverd en verbannen of verwijderd. DARPA takes revenge!

Zo snel dat er niet meer tegenin te posten is, straks zal Flaterboek's AI al ingrijpen terwijl je de letters nog aan het ingeven ben op je android keyboardje van je smartfoon. Uiteindelijk zullen ze niet terugschrikken om je hersens aan de computer proberen te leggen, je leeft dat in een eeuwig elitair delirium en losgezongen van je eigen Hogere Zelf. Dat is "het Beest".

Voor de gelovigen onder ons, zitten we in een tijd, die meer en meer weg zal hebben van wat we lezen in Openbaringen (het ultimo eindtijd verhaal waar de elite je in wil laten geloven) en waarover menig Koran-vers ook vertelt, namelijk over de kleine en de grote tekenen (de "tekenen op de klok" worden ze ook wel genoemd, de Dode Zee die van zout zoet zal worden, Jordanie waar geen dadels meer zullen groeien). Het zij zo en 'amein', feit is dat de ontwikkelingen steeds sneller gaan aflopen.

Maar daarom niet getreurd, we lezen het immers allemaal mettertijd wel via teletekst, toch?

J.O.
08-05-2019, 18:08 door Anoniem
Door Anoniem: Ik ben het helemaal eens met anoniem van 21:07

Natuurlijk proberen de leiders van de surveillance economie hun verdienmodel ten koste van alles te handhaven en zullen de oude dinosaurussen geen jongere zoogdieren populatie naast zich gedogen. Maar alles verdwijnt, de stoomlocomotief verdween voor diesel- en elektrisch treinstel en deze tijden zullen ook vervliegen als sneeuw voor de zon.

Altijd zullen er eigenwijze mensen als vernieuwers blijven. Nooit of te nimmer zal men zich neerlegen bij een opgelegd pandoer, net als in het boek Brave New World en 1984 zullen er dissidenten blijven tot het eind der dagen, een restgroepje
van strijders tegen de Kali-demon in dit kali-tijdperk.

Wie zijn de oude dinos? En wat is de insteek van Jo zo vraag ik mij af. Ik hoop geen herschrijving van de geschiedenis zoals ooms en tantes dat in het verleden deden, zelf op de achtergrond blijvend.

Ik draai Kali Linux... maar geen Windows waarbij ik instem met een EULA met mogelijk grimmige consequenties.

Noem mij geen dissident. Ik wil gewoon een leuk leven en dingen die werken maar oude dinos en nieuwe dinos zijn het met elkaar eens dat alle kleinere levensvormen niet meetellen en belachelijk gemaakt moeten worden. Na de inslag van die komeet zijn de dinos verdwenen en ze hebben weinig voor ons achtergelaten. We moeten nog steeds raden of sommige soorten veren hadden of een schubbenhuid aan de hand van hun fossielen.


Vraag nu is, waar is het in de evolutie misgegaan? Was het echt die ene garnaal, die opeens agressieve trekjes ging vertonen en de hele evolutie na het cambrium negatief heeft beinvloed? Of kwam de celulaire narigheid uit de kosmos tot ons, via een soort van matrix-achrig virus als kosmische horror-grap.

De negatieve ontwikkelingen gaan hard, subtiel wordt elk tegengeluid tegen de hegemonie van USA Big Tech de kop ingedrukt, via slimme steeds aangepaste algoritmen gezuiverd en verbannen of verwijderd. DARPA takes revenge!

Deze garnaal hier let niet alleen op USA Big Tech maar ook op de Orient Express want Ali Baba was tenslotte een dief. Dat moet een grap zijn geweest bij de oprichting van het bedrijf maar dat de consument maar blijft bestellen zegt genoeg. Blijkbaar is het zelforganiserend vermogen tot productiviteit in het Westen nihil of is men rondheid naief of de economische situatie zo dramatisch dat men wel "Made In " producten moet kopen.

DARPA ach zij hebben ons tenminste het internet gebracht. Ze mogen die commerciele rommel van mij best opruimen maar ik vrees dat ze er zelf iets te afhankelijk van zijn. Ik vecht voortaan tegen niemand of niets meer. Men zoekt het zich maar uit. Als burger wordt je gewoon voor de leeuwen gegooid door de grootmachen, kijk maar naar de gele hesjes.

Daarvoor ben ik door teveel partijen benadeeld. Ik zie wel wie er wint en als de uitslag mij bevalt dan kijk ik later wel of ik het accepteer of mij terugtrek en mijn eigen software ga schrijven voor prive-gebruik.


