image

Microsoft Edge krijgt meer opties om tracking te blokkeren

dinsdag 7 mei 2019, 09:53 door Redactie, 1 reacties

Microsoft heeft tijdens de ontwikkelaarsconferentie Microsoft Build 2019 nieuwe privacytools gedemonstreerd die aan Edge zullen worden toegevoegd en waarmee gebruikers online tracking kunnen tegengaan. Volgens de softwaregigant hebben gebruikers laten weten dat ze niet begrijpen hoe websites hun data gebruiken.

Ook hebben gebruikers het gevoel dat ze tijdens het browsen geen controle over hun eigen data hebben. Om hier tegemoet aan te komen heeft Microsoft nu een privacydashboard voor Edge gedemonstreerd. Hiermee kunnen gebruikers van de browser straks uit verschillende niveaus kiezen om hun gegevens te delen en beschermen. Afhankelijk van het gekozen niveau zal de browser gebruikers beschermen tegen third party tracking.

De browser zal drie beschermingsniveaus bieden: unrestricted, balanced en strict. Alle drie de niveaus blokkeren kwaadaardige trackers. De laatste twee niveaus blokkeren ook potentiële trackers van websites die gebruikers niet hebben bezocht. Het strengste niveau kan er ook voor zorgen dat sommige websites niet meer werken. Wanneer de opties precies aan Edge worden toegevoegd is nog niet bekend.

Image

Reacties (1)
07-05-2019, 14:47 door Anoniem
Steek maar waar de zon niet schijnt met je Egde. Ik ben nog steeds boos dat ze Netscape en Mosaic om zeep hebben geholpen. Enkel uit machtspolitiek.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.