image

Schooldistrict is 475.000 dollar kwijt aan herstel malware-infectie

maandag 6 mei 2019, 13:59 door Redactie, 0 reacties

Een Amerikaans schooldistrict dat eind februari door malware werd getroffen is al 475.000 dollar kwijt aan het verwijderen van de infectie, het herstellen van systemen en voorkomen van nieuwe besmettingen. Door de infectie hadden tien basisscholen en drie middelbare scholen van het Sylvan Union School District geen toegang tot essentiële diensten zoals e-mail, registratiesystemen, netwerken en in de cloud opgeslagen data.

Vanwege de infectie werden onder andere de rapporten van scholieren uitgesteld. Een maand nadat de systemen besmet raakten zorgde de malware nog steeds voor problemen, aldus The Modesto Bee. Inmiddels zijn de systemen hersteld en kan de schade worden opgemaakt. Het schooldistrict heeft naar eigen zeggen 475.000 dollar uitgegeven aan het verwijderen van de malware en het herstellen van systemen, waaronder de aanschaf van software, materiaal en externe diensten.

Sommige van deze uitgaven zijn bedoeld om het netwerk van het schooldistrict tegen toekomstige aanvallen te beschermen. Voor volgend jaar is het district van plan om nog eens 530.000 dollar aan "technology upgrades" uit te geven. Het gaat dan om monitoring en back-endsupport, abonnementen en virtualisatieapparatuur en -diensten.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.