Zo snel dat er niet meer tegenin te posten is, straks zal Flaterboek's AI al ingrijpen terwijl je de letters nog aan het ingeven ben op je android keyboardje van je smartfoon. Uiteindelijk zullen ze niet terugschrikken om je hersens aan de computer proberen te leggen, je leeft dat in een eeuwig elitair delirium en losgezongen van je eigen Hogere Zelf. Dat is "het Beest".

Technologie (informatie uitwisseling) is de toekomst. Gnostieke prietpraat... iets minder. Dat is hooguit een revisited mindvirus wat momenteel over de Youtube kanalen gaat omdat alle oude entertainment (angst voor AI, 5G, en alien lizards van de holle aarde) inmiddels grijsgedraaid is. Deze "truthers" zijn onbewust propaganda loopjongens voor hetzelfde NWO alleen dan zonder salaris behalve revenue van Youtube inkomsten, die overigens ook aan het teruglopen zijn. Over AI space lizards en andere geheimen houd ik mijn lippen stevig op elkaar want dat gaat ten koste van mijn carriereopties.


Voor de gelovigen onder ons, zitten we in een tijd, die meer en meer weg zal hebben van wat we lezen in Openbaringen (het ultimo eindtijd verhaal waar de elite je in wil laten geloven) en waarover menig Koran-vers ook vertelt, namelijk over de kleine en de grote tekenen (de "tekenen op de klok" worden ze ook wel genoemd, de Dode Zee die van zout zoet zal worden, Jordanie waar geen dadels meer zullen groeien). Het zij zo en 'amein', feit is dat de ontwikkelingen steeds sneller gaan aflopen.

Ik vraag mij altijd af: wie zijn agenda dient dit soort uitspraken. Ik heb helaas (of gelukkig) nog geen verifieerbare concrete informatie gezien die het een of het ander kan bevestigen. Ik geloof wel in IT (informatie en techniek).

Laten we daarom eens meer praten over techniek en informatie-technologie en ons minder focussen op de afleidingen (de aanslagen van de ene en het fake news van de andere). Zelfs Putin erkent heel nuchter en haast objectief dat "whatever country has the best AI will rule the world".

https://www.businessinsider.nl/putin-believes-country-with-best-ai-ruler-of-the-world-2017-9/?international=true&r=US
http://fortune.com/2017/09/04/ai-artificial-intelligence-putin-rule-world/


According to a report by Russian state-funded organisation RT (which we first saw via The Verge), Putin told students that “artificial intelligence is the future, not only for Russia, but for all of humankind.”

Alsof het DARPA is die de Transhumanist agenda pushen. Iedereen weet dat de Amerikanen hun eigen veters nog niet kunnen strikken. Maar de Rus denkt nog in "nations". Wat als een superrijke entiteit, een persoon of bedrijf bijvoorbeeld, deze macht krijgt over "all of humankind"? Dan denk ik aan een Amerikaans militair rapport (link niet voorhanden maar is openbaar) die erkennen dat "superrijken en supranationale bedrijven" een gevaar vormen voor de USA en eigenlijk voor elke staat dus ook Rusland en Europa. Deze laatste twee gaan voor in de strijd tegen de Facebooks en Googles van deze wereld (EU meer tegen FB en Rusland meer tegen Google, waarom? Geen idee). De EU werkt het liefst met wetten en regulaties en Rusland kan de troef inzetten van IP filters, iets wat in de EU ook niet ondenkbaar is in een noodsituatie. Zonder de handelsoorlogen van Trump hadden we nu geen debatten over Fakenews, de waarde van Facebook et cetera.
08-05-2019, 18:56 door Anoniem
Wat een flauwekul allemaal weer. Als Facebook "het beest" is dan kun je beter van internet blijven. Google is 10x erger.

De Europese Unie is nu zelf wakker en richten met onze belastingcenten instellingen op die op Fakenews (en heel veel ander ongewenste rommel waarover we nooit horen) gaan controleren omdat de corporate information business besloot naast mensen verbinden ook mensen verhaaltjes te laten spinnen voor extra gewin.

Een blog is nog acceptabel, je kunt er voor kiezen als je ernaar surft. Maar met Facebook is een sensationeel verhaal met 1 klik gedeeld en opnieuw gedeeld en gaat het viraal. Facebook vormt daarmee een gevaar dat groter is dan zelfs de meest tegendraadse 'gevestigde media' zoals The Guardian of in Nederland de Telegraaf Media Groep.

Facebook en bij extentie Silicon Valley is een potentiele bedreiging voor alle naties en de wereldorde zelf en dat is op zijn minst ironisch en ja ook merkwaardig maar je moet het kunnen zien. Voor de gewone gebruiker en de technocraat in Brussel was eerst Trump nodig, de mens op security.nl wist in 2005 al waar dit heen ging.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.