image

CIA lanceert aparte website op het Tor-netwerk

woensdag 8 mei 2019, 11:07 door Redactie, 9 reacties

De Amerikaanse inlichtingendienst CIA heeft een aparte website op het Tor-netwerk gelanceerd, zo heeft de dienst via Twitter bekendgemaakt. "Veilig, anoniem, ontraceerbaar - eigenschappen die gelden voor de missie van de CIA - en hetzelfde geldt voor onze onion-site, die nu beschikbaar is op het Tor-netwerk", aldus een tweet van de inlichtingendienst.

Onion-sites zijn alleen toegankelijk via het Tor-netwerk, dat weer via Tor Browser benaderbaar is. Er is een verschil tussen het gebruik van Tor Browser om de CIA-website op het 'normale' internet te bezoeken en het apart hosten van een website op het Tor-netwerk die via Tor Browser wordt bezocht. In het eerste geval waarbij de 'normale' website via Tor Browser wordt bezocht is er nog altijd het risico van de exitnode. Dit is de laatste computer in het Tor-netwerk dat de uiteindelijke verbinding naar de gewenste website opzet. Door een website op het Tor-netwerk zelf te starten wordt dit risico weggenomen, omdat het verkeer op het Tor-netwerk blijft.

Volgens de CIA is de onion-site één van de manieren waarop de inlichtingendienst is te bereiken. De website biedt alles van de officiële CIA.gov-website, zoals het World Factbook, informatie en vacatures. Het adres van de onion-site is ciadotgov4sjwlzihbbgxnqg3xiyrg7so2r2o3lt5wz5ypk4sxyjstad.onion. Eerder lanceerde ook Facebook al een aparte onion-site.

Image

Reacties (9)
08-05-2019, 11:45 door Anoniem
Dus als je reageert op een vacature vanaf het .onion adres, wat zij natuurlijk zien, hoe gaan ze daar mee om. Verder vraag ik me ook af wat de meerwaarde is voor de CIA om een .onion adres te hebben.
08-05-2019, 11:51 door Anoniem
makkelijk kunnen Ze het niet maken .
tegenwoordig wel nodig met al die binnen gehaalde Murkenmeuk door die Haagse Hippies .
08-05-2019, 12:27 door Anoniem
Deze "vriendjes" uit Ohio zitten er natuurlijk ook al:
https://www.facebook.com/buckhacks/

Niet verbazingwekkend, gezien wat we lezen hier: https://www.security.nl/posting/606613/De+stille+oorlog+tegen+Tor+en+Internet+Anonimiteit

.....en ook gezien het firefox weekend certificeringsdrama met de uitgeschakelde extensies.

Er gebeurt echt niets toevallig op deze planeet, beste mensen.
Geloof me maar, toeval bestaat niet in deze wereld, dus ook niet in de Big Tech wereld.
Dus ook niet bij de partijen, die "fronsen over het gebruik van tor".

#sockpuppet
08-05-2019, 12:37 door Anoniem
Ze hadden tenminste nog wat rekenkracht voor ciadotgov hash.

Die honderd andere onion sites daar hoor je ze niet over ;) Ik vernam dat de FBI en de Nederlandse politie er weer een in beslag heeft genomen.
08-05-2019, 14:04 door Anoniem
Door Anoniem: makkelijk kunnen Ze het niet maken .
tegenwoordig wel nodig met al die binnen gehaalde Murkenmeuk door die Haagse Hippies .

Ik had graag toegang tot NIPRnet en SIPRnet om mijn eigen files een beetje aan te passen naar waarheid. NSA help eens effe? Anders ben ik genoodzaakt over te gaan tot plan B. En dat wespennest willen we eigenlijk niet aanraken. Ook met met een stok of houten knuppel.
08-05-2019, 14:31 door Anoniem
Door Anoniem: Dus als je reageert op een vacature vanaf het .onion adres, wat zij natuurlijk zien, hoe gaan ze daar mee om. Verder vraag ik me ook af wat de meerwaarde is voor de CIA om een .onion adres te hebben.

Nou stel je voor, je hebt insider informatie maar durft dit niet via de 'normale' wegen te melden, nu kan je het anoniem melden bij de CIA.
08-05-2019, 16:59 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Dus als je reageert op een vacature vanaf het .onion adres, wat zij natuurlijk zien, hoe gaan ze daar mee om. Verder vraag ik me ook af wat de meerwaarde is voor de CIA om een .onion adres te hebben.

Nou stel je voor, je hebt insider informatie maar durft dit niet via de 'normale' wegen te melden, nu kan je het anoniem melden bij de CIA.

Ik heb informatie en mijn naam is Anonymously. Maar de CIA die woont gewoon naast me dus het is maar de vraag waar ik me moet melden voor vrijheid. Of dat ik gewoon moet binnenvallen, met livecam en protocol 13. Niemand zal er uit komen dus de vraag aan de NSA, CIA SOCOM is dus heel simpel... lees even terug en wees geen Nazi.
08-05-2019, 20:53 door Anoniem
Silk Road 2. Kunnen we hier drugs en wapens rechtstreeks bestellen of alleen clickbait PDFs downloaden ?
09-05-2019, 00:05 door Anoniem
Ik moet wel toegeven dat ik dit een goede zet vind van de CIA. Daar ben ik ook heel eerlijk in.

Want mensen die over uncontrolled exit nodes naar hun site surfen en naar andere sites kunnen herkend worden.

Guilt by association ook als je alleen maar hun bibliotheek doorspit. Helaas niet gevonden wat ik zocht, alleen oude PDF's.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